reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja polecam tę pomarańczowe celendula, nawilzone są mega, delikatny zapach rumianku ale to trzeba się wczuć. One są w 2 lub 4 pakach.
Czasami używałam też żółtych z olejem jakims. Na srokao mają dobre opinie.
NIE KUPOWAC NIEBIESKICH. Samo zło.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Pomarańczowe lubi moja mama, a mnie jakoś nie leżą [emoji6]

reklama
Ufff, dotarłam do końca :D Znowu żeście natrzaskały tych stron ;)
U nas na początek najlepsze były te białe pampki, potem babydreamy z rossmana. Dady tak samo dobre ale Biedy nie mam pod domem a rossmanny dwa ;) Lidlowe akurat się nie sprawdziły, szczególnie te cieniutkie, zawsze przesiąkały. Chusteczki pampersa były najlepsze ale fakt że moje dzieci mimo bladej cery po tatusiu okazały się niealergiczne na szczęście.
Co do wózka to ja mam z 2012 roku jeszcze po synku Mutsy 4rider i nie zamierzam go zmieniać, był super :) Ok, zajmował sporo miejsca w bagażniku ale w sumie każda gondola tyle zajmuje. Za to jest najlepszy dla wysokich- ma bardzo wysoko wysuwaną rączkę i wysoko umieszczoną gondolę- nie bolały mnie plecy przy wkładaniu i wyjmowaniu dzieci z wózka.
Spacerówkę też mam mega po dzieciakach- Inglesina Trip - najlepsza na świecie :) Rozkłada się do spania, leciutka, budka super się obniża żeby osłonić od słoneczka. Do samolotu wchodzi jako podręczny, no ideał :)
Kurczę ale wam zazdroszczę tych pozytywnych informacji z usg! Sama nie mogę się doczekać swojego, mam nadzieję że będzie ok.... Ale do czwartku jeszcze kupa czasu :(

Słyszałam, że dada jest lepsza od pampersa, od wielu osób... Sama nie wiem co myśleć. A Wy jakie macie doświadczenia z pieluszkami? Które się sprawdzają? Fajny pomysł z tymi płatkami nawilżanymi.

Dla nas dada byla mniej chlonna niz pampers moj syn od poczatku żarł za dwoch i tak samo srał tylko pampers dawal rade i tez nie zawsze [emoji23][emoji23] jak byl maly codZiennie miala cos do sprania z kupy i nie zebym nie przebierala od razu po zdarzeniu [emoji38]
WcZoraj zobacZylam w gazetce nowe lidlowe pampersy 37gr za szt super cena [emoji43] za pampers 1zt/szt wiec kupil maz na wyprobowanie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja też używałam dady i teraz pewnie też będę używać tylko chusteczki musiałam pampersa bo mała na inne miała uczulenie

A chustwcZki to tak pierwsze 3 mies uzywalismy duzych wacikow i wody tylko ewetualnie wody micelarnej specjalnej dla niemowlaków, chusteczki na wyjscie i do teraz uzywamy huggies prawie sama woda uwielbiam je

Masakra... W czwartek wieczorem córka walnela głowa schodząc ze schodow. Niw wyglądało groźnie, bo najpierw walnela pupa, co zamortyzowalo upadek, a potem głowa... Był guz, ale oblozylam lodem i cały wczorajszy dzień było ok. Guz praktycznie zniknął. Niw zachowywała siw inaczej, żadnych objawów. Ale tej nocy przed spaniem mówiła, że jest bardzo zmęczona i szybko zasnęła. Teraz sprawdzam gorączkę - 37.9
Teoretycznie gorączka nie jest objawem wstrzasnienia mózgu, ale ja już mam pospane...

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Masakra... W czwartek wieczorem córka walnela głowa schodząc ze schodow. Niw wyglądało groźnie, bo najpierw walnela pupa, co zamortyzowalo upadek, a potem głowa... Był guz, ale oblozylam lodem i cały wczorajszy dzień było ok. Guz praktycznie zniknął. Niw zachowywała siw inaczej, żadnych objawów. Ale tej nocy przed spaniem mówiła, że jest bardzo zmęczona i szybko zasnęła. Teraz sprawdzam gorączkę - 37.9
Teoretycznie gorączka nie jest objawem wstrzasnienia mózgu, ale ja już mam pospane...

Jakbys zadzwonila na pogotowie to polacza cie z ratownikiem medycznym? Mogłabyś spytać czy to moze miec cos wspolnego ze soba? Jesli nie to bedziesz mogla spac spokojnie bo widocznie jakas infekcja sie przypaletala i napewno szybko przyszla szybko przejdzie

Jakbys zadzwonila na pogotowie to polacza cie z ratownikiem medycznym? Mogłabyś spytać czy to moze miec cos wspolnego ze soba? Jesli nie to bedziesz mogla spac spokojnie bo widocznie jakas infekcja sie przypaletala i napewno szybko przyszla szybko przejdzie

Raczej dyspozytor nie łączy z ratownikiem, choxiaz z drugiej strony nie wiem czy nie trzeba być ratownikiem, żeby zostać dyspozytorem? W każdym razie, jeśli przypadek nie jest pilny i zagrożenia życia nie ma, to na pewno skieruje mnie do lekarza na diagnostyke. Będę obserwować i rano pewnie z nią pojadę... :(

Kochana, w ciągu 12 godzin od uderzenia występują objawy a najważniejsze jest pierwsze 6 godzin i obserwacja czy nie ma mdłości. Kwestia szybkiego zasniecia to nie zmęczenie i wydluzajacy się dzień?

Raczej dyspozytor nie łączy z ratownikiem, choxiaz z drugiej strony nie wiem czy nie trzeba być ratownikiem, żeby zostać dyspozytorem? W każdym razie, jeśli przypadek nie jest pilny i zagrożenia życia nie ma, to na pewno skieruje mnie do lekarza na diagnostyke. Będę obserwować i rano pewnie z nią pojadę... :(

Mam nadzieję, że wszystko OK i obie smacznie spokojnie śpicie.....

reklama
Zasnęłam chyba koło 3. Temperatura się utrzymuje, doszedł ból głowy i kaszel. Myślę, że to jakiś wirus, ale nie wiem, czy nie jechać sprawdzić... :(

Do góry