reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

A ja mam jutro wizyte. Usg z badaniem prenatalnym. Powiem Wam, że dziwna sprawa, bo wcześniej się nie martwiłam, a teraz nagle zaczeło mnie brać jakieś dziwne przeczucie, że coś będzie nie tak.
Trzymajcie proszę za jutro kciuki!

reklama
A ja mam jutro wizyte. Usg z badaniem prenatalnym. Powiem Wam, że dziwna sprawa, bo wcześniej się nie martwiłam, a teraz nagle zaczeło mnie brać jakieś dziwne przeczucie, że coś będzie nie tak.
Trzymajcie proszę za jutro kciuki!

Zbliżający się termin wykonania badania to sprawił . Zawsze tak jest.
Ilekroć czekałam np. Na cytologię etc. To sobie wkręcałam.
Wiem, że łatwo powiedzieć Ale nie stresuj się. Na pewno jest wszystko dobrze.
Ten strach i dbałość o maluszka ma wielkie oczy.

Nikt nie napisze jakie wyszło mu ryzyko wystąpienia wad ? Mnie wyszło na bazie wieku trisomia 21 1:837 a po usg 1:597 wiec
Trochę skoczyło. Martwię się ;(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Z tego co ja się orientuje wysokie ryzyko to 1:100, koleżanka robiła z takim wynikiem amino, ale później mówiła, ze żałuje, ze nie zdecydowała się na test Nifty z krwi zamiast inwazyjnych badań.- dzidziuś urodził się zdrowy. Ja się liczę ze Pappa mi wyjdzie ok 1:350 ze względu na wiek. Moim zdaniem u Ciebie wynik jest Ok.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam na usg 1:8000 a po dodaniu Pappa 1:3900, ale lekarka powiedziała że wskazanie do inwazyjne diagnostyki jest przy mniej niż 1:400, a Pappa zawsze dużo obniża.

U dziewczyn z forum innego po wynikach pappa mieli znacznie mniejsze ryzyko trisomii. Wiec na odwrót niż Ty.

Aga już wybrane dawno ;D

A lekarz Ci nic nie wyjaśnił? Ja jutro idę na Pappa, a za tydz na usg,ale postanowiłam ze sama nie będę interpretować wyników żeby nie zeswirowac-poczekam na opinie lekarza

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Na temat nt nic nie mówiła. Mówiła tylko ze po usg te ryzyko ciut wzrosło trisomii 21 z 1:837 (wyliczony na podstawie mojego wieku -27 lat) do 1:597 (przez nt 2,4) I ze czekamy na wynik krwi.

Nie mówiła ze coś jest złe czy poza norma. Na wyniku usg mam ze nie stwierdzono podwyższonego ryzyka wad genetycznych

Na temat nt nic nie mówiła. Mówiła tylko ze po usg te ryzyko ciut wzrosło trisomii 21 z 1:837 (wyliczony na podstawie mojego wieku -27 lat) do 1:597 (przez nt 2,4) I ze czekamy na wynik krwi.

Nie mówiła ze coś jest złe czy poza norma. Na wyniku usg mam ze nie stwierdzono podwyższonego ryzyka wad genetycznych

W ktoryn tc robilas prenatalne usg?

p19u9jcgp0rsz4z5.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

Ja nie robilam pappa, mam 33lata i niedoczynnosc przez co prawdopodobienstwo by sztucznie poszlo w gore. Najwazniejsze jest usg. Nt mielismy 1,5. Ale twoj wynik tez jest w normie! Bedzie dobrze!

Napisane na m2 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
178
Obdzwonilam wszystkich endo w okolicy. Nie ma bata, że załatwię wizytę na NFZ przed wylotem do Holandii - lecimy 14. To samo z usg prenatalnym. Musze zostać przy tym, które mam umówione 13go, prywatnie

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Ja miałam niecały miesiąc temu tsh 2,28 wczoraj powtórzyłam wyszło 1,68. Może Tobie też spadnie. A tętno fasolki miałam dziś 171 powiedziała że to jest ok. Ostatnio było 138, wcześniej 156. U Ciebie wyszło nie wiele więcej niż u mnie dziś, nie wiem czy to źle, czytałam na necie że do 180 jest norma. A to i tak jest tętno w danej chwili wiec jutro może być niższe. Nie ma co się martwić na zapas. Napewno jest wszystko dobrze ;)

Do góry