reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Nikt nie napisze jakie wyszło mu ryzyko wystąpienia wad ? Mnie wyszło na bazie wieku trisomia 21 1:837 a po usg 1:597 wiec
Trochę skoczyło. Martwię się ;(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Chętnie bym Ci napisala ale pappa nie robilam. Nie martw sie [emoji8][emoji8]

p19u9jcgp0rsz4z5.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

reklama
Nikt nie napisze jakie wyszło mu ryzyko wystąpienia wad ? Mnie wyszło na bazie wieku trisomia 21 1:837 a po usg 1:597 wiec

Ja nie bede miala tych wynikow, dlatego nie pisze. Ale 1:600 to nadal nie jest wysokie ryzyko. Dalsza diagnostykę zleca sie przy wiekszym prawdopodobienstwie. Lekarz cos mowil, ze widzi anomalie w wygladzie dziecka?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Chętnie bym Ci napisala ale pappa nie robilam. Nie martw sie [emoji8][emoji8]

p19u9jcgp0rsz4z5.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

Ja tez jeszcze nie mam pappy będę miała w piątek. To są wyniki po usg.

Aspekt nie w wyglądzie dziecka jest ok , jest starszy niż OM o 3 dni. Pięknie widoczna kość nosowa, serce ok , mózg ok, przepływy ok, wszystkie narządy prawidłowe, tętno płodu ok. I raczej będzie dziewczynka

Hej dziewczyny wszystkie dzidziusie piękne, niech wam zdrowo rosną :)
Ja od rana miałam okropny ból głowy aż zwymiotowalam. Wzięłam paracetamol i razem z synkiem spalismy 3 h.

Wczoraj byliśmy z M. I synkiem na obiedzie, moje dziecko 2 tyg w domu i trochę zdziczalo. Rozplakal się jak wychodzilismy, a jakieś wstrętne babsko ze stolika obok krzyknęło żeby był cicho i się uspokoił..... Jestem zazwyczaj spokojna ale w tym stanie szybko mnie zdenerwowac można, no i jej grzecznie odpowiedziałam :)
Ludzie nie mają za grosz empatii

Znajoma miała 1:159, robiła potem amniopunkcję z tego co pamiętam. Synek urodzil się zdrowy :)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

No siadl miedzy lozkami, prawie oparl sie na moim stoliku i zaczal sie drapac po glowie. Normalnie zaraz sie zrzygam. Ale wlasnie byl obchod i mozliwe ze pania zabiora na inny oddzial.

Zaczely mi odchodzic skrzepy, wiec jutro powtorza usg.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ojej trzymam kciuki niech Panią przeniosą i jutro bardzo pozytywnego usg !
Modlę się za Ciebie.

Może prywatna wizyta ?

Słuchajcie popłakałam się, już nie mam siły. Obdzwonilam dosłownie wszystkich. Teraz dzwoniłam 30km od domu. I usłyszałam, kolejny raz, że mam przyjechać, Pani doktor zobaczy wyniki i stwierdzi, czy to pilne. Moje tłumaczenie, że według polskiego prawa, to, ze jestem w ciąży i mam skierowanie już mówi o tym, że to pilne - pomijając fakt, że mam to nawet na skierowaniu - nic nie daje. I kolejny raz słyszę, że ciężarne to by chciały, żeby ich od ręki obsługiwać, a ludzie na prawdę chorzy czekają potem rok.

Ja miałam na usg 1:8000 a po dodaniu Pappa 1:3900, ale lekarka powiedziała że wskazanie do inwazyjne diagnostyki jest przy mniej niż 1:400, a Pappa zawsze dużo obniża.

Znajoma miała 1:159, robiła potem amniopunkcję z tego co pamiętam. Synek urodzil się zdrowy :)

Ja tez jeszcze nie mam pappy będę miała w piątek. To są wyniki po usg.

Aspekt nie w wyglądzie dziecka jest ok , jest starszy niż OM o 3 dni. Pięknie widoczna kość nosowa, serce ok , mózg ok, przepływy ok, wszystkie narządy prawidłowe, tętno płodu ok. I raczej będzie dziewczynka

To z pappy też będzie Pani zadowolona.
Gratulacje. Brzmi wszystko bardzo dobrze :-)
Ja jeszcze muszę poczekać 14 dni.
Nic tylko myśleć nad imieniem dla Dziewczynki.

reklama
kurczę dziwna akcja z tymi endo... zadzwoń gdzieś raz jeszcze, albo idź osobiście i jak odmówią to poproś o PISMENĄ odmowe i zanies do ZUS, od razu dostaniesz termin

Do góry