reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Z powrotem z dzieckiem nie będzie problemu, pytanie jak z porodem [emoji6] bo tu bardziej czas dojazdu jest istotny [emoji6]
No właśnie [emoji33][emoji33][emoji33][emoji3] musze z moim ginem o tym pogadac. Chociaż super daleko do szpitala nie mam. Jakies 65km

p19u9jcgp0rsz4z5.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

reklama
zważyłam się z nadzieją, ze choć troche waga drgnęła, a tu nic od początku ciąży. Wiem, ze większość z Was pewnie by się cieszyła na taki stan rzeczy, ale ja jakoś się martwie i chce zacząć rosnąć! [emoji14] Pewnie bede żałować tych słów ;)... Ogólnie w 2gim trymestrze czuje się o niebo lepiej niż w pierwszym. W zasadzie jak przed ciążą, tylko sikam częściej i już o 20 mogłabym iść spać, a tak to czuje, że wracam do żywych :) Odstawiłam luteine, może to też sie przyczyniło do lepszego samopoczucia.
Ja też odstawiłam całkowicie w nd luteinę, ciekawa jestem jakie będą twoje spostrzeżenia, czy coś się zmieniło ja narazie nic nie zauważyłam a liczę na poprawę stanu skóry bo przez cały czas przyjmowania coś mi wyskakiwało. [emoji19]

nzjdyx8dtnebih09.png

Wiecie co, mam w sali kolejna 19-latke. Nie mam problemu z tym, ze ciezarna, bo po pierwsze sama wspolzylam w tym wieku, a po drugie rozumiem, ze dla niektorych to jest normalna kolej rzeczy, bo nie maja szans na studia czy szybka kariere. Ale poziom tych dziewczyn jest koszmarny, wlacznie z niewiedza o przebiegu ciąży. Nie rozumiem tego! Maja takiego samego smartfona jak moj, nie moga sobie czegos poczytac?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Może nie chcą, może wola żyć w niewiedzy....mnie też czasami zaskakuje brak ciekawości świata u ludzi, w różnych tematach. [emoji6]

nzjdyx8dtnebih09.png

Też mam tak z tym spaniem...myślałam że jak wejdę w drugi trymestr to przejdzie ale narazie nie [emoji19]

nzjdyx8dtnebih09.png

Z tym spaniem to i ja tak mam. Bronię się przed drzemką w dzień,ale coś mi nie wychodzi i budzę się godzinę później. Ale najgorsze jest to,że wstaje po niej jeszcze gorsza niż przed :-/

Normalnie dziś do autobusu wsiadł chłopak w krótkich spodenkach :-D jakaś mida taka chyba teraz przy 12 stopniach albo nie wiem...

Z powrotem z dzieckiem nie będzie problemu, pytanie jak z porodem [emoji6] bo tu bardziej czas dojazdu jest istotny [emoji6]
Tak, tak wiem ;) Po tych świętach za dużo osób zabierało głos i jest opcja rodzenia w 2 różnych miastach, ale tam bez problemu blisko będzie do szpitala. Kwestia własnie przewiezienia potem dzieciątka do mieszkania gdzie będziemy już tylko z Mężem. Mnóstwo kombinacji, ale póki jest czas trzeba się nad tym zastanowić...

Ja też odstawiłam całkowicie w nd luteinę, ciekawa jestem jakie będą twoje spostrzeżenia, czy coś się zmieniło ja narazie nic nie zauważyłam a liczę na poprawę stanu skóry bo przez cały czas przyjmowania coś mi wyskakiwało. [emoji19]

nzjdyx8dtnebih09.png

Ja też od niedzieli bez lutki :)
Również liczę na lepsze samopoczucie i wygląd bez tego progesteronu.

Normalnie dziś do autobusu wsiadł chłopak w krótkich spodenkach :-D jakaś mida taka chyba teraz przy 12 stopniach albo nie wiem...
U mnie znowu dzieciaki pod blokiem na letniaka ubrane a ja w czapce bo czachę nadal mi rozrywa przez te zatoki.

Powiem wamże kupiłam ten Irigasin i po płukaniu jest mega poprawa.
Muszę jeszcze nawyk mycia włosów bezpośrednio przed wyjściem do pracy wyeliminować :(

usg 5.04 :)

reklama
Myślę że spokojnie dacie radę, z małym dzieckiem w samochodzie, ono będzie sobie spokojnie spało :) Ja jechałam 75 km ze szpitala w 30 stopniowym upale :) daliśmy radę nawet klimatyzacji nie wlaczylismy z obawy przed przeziębieniem mlodego, tylko chłodny nawiew

Do góry