reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja miałam niecały miesiąc temu tsh 2,28 wczoraj powtórzyłam wyszło 1,68. Może Tobie też spadnie. A tętno fasolki miałam dziś 171 powiedziała że to jest ok. Ostatnio było 138, wcześniej 156. U Ciebie wyszło nie wiele więcej niż u mnie dziś, nie wiem czy to źle, czytałam na necie że do 180 jest norma. A to i tak jest tętno w danej chwili wiec jutro może być niższe. Nie ma co się martwić na zapas. Napewno jest wszystko dobrze ;)
Sprawdzałam normy z kilku źródeł i podają, że na tą chwilę (u mnie 11 Tc) tętno powinno być 110-150 (lub według innych źródeł do 160 w 12 tc). Moja lekarka też mówiła o 160 jako maks... Dlatego się bardzo martwię

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

reklama
Sprawdzałam normy z kilku źródeł i podają, że na tą chwilę (u mnie 11 Tc) tętno powinno być 110-150 (lub według innych źródeł do 160 w 12 tc). Moja lekarka też mówiła o 160 jako maks... Dlatego się bardzo martwię

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

U nas tez dziś tętno było 180. Przy poprzednich ciążach na początku tez takie moje dzieci miały. U mnie dziś 10+2

A ja mam jutro wizyte. Usg z badaniem prenatalnym. Powiem Wam, że dziwna sprawa, bo wcześniej się nie martwiłam, a teraz nagle zaczeło mnie brać jakieś dziwne przeczucie, że coś będzie nie tak.
Trzymajcie proszę za jutro kciuki!
Ja przed poprzednim USG cały czas czułam się super, a przed badaniem cały dzień przeplakalam że coś na pewno jest nie tak.. i wiem że przed prenatalnymi też tak będzie, taka już ta nasza ludzka psychika :) także nie jestes jedyna <3

3jgxikgnv87dhgfb.png

Ja już po badaniach prenatalnych, krew miałam pobrana wczoraj-dziś odebrałam wynik. Usg tez dziś. Maluszek ma 5,74cm z usg 12+2 z om 12+0. Kość nosowa jest, NT 1,7 tętno 171.
Wyniki krwi miałam: wolne bhcg 127,3 IU/I pappa 4,270 IU/I
Po zsumowaniu wszystkich wyników ryzyko:
Trisomia 21 1:4207
Trisomia 18 1:20000
Trisomia 13 1:20000
Samoistny poród przedwczesny przed 34 tc. 1:143
Prawdopodobnie będzie synuś :) chociaż na 100% nie potwierdziła. Fasolka fikała cały czas, pod koniec badania to aż podskakiwała chyba uciskała ją głowica od usg :D

Ja już po badaniach prenatalnych, krew miałam pobrana wczoraj-dziś odebrałam wynik. Usg tez dziś. Maluszek ma 5,74cm z usg 12+2 z om 12+0. Kość nosowa jest, NT 1,7 tętno 171.
Wyniki krwi miałam: wolne bhcg 127,3 IU/I pappa 4,270 IU/I
Po zsumowaniu wszystkich wyników ryzyko:
Trisomia 21 1:4207
Trisomia 18 1:20000
Trisomia 13 1:20000
Samoistny poród przedwczesny przed 34 tc. 1:143
Prawdopodobnie będzie synuś :) chociaż na 100% nie potwierdziła. Fasolka fikała cały czas, pod koniec badania to aż podskakiwała chyba uciskała ją głowica od usg :D

Gratulacje:) najważniejsze,ze wszystko jest ok. :)

Do poczytania- rząd zadecydował o nowych standardach okołoporodowych Link do: Wiadomo już, co czeka kobiety na porodówkach. Są nowe standardy okołoporodowe

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Oby tylko przestrzegali [emoji1317]
Fajnie ze ocena apgar na brzuchu matki, ale o tym kangurowaniu to dalej nic konkretnego a szkoda.
Ciekawe jak bedzie wygladala sprawa z karmieniem mm.
Rozbawiło mnie ze kobieta moze isc do szpitala zapytać czy jest możliwe znieczulenie [emoji12], u mnie w mieście sa 4 porodówki tylko w jednym szpitalu prywatnym jest znieczulenie w innych nie ma szans.

Do poczytania- rząd zadecydował o nowych standardach okołoporodowych Link do: Wiadomo już, co czeka kobiety na porodówkach. Są nowe standardy okołoporodowe

Fajnie..ale..w pkt 2. dotyczący dokarmiania mm wcale mi się nie podoba. Dlaczego niby lekarz ma decydować o tym co ma jeść moje dziecko?
Kangurowanie,super ale o ojcach też by mogli wspomnieć.
No i smoczki,można by rzec kontrowersyjne ;-) czasem są ratunkiem dla zmeczonej mamy,a tu zonk

Fajnie..ale..w pkt 2. dotyczący dokarmiania mm wcale mi się nie podoba. Dlaczego niby lekarz ma decydować o tym co ma jeść moje dziecko?
Kangurowanie,super ale o ojcach też by mogli wspomnieć.
No i smoczki,można by rzec kontrowersyjne ;-) czasem są ratunkiem dla zmeczonej mamy,a tu zonk

Chodzi o to, ze teraz lekarz decyduje a dotąd położne dawały jak chciały. Ale te standardy chyba od 2019 wchodzą w życie.

reklama
Do góry