reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja miałam niecały miesiąc temu tsh 2,28 wczoraj powtórzyłam wyszło 1,68. Może Tobie też spadnie. A tętno fasolki miałam dziś 171 powiedziała że to jest ok. Ostatnio było 138, wcześniej 156. U Ciebie wyszło nie wiele więcej niż u mnie dziś, nie wiem czy to źle, czytałam na necie że do 180 jest norma. A to i tak jest tętno w danej chwili wiec jutro może być niższe. Nie ma co się martwić na zapas. Napewno jest wszystko dobrze ;)
Sprawdzałam normy z kilku źródeł i podają, że na tą chwilę (u mnie 11 Tc) tętno powinno być 110-150 (lub według innych źródeł do 160 w 12 tc). Moja lekarka też mówiła o 160 jako maks... Dlatego się bardzo martwię

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

reklama
Sprawdzałam normy z kilku źródeł i podają, że na tą chwilę (u mnie 11 Tc) tętno powinno być 110-150 (lub według innych źródeł do 160 w 12 tc). Moja lekarka też mówiła o 160 jako maks... Dlatego się bardzo martwię

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

U nas tez dziś tętno było 180. Przy poprzednich ciążach na początku tez takie moje dzieci miały. U mnie dziś 10+2

A ja mam jutro wizyte. Usg z badaniem prenatalnym. Powiem Wam, że dziwna sprawa, bo wcześniej się nie martwiłam, a teraz nagle zaczeło mnie brać jakieś dziwne przeczucie, że coś będzie nie tak.
Trzymajcie proszę za jutro kciuki!
Ja przed poprzednim USG cały czas czułam się super, a przed badaniem cały dzień przeplakalam że coś na pewno jest nie tak.. i wiem że przed prenatalnymi też tak będzie, taka już ta nasza ludzka psychika :) także nie jestes jedyna <3

3jgxikgnv87dhgfb.png

Ja już po badaniach prenatalnych, krew miałam pobrana wczoraj-dziś odebrałam wynik. Usg tez dziś. Maluszek ma 5,74cm z usg 12+2 z om 12+0. Kość nosowa jest, NT 1,7 tętno 171.
Wyniki krwi miałam: wolne bhcg 127,3 IU/I pappa 4,270 IU/I
Po zsumowaniu wszystkich wyników ryzyko:
Trisomia 21 1:4207
Trisomia 18 1:20000
Trisomia 13 1:20000
Samoistny poród przedwczesny przed 34 tc. 1:143
Prawdopodobnie będzie synuś :) chociaż na 100% nie potwierdziła. Fasolka fikała cały czas, pod koniec badania to aż podskakiwała chyba uciskała ją głowica od usg :D

Ja już po badaniach prenatalnych, krew miałam pobrana wczoraj-dziś odebrałam wynik. Usg tez dziś. Maluszek ma 5,74cm z usg 12+2 z om 12+0. Kość nosowa jest, NT 1,7 tętno 171.
Wyniki krwi miałam: wolne bhcg 127,3 IU/I pappa 4,270 IU/I
Po zsumowaniu wszystkich wyników ryzyko:
Trisomia 21 1:4207
Trisomia 18 1:20000
Trisomia 13 1:20000
Samoistny poród przedwczesny przed 34 tc. 1:143
Prawdopodobnie będzie synuś :) chociaż na 100% nie potwierdziła. Fasolka fikała cały czas, pod koniec badania to aż podskakiwała chyba uciskała ją głowica od usg :D

Gratulacje:) najważniejsze,ze wszystko jest ok. :)

Do poczytania- rząd zadecydował o nowych standardach okołoporodowych Link do: Wiadomo już, co czeka kobiety na porodówkach. Są nowe standardy okołoporodowe

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Oby tylko przestrzegali [emoji1317]
Fajnie ze ocena apgar na brzuchu matki, ale o tym kangurowaniu to dalej nic konkretnego a szkoda.
Ciekawe jak bedzie wygladala sprawa z karmieniem mm.
Rozbawiło mnie ze kobieta moze isc do szpitala zapytać czy jest możliwe znieczulenie [emoji12], u mnie w mieście sa 4 porodówki tylko w jednym szpitalu prywatnym jest znieczulenie w innych nie ma szans.

Do poczytania- rząd zadecydował o nowych standardach okołoporodowych Link do: Wiadomo już, co czeka kobiety na porodówkach. Są nowe standardy okołoporodowe

Fajnie..ale..w pkt 2. dotyczący dokarmiania mm wcale mi się nie podoba. Dlaczego niby lekarz ma decydować o tym co ma jeść moje dziecko?
Kangurowanie,super ale o ojcach też by mogli wspomnieć.
No i smoczki,można by rzec kontrowersyjne ;-) czasem są ratunkiem dla zmeczonej mamy,a tu zonk

Fajnie..ale..w pkt 2. dotyczący dokarmiania mm wcale mi się nie podoba. Dlaczego niby lekarz ma decydować o tym co ma jeść moje dziecko?
Kangurowanie,super ale o ojcach też by mogli wspomnieć.
No i smoczki,można by rzec kontrowersyjne ;-) czasem są ratunkiem dla zmeczonej mamy,a tu zonk

Chodzi o to, ze teraz lekarz decyduje a dotąd położne dawały jak chciały. Ale te standardy chyba od 2019 wchodzą w życie.

reklama
Do góry