reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Mam fb ale nie zamierzam tam pisać o sprawach ciążowych [emoji4] Ani potem o dziecku urodzonym.

Aspekt -nie uważam by forum było przeżytkiem [emoji1] ja w pierwszej ciąży należałam do zamkniętego forum mamuś majowych na bb. I gdybyśmy tylko chciały ten wontek też można albo przenieść albo otworzyć nowy ale zamknięty. Kiedyś o tym pisałam, ale nie było zainteresowania.
A jak Ty się czujesz?
Jak sąsiadki?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Po co zamykać wątek ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png

reklama
Hej dziewczyny :) a ja odpukać wyjątkowo dobrze się czuję :) dostałam namiary na dwie położne w promieniu 20km, które odbierają porody domowe - strasznie się cieszę, że są tak blisko. Teraz pozostaje mieć nadzieję, że będę mogła rodzic w domu :)
Córka dostała się do zerówki w szkole waldorfskiej i to mnie cieszy chyba jeszcze bardziej :D krokusy i tulipany już wychodzą w ogrodzie i gdyby tylko nie ten deszcz to zapowiadałby się cudowny dzień :)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

ja Cię podziwiam że chcesz rodzić w domu, sama nie zdecydowałabym się, poród może różnie przebiegać, wolę mieć na miejscu specjalistów w razie gdyby nagle się coś stało ;)

ja na szczęście nie czuje się jakaś przejedzona, jem raczej normalnie, mdłości wróciły, więc ratuje się imbirem ;)

Po co zamykać wątek ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png
Bo to by oznaczało, że dostęp do niego był by na hasło i osoby z zewnątrz nie czytalyby naszych postów. Nie oglądały by naszych zdjęć. A teraz każdy może.
Może jestem za stara, ale intranet a już w szczególności fb jest dość specyficzny. Raczej bywam ostrożna w tym temacie.

Bo to by oznaczało, że dostęp do niego był by na hasło i osoby z zewnątrz nie czytalyby naszych postów. Nie oglądały by naszych zdjęć. A teraz każdy może.
Może jestem za stara, ale intranet a już w szczególności fb jest dość specyficzny. Raczej bywam ostrożna w tym temacie.

Grupa na FB jest tajna, nikt spoza niej nie zobaczy postów idodaje osoby tylko Szalona

ja Cię podziwiam że chcesz rodzić w domu, sama nie zdecydowałabym się, poród może różnie przebiegać, wolę mieć na miejscu specjalistów w razie gdyby nagle się coś stało ;)

ja na szczęście nie czuje się jakaś przejedzona, jem raczej normalnie, mdłości wróciły, więc ratuje się imbirem ;)
Mam mega zle wspomnienia z pierwszego porodu w szpitalu. Jeśli coś będzie szło nie tak, do szpitala mam niedaleko. Chciałabym pozbyć się traumy po pierwszym porodzie i zapamiętać ten jako spokojny i piękny cud narodzin :)

Grupa na FB jest tajna, nikt spoza niej nie zobaczy postów idodaje osoby tylko Szalona

Wiem. [emoji4] dlatego już nic nie mówię.
Nie każdy ma fb i nie każdy chce się tam pokazywać.
Dla mnie to nie ma znaczenia. To była dawna propozycja i niczego nie oczekuje.

Grupa nasza na fb jest całkowicie tajna.
Oznacza to, że nikt z zewnątrz nie widzi tej grupy i postów, zdjęć etc.

Dziewczyny Placzace, my wszystkie w 13 tc, moze to akurat takie hormony? Ja sobie jeszcze tlumacze, ze biorę duzo progesteronu, a on troche rozbija emocjonalnie.

Ja fb nie mam, stąd jeszcze uczestniczę w takich "przezytkach" jak forum.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Może rzeczywiście to ten 13 tyg

nzjdyx8dtnebih09.png

reklama
Ja jeszcze póki co nie chcę przenosić się na fb, żeby nie wyskakiwały mi w telefonie i kompie te wszystkie powiadomienia :) Przynajmniej dopóki nie poinformuję ludzi w pracy. Czyli jeszcze jakieś 3 tygodnie :) Udało mi się umówić na NFZ badanie PAPPA i usg genetyczne na 12 kwietnia, 13 kwietnia mam też mojego prywatnego lekarza. Po tych wizytach będę wiedziała czy mam się dalej "diagnozować" prenatalnie czy można już trochę odetchnąć i zacząć cieszyć się październikowym dzidkiem :)
W sobotę miałam obciążenie glukozą- według mojego lekarza luxmedowego (a ufam mu bo już dwie ciąże mi prowadził) miałam wynik ciut za wysoki (94 jednostki przy normie do 99- ale dla ciężarnych ponoć jest normą 92). Myślałam że umrę na tym badaniu- ostatnio codziennie wymiotowałam. Na szczęście udało się uniknąć katastrofy i doczekać do końca badania, wyniki są w normie! :) Albo chyba w normie, bo może znów się okaże że dla ciężarnych są niższe normy? W każdym razie wyszło 120 jednostek po 2h, przy normie do 140. Jeszcze tylko tego brakowało żebym do tego nadciśnienia i tarczycy miała cukrzycę :p
Mam nadzieję że święta mijają wam spokojnie :) U nas było wczoraj nieświątecznie- teściowa dostała zapalenia płuc i nie przyjechali więc do południa snuliśmy się w piżamach podjadając sałatkę jarzynową i jajka w majonezie :D Dziś idziemy na świąteczny obiad do moich rodziców. Załamuje mnie ta pogoda- jutro ma być lampa i 18 stopni a dziś taka kicha :(

Do góry