reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Co do pieluch my używaliśmy zwykłych pampersów. Z tego co pamietam w Tesco mieli dobre promocje co jakiś czas i robiłam zapasy. Próbowałam też innych dyskontowych ale zawsze dla mnie jakoś śmierdziały. Chusteczki u nas najlepiej sprawdziły sie Bambino takie różowe, ja uwielbiam ten zapach :).
Czy któraś z was próbowała może pieluszek wielorazowych?
Ja probowalam wielorazowek, od okolo pol roczku. Corka robila raz kupke rano i to mnie przekonalo, zeby sprobowac. Synek robil kilka razy dziennie, wiec wtedy sie nie skusilam, bo nie mialam suszarki do ubran i przerazalo mnie schniecie. Kupilam tylko kilka sztuk i to okazyjnie, wydalam w sumie 120 zl. Zapisywalam zuzycie pieluch jednorazowych, liczbe zmian wielorazowek oraz cene jednorazowki. I przez pol roku mi sie nie zwróciło. Po roczku wrocilam do pracy i zarzucilam temat.

Jesli chodzi o chlonnosc i przeciekanie, to nie mialam zastrzezen. Natomiast kwestia naturalnosci jest wg mnie dyskusyjna.

Mialam otulacze firmy Pupus z bambusowymi wkladami. Moi znajomi uzywali ponad rok kieszonek Pupus z takimi wkladami i tez byli zadowoleni. Ale oni wydali chyba ok. 800 zl i nie sadze, aby zblizyli sie z oszczednoscia do tej ceny.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja probowalam wielorazowek, od okolo pol roczku. Corka robila raz kupke rano i to mnie przekonalo, zeby sprobowac. Synek robil kilka razy dziennie, wiec wtedy sie nie skusilam, bo nie mialam suszarki do ubran i przerazalo mnie schniecie. Kupilam tylko kilka sztuk i to okazyjnie, wydalam w sumie 120 zl. Zapisywalam zuzycie pieluch jednorazowych, liczbe zmian wielorazowek oraz cene jednorazowki. I przez pol roku mi sie nie zwróciło. Po roczku wrocilam do pracy i zarzucilam temat.

Jesli chodzi o chlonnosc i przeciekanie, to nie mialam zastrzezen. Natomiast kwestia naturalnosci jest wg mnie dyskusyjna.

Mialam otulacze firmy Pupus z bambusowymi wkladami. Moi znajomi uzywali ponad rok kieszonek Pupus z takimi wkladami i tez byli zadowoleni. Ale oni wydali chyba ok. 800 zl i nie sadze, aby zblizyli sie z oszczednoscia do tej ceny.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki za opinie.

Hejka!
My kupiliśmy bilety do Holandii na czerwiec (a mieliśmy lecieć teraz).
Dziś moja ciężarna siostra z moją chrześnicą (1,5roku) przyjezdzaja do mnie na tydzien bo w domu bedzie remont, takze na pewno bedzie wesoło :D

Hejka!
My kupiliśmy bilety do Holandii na czerwiec (a mieliśmy lecieć teraz).
Dziś moja ciężarna siostra z moją chrześnicą (1,5roku) przyjezdzaja do mnie na tydzien bo w domu bedzie remont, takze na pewno bedzie wesoło :D
No ja mam właśnie na sobotę bilety , w tym tygodniu endokrynolog i prenatalne w piątek, a tera jeszcze córka chora i już jestem tak zestresowana, że masakra

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Dzień dobry,
Właśnie ubranka z Lidla dla dzieci są świetne, naprawdę dobrej jakości za niewielką cenę, także polecam [emoji4] rozmiarówka nieco zawyżona i w ogóle jakby rosną z dzieckiem [emoji6]

Aspekt jakieś dziwne przepisy z tym księdzem. Tak jak napisałaś przecież różni odwiedzający też przychodzą, więc nie wiem co komu ksiądz przeszkadza.

Miłego sobotniego dnia [emoji4]

l22nvcqgtbqhny14.png

2nn33e3kj29kngoz.png

To może greentom ? Nie używałam ale same superlatywy, ze cichy lekki i zwrotny.

Coś powoli przeglądam w temacie wózków i łóżeczek. Głównie to drugie bo realizacja mebli gdzieniegdzie to nawet 8 tygodni. Muszę jakoś dwoje dzieci upchnąć w pokoju. Początkowo bobas w sypialni, bo nie wiem jakie pomysły będzie miał starszy w nocy, ale łóżeczko na drzemki w dzień gdzieś musi stać :/ i tu niestety w sypialni się nie zmieści w żaden sposób. Co do wózka - zamierzam sobie „ulżyć” w tym temacie i kupić coś naprawdę ekstra :D liczę się ze to raczej ostatnia kareta w moim życiu, wiec ma być naj :) bugaboo cybex coś z tych dwóch. Poprzednio woziliśmy Mutsy evo i elodie i żadnego dobrze nie wspominam ...

p19ucsqv9zf9v2yk.png
Dla mnie Cybex jest sprawdzony i GENIALNY. Teraz to widziałam tą najnowszą wersję i zrobili wszystko czego brakowało te kilka lat temu. Nie ma problemu na kraweznikach nierównych chodnikach....ech....mogłabym o nim godzinami [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Niestety,wg mnie nie ma się to nijak do winka,takiego wiesz,który jednak dzięki % ma to 'coś'. Będę próbowała tego soku z wodą gazowana:)

Ja zaczynam od 0 i wszystko muszę kupić:) i może to głupie,ale boję się jeszcze :-(
Poka to ferrari :-D

Jeśli chodzi o nacięcie,to mnie przy synu dawno temu nawet nikt nie zapytał czy mogą. Nie miałam pojęcia,ze haslo poloznej 'powiedz jak będzie skurcz' bedzie miało takie konsekwencje.

A ja myślę że to nie jest głupie. Też się boję kupować cokolwiek dla Dzidziolka już teraz. Każdy robi jak uważa. Dla mnie to duuuuużo za wcześnie. Oglądać wózki w necie oglądałam by zobaczyć jak ceny Cybexa...ale zakupy pewnie dopiero w wakacje i to pod koniec. [emoji4]

A jakie to miało konsekwencje? [emoji50]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry