Aga10_2018
Fanka BB :)
@NaturalnaMama a jakaś praca zdalna z domu ? Ostatnio widziałam na fejsie takie ogłoszenia.. Może da radę coś znaleźć sensownego...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale przecież ochrona zwolnienia jest od pierwszego dnia ciąży? To od którego dnia wg Ciebie zaczyna się ochrona. Z tego co wiem nawet jeśli okazałoby się ze zaszła w ciąże w trakcie wypowiedzenia to wypowiedzenie jest nieskuteczne. Tez jestem kadrowa [emoji6]
Ja doczytałalam że 17 był ostatnim dniem jej pracy Q om i tak był 21.
To musiałaby mieć fałszywe zwolnienie lekarskie, które ja osobiście bym podważyla i zleciła szczegółowe określenie ciąży przez beta.
Oczywiście nie personalnie, proszę tego tak nie odbierać ale tak się bronią pracodawcy.
Ja tylko przeciwciala różyczki. Cmv i toxo nigdy nie przechodzilamJa się bardziej boję cytomegali bo podobno 80 % ludzi ma a ja oczywiście nigdy nie chorowałam i nie mam przeciwciał. A to, to już wszędzie można złapać a wtedy jest nieciekawie :/
Tak to prawda. Ale jeśli 17 byłby pierwszym dniem okresu wypowiedzenia to by było ok. Ale dalej nurtuje mnie jak udokumentować dzień rozpoczęcia ochrony jeśli nie ma beta hcg zrobionego. Wtedy tylko lekarz i liczy się od pierwszego dnia cyklu prawda?
Ja miałam glukozę na czczo badaną chyba w 7 tygodniu i było 97... Jakoś nic moja lekarka nie powiedziała że za dużo. Jutro mam wizytę i może zapytam czy ten wynik jest w normie. W poprzedniej ciąży miałam podejrzenie cukrzycy ale po dokładniejszych badaniach wyszło że jednak nieJustyna 916
Ja mialam 92 i jutro jade powtarzac glukoze z krwi... lekarze mi powiedzieli ze to za duzo.... w normie..ale za dużo.... a dzis bylam na lodach
Dokładnie tak jak mówisz. Masz rację jeśli 17 to wypowiedzenie to ma ochrone. Ale wtedy musiałby dostarczyć zaświadczenie o ciąży. I zapewne miałby je np. Około 30 go dnia bo wtedy poszłabym do lekarza. Wtedy ustalenie faktycznego rozpoczęcia ciąży nie jest aż ważne chociaż liczy się od om bo i tak przy standardowym wypowiedzeniu można nawet w ostatnim dniu złożyć zaświadczenie.
Ale przyznam szczerze że takich wnioskow jest dużo o podejrzenie przesunięcie daty om,, to jest ciąganie ekarza pod sądach, o właśnie szukanie wszelkich wyników beta itp aby tylko tego nie uznać. Całe szczęście takie przypadki to z reguly firmy małe do 10 osób, gdzie właściciel myśli że mu wszystko wolno i nie chce blokować sobie etatu.
No chyba że umowa na okres próbny i wtedy wiadomo że tydzień ciąży ma znaczenie.
Dzięki za wyjaśnienie [emoji173]️ bardzo lubię takie sytuacje rozważać, bo dopiero wtedy człowiek się uczy tak naprawdę. U mnie np cykle są dłuższe wiec termin wg om porodu wychodziłby na 21 października a wg usg na 28 wiec komisja bez bety mogłaby podważyć pewnie termin om który miałam 14 stycznia i określić na 21 stycznia np prawda? Bo jak nie ma beta to jedynym badaniem będzie badanie usg i zaświadczenie lekarza na tej podstawie.