reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Niestety nie, bo wtedy w ciąży nie była. Poza tym jak umowa kończy się zanim skończysz 12 tc to mogą nie przedłużyć :( takie realia polski...

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

No wlasnie, nie iest tak ze do 3 mies i tak moga zwolnic ? Bylam pewna ze tak wlasnie jest a jak liczycie kiedy ciaza sie rozpoczela to nie mozna zwolnic kobiety jak jest np w 2 mies?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
No wlasnie, nie iest tak ze do 3 mies i tak moga zwolnic ? Bylam pewna ze tak wlasnie jest a jak liczycie kiedy ciaza sie rozpoczela to nie mozna zwolnic kobiety jak jest np w 2 mies?

3 miesiac jest wymagany, gdy chodzi o przedłużenie umowy. A zwykłe wypowiedzenie to inna sytuacja i jest ono nieskuteczne, jesli pracownica jest w ciazy. To zdaje sie dziala tez w druga strone: jesli pracownica wypowie umowe i odejdzie z pracy, a w miedzyczasie zorientuje sie, ze jest w ciazy, to moze sie wycofac z wypowiedzenia i pracowac dalej w tamtym miejscu?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Można zwolnić do 12 tc jeśli umowa się kończy. Ale jeśli umowa kończy się po 3 miesiącu to przedłużają umowę do dnia porodu. mam koleżankę co miała tak ze niby umowa kończyła się po dniu porodu a sporo zarabiala to ja zwolnił choć miała ochronę. Ale mu na rękę było 20 000 odszkodowania zapłacić niż jej pensje co miesiąc a potem blokowanie stanowiska pracy.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Dziewczyny wy narzekacie na pracę a ja nie mogłam się doczekać dzisiejszego dnia by po półtora tygodnia siedzenia w domu z dzieckiem trochę się oderwać :) ja mam fajną pracę i w zasadzie sama sobie szefem jestem więc to też jest różnica.

Odebrałam wyniki i glukoze mam 107 myślicie że trzeba się martwić? W końcu nie jest aż tak bardzo ponad normę.
Ja miałam najwięcej 94,3 i moja lekarka straszy cukrzycą. Dziś właśnie robie test z obciążeniem glukozą. Jutro mam diabetologa.
A za 4 godziny usg prenatalne...

Dzień dobry, ja już po rzyganku a Wy? [emoji23][emoji23]

Wizytę przełożyli mi na 16:45. Jakoś się nie stresuję, musi być dobrze. Mam nadzieję, ze krwiaka już nie będzie. Po śniadanku, kąpiel, spa i depilejszon [emoji6]

Dzień dobry Dziewczyny.
Podsyłam fajną stronę

Familie kropka pl

Fajne porady, artykuły i konkursy.
Też robią ciekawe warsztaty dla przyszłych rodziców z ekspertami i prezentami :-)

Właśnie mam wrażenie, że odkąd zaczęłam ćwiczyć to się nasiliły [emoji19] tak jakby mięśnie jeszcze bardziej naciskały

nzjdyx8dtnebih09.png
Mi też joga pomaga. Na wieczór mam takie wzdęcia, że brzuch dwa razy większy niż rano... Zauważyłam też, z jest dużo gorzej jak zjem duży posiłek. Przy małych posiłkach co 2-3 h jest lepiej :)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dzień dobry,
Ja na wzdęcia i zaparcia pije rano wodę przegotowana z miodem i cytryna, z wieczora. A rano podgrzewam w kuchence.
Bardzo pomaga.
Od wczoraj też za waszą radą testuje migdały na zgage i jest trochę lepiej.

Jeśli chodzi o ćwiczenia, lekarz kazal mi głównie spacerować nawet 3km dziennie aby nie robily się żylaki na nogach ale bo już mam pełno takich żyłek pająków ale u mnie to rodzinne.

Mi też joga pomaga. Na wieczór mam takie wzdęcia, że brzuch dwa razy większy niż rano... Zauważyłam też, z jest dużo gorzej jak zjem duży posiłek. Przy małych posiłkach co 2-3 h jest lepiej :)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Do góry