reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Mam fb ale nie zamierzam tam pisać o sprawach ciążowych [emoji4] Ani potem o dziecku urodzonym.

Aspekt -nie uważam by forum było przeżytkiem [emoji1] ja w pierwszej ciąży należałam do zamkniętego forum mamuś majowych na bb. I gdybyśmy tylko chciały ten wontek też można albo przenieść albo otworzyć nowy ale zamknięty. Kiedyś o tym pisałam, ale nie było zainteresowania.
A jak Ty się czujesz?
Jak sąsiadki?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Po co zamykać wątek ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png

reklama
Hej dziewczyny :) a ja odpukać wyjątkowo dobrze się czuję :) dostałam namiary na dwie położne w promieniu 20km, które odbierają porody domowe - strasznie się cieszę, że są tak blisko. Teraz pozostaje mieć nadzieję, że będę mogła rodzic w domu :)
Córka dostała się do zerówki w szkole waldorfskiej i to mnie cieszy chyba jeszcze bardziej :D krokusy i tulipany już wychodzą w ogrodzie i gdyby tylko nie ten deszcz to zapowiadałby się cudowny dzień :)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

ja Cię podziwiam że chcesz rodzić w domu, sama nie zdecydowałabym się, poród może różnie przebiegać, wolę mieć na miejscu specjalistów w razie gdyby nagle się coś stało ;)

ja na szczęście nie czuje się jakaś przejedzona, jem raczej normalnie, mdłości wróciły, więc ratuje się imbirem ;)

Po co zamykać wątek ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png
Bo to by oznaczało, że dostęp do niego był by na hasło i osoby z zewnątrz nie czytalyby naszych postów. Nie oglądały by naszych zdjęć. A teraz każdy może.
Może jestem za stara, ale intranet a już w szczególności fb jest dość specyficzny. Raczej bywam ostrożna w tym temacie.

Bo to by oznaczało, że dostęp do niego był by na hasło i osoby z zewnątrz nie czytalyby naszych postów. Nie oglądały by naszych zdjęć. A teraz każdy może.
Może jestem za stara, ale intranet a już w szczególności fb jest dość specyficzny. Raczej bywam ostrożna w tym temacie.

Grupa na FB jest tajna, nikt spoza niej nie zobaczy postów idodaje osoby tylko Szalona

ja Cię podziwiam że chcesz rodzić w domu, sama nie zdecydowałabym się, poród może różnie przebiegać, wolę mieć na miejscu specjalistów w razie gdyby nagle się coś stało ;)

ja na szczęście nie czuje się jakaś przejedzona, jem raczej normalnie, mdłości wróciły, więc ratuje się imbirem ;)
Mam mega zle wspomnienia z pierwszego porodu w szpitalu. Jeśli coś będzie szło nie tak, do szpitala mam niedaleko. Chciałabym pozbyć się traumy po pierwszym porodzie i zapamiętać ten jako spokojny i piękny cud narodzin :)

Grupa na FB jest tajna, nikt spoza niej nie zobaczy postów idodaje osoby tylko Szalona

Wiem. [emoji4] dlatego już nic nie mówię.
Nie każdy ma fb i nie każdy chce się tam pokazywać.
Dla mnie to nie ma znaczenia. To była dawna propozycja i niczego nie oczekuje.

Grupa nasza na fb jest całkowicie tajna.
Oznacza to, że nikt z zewnątrz nie widzi tej grupy i postów, zdjęć etc.

Dziewczyny Placzace, my wszystkie w 13 tc, moze to akurat takie hormony? Ja sobie jeszcze tlumacze, ze biorę duzo progesteronu, a on troche rozbija emocjonalnie.

Ja fb nie mam, stąd jeszcze uczestniczę w takich "przezytkach" jak forum.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Może rzeczywiście to ten 13 tyg

nzjdyx8dtnebih09.png

reklama
Ja jeszcze póki co nie chcę przenosić się na fb, żeby nie wyskakiwały mi w telefonie i kompie te wszystkie powiadomienia :) Przynajmniej dopóki nie poinformuję ludzi w pracy. Czyli jeszcze jakieś 3 tygodnie :) Udało mi się umówić na NFZ badanie PAPPA i usg genetyczne na 12 kwietnia, 13 kwietnia mam też mojego prywatnego lekarza. Po tych wizytach będę wiedziała czy mam się dalej "diagnozować" prenatalnie czy można już trochę odetchnąć i zacząć cieszyć się październikowym dzidkiem :)
W sobotę miałam obciążenie glukozą- według mojego lekarza luxmedowego (a ufam mu bo już dwie ciąże mi prowadził) miałam wynik ciut za wysoki (94 jednostki przy normie do 99- ale dla ciężarnych ponoć jest normą 92). Myślałam że umrę na tym badaniu- ostatnio codziennie wymiotowałam. Na szczęście udało się uniknąć katastrofy i doczekać do końca badania, wyniki są w normie! :) Albo chyba w normie, bo może znów się okaże że dla ciężarnych są niższe normy? W każdym razie wyszło 120 jednostek po 2h, przy normie do 140. Jeszcze tylko tego brakowało żebym do tego nadciśnienia i tarczycy miała cukrzycę :p
Mam nadzieję że święta mijają wam spokojnie :) U nas było wczoraj nieświątecznie- teściowa dostała zapalenia płuc i nie przyjechali więc do południa snuliśmy się w piżamach podjadając sałatkę jarzynową i jajka w majonezie :D Dziś idziemy na świąteczny obiad do moich rodziców. Załamuje mnie ta pogoda- jutro ma być lampa i 18 stopni a dziś taka kicha :(

Do góry