reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Z powrotem z dzieckiem nie będzie problemu, pytanie jak z porodem [emoji6] bo tu bardziej czas dojazdu jest istotny [emoji6]
No właśnie [emoji33][emoji33][emoji33][emoji3] musze z moim ginem o tym pogadac. Chociaż super daleko do szpitala nie mam. Jakies 65km

p19u9jcgp0rsz4z5.png

Wizyta nfz 9 kwietnia [emoji173]
Wizyta prywatna 19 kwietnia [emoji173]

reklama
zważyłam się z nadzieją, ze choć troche waga drgnęła, a tu nic od początku ciąży. Wiem, ze większość z Was pewnie by się cieszyła na taki stan rzeczy, ale ja jakoś się martwie i chce zacząć rosnąć! [emoji14] Pewnie bede żałować tych słów ;)... Ogólnie w 2gim trymestrze czuje się o niebo lepiej niż w pierwszym. W zasadzie jak przed ciążą, tylko sikam częściej i już o 20 mogłabym iść spać, a tak to czuje, że wracam do żywych :) Odstawiłam luteine, może to też sie przyczyniło do lepszego samopoczucia.
Ja też odstawiłam całkowicie w nd luteinę, ciekawa jestem jakie będą twoje spostrzeżenia, czy coś się zmieniło ja narazie nic nie zauważyłam a liczę na poprawę stanu skóry bo przez cały czas przyjmowania coś mi wyskakiwało. [emoji19]

nzjdyx8dtnebih09.png

Wiecie co, mam w sali kolejna 19-latke. Nie mam problemu z tym, ze ciezarna, bo po pierwsze sama wspolzylam w tym wieku, a po drugie rozumiem, ze dla niektorych to jest normalna kolej rzeczy, bo nie maja szans na studia czy szybka kariere. Ale poziom tych dziewczyn jest koszmarny, wlacznie z niewiedza o przebiegu ciąży. Nie rozumiem tego! Maja takiego samego smartfona jak moj, nie moga sobie czegos poczytac?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Może nie chcą, może wola żyć w niewiedzy....mnie też czasami zaskakuje brak ciekawości świata u ludzi, w różnych tematach. [emoji6]

nzjdyx8dtnebih09.png

Też mam tak z tym spaniem...myślałam że jak wejdę w drugi trymestr to przejdzie ale narazie nie [emoji19]

nzjdyx8dtnebih09.png

Z tym spaniem to i ja tak mam. Bronię się przed drzemką w dzień,ale coś mi nie wychodzi i budzę się godzinę później. Ale najgorsze jest to,że wstaje po niej jeszcze gorsza niż przed :-/

Normalnie dziś do autobusu wsiadł chłopak w krótkich spodenkach :-D jakaś mida taka chyba teraz przy 12 stopniach albo nie wiem...

Z powrotem z dzieckiem nie będzie problemu, pytanie jak z porodem [emoji6] bo tu bardziej czas dojazdu jest istotny [emoji6]
Tak, tak wiem ;) Po tych świętach za dużo osób zabierało głos i jest opcja rodzenia w 2 różnych miastach, ale tam bez problemu blisko będzie do szpitala. Kwestia własnie przewiezienia potem dzieciątka do mieszkania gdzie będziemy już tylko z Mężem. Mnóstwo kombinacji, ale póki jest czas trzeba się nad tym zastanowić...

Ja też odstawiłam całkowicie w nd luteinę, ciekawa jestem jakie będą twoje spostrzeżenia, czy coś się zmieniło ja narazie nic nie zauważyłam a liczę na poprawę stanu skóry bo przez cały czas przyjmowania coś mi wyskakiwało. [emoji19]

nzjdyx8dtnebih09.png

Ja też od niedzieli bez lutki :)
Również liczę na lepsze samopoczucie i wygląd bez tego progesteronu.

Normalnie dziś do autobusu wsiadł chłopak w krótkich spodenkach :-D jakaś mida taka chyba teraz przy 12 stopniach albo nie wiem...
U mnie znowu dzieciaki pod blokiem na letniaka ubrane a ja w czapce bo czachę nadal mi rozrywa przez te zatoki.

Powiem wamże kupiłam ten Irigasin i po płukaniu jest mega poprawa.
Muszę jeszcze nawyk mycia włosów bezpośrednio przed wyjściem do pracy wyeliminować :(

usg 5.04 :)

reklama
Myślę że spokojnie dacie radę, z małym dzieckiem w samochodzie, ono będzie sobie spokojnie spało :) Ja jechałam 75 km ze szpitala w 30 stopniowym upale :) daliśmy radę nawet klimatyzacji nie wlaczylismy z obawy przed przeziębieniem mlodego, tylko chłodny nawiew

Do góry