reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

dziewczyny a czemu ta lista tutaj? kto to dopisuje? bo chyba, cos miala byc inaczej.
mnie mdlii, ble, a juz myslalam, ze jest ciut lepiej, rano jest lepiej a reszta dnia dalej slaba, najgorszy wieczor niestety.

reklama
dziewczyny a czemu ta lista tutaj? kto to dopisuje? bo chyba, cos miala byc inaczej.
mnie mdlii, ble, a juz myslalam, ze jest ciut lepiej, rano jest lepiej a reszta dnia dalej slaba, najgorszy wieczor niestety.
Szalona chce zrobic.liste na 1 stronie, a ze zrobil sie maly balagan to ja spisuje dane na swoim lapku i jak skoncze to wrzuce, a szalona skopiuje i wrzuci w swoj pierwszy post ;) wiec napisz swoje dane, to dopisze :)

4c3tskjoa7ptmvui.png

Dzięki,ale mnie chodzi o położną w szpitalu :) moja przychodnia nijak się niestety nie ma do szpitala,w którym będę rodziła bo to 140 km różnicy

Do szpitalnej położnej nie ma deklaracji.Wyszukujesz,umawiasz się,płacisz i tyle.Problem w tym,że zdarzają się sytuacje kiedy kobiety zaczynają rodzić a ich opłacona położna akurat ma dyżur,no i wtedy już trudno mieć ją na wyłączność.

OMG, zemdliło mnie właśnie na zapach rumiankowego papieru toaletowego i to masakrycznie, ciągle czuję ten rumianek.
Zaczęło się od zapachu rumianku, potem mąż podgrzał sobie mięso i to już było za dużo - cały wieczór wymiotowałam, teraz o 3 w nocy wstałam znowu w tym celu. Aż boję się wrócić do łóżka.

@Margonelka widzę, że @Marta_2606 mnie wyprzedziła w odpowiedzi ;) Słyszałam też, że ta wybrana położna jeśli jest z danego szpitala gdzie się rodzi to chyba może być przy porodzie, ale jak Ty masz taką odległość to faktycznie może być chyba z tym problem...

A co do położnych w ogóle - o deklaracji itd. jak to działa - wszystko jest na stronie:
Link do: Położna z Sercem | Szkoła Rodzenia i Opieka Położnych
To wszystko jest na NFZ więc warto się zapoznać :)

Ale przecież w kartę ciąży wpisują termin z OM i wg tego lekarz patrzy ;) na usg co rusz wychodzi inny i nie ma jednego pewnego.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tylko, że ja miałam owulację 3 tyg później i od początku o tym wiedziałam, że nie mam co patrzeć na OM. Na początku sobie liczyłam tp od swojej mniej więcej określonej daty owulacji, ale liczę, że jednak z usg mi potwierdzą pewniej ;)
A nie jestem teraz w Polsce, więc póki co nie mam karty ciąży, a lokalnego odpowiednika nie chcą mi chyba wydać, bo nie będę tu rodzić :/ Więc moja dokumentacja ciążowa to po prostu taki zwykły "dzienniczek pacjenta" :p i przez to chyba traktują moją ciążę bardziej jak chorobę :(

@Igorowelove dzięki :)
alina89 27 lat
TP 30.09/3.10 do potwierdzenia

Nie mam innych dzieci.

@Margonelka widzę, że @Marta_2606 mnie wyprzedziła w odpowiedzi ;) Słyszałam też, że ta wybrana położna jeśli jest z danego szpitala gdzie się rodzi to chyba może być przy porodzie, ale jak Ty masz taką odległość to faktycznie może być chyba z tym problem...

A co do położnych w ogóle - o deklaracji itd. jak to działa - wszystko jest na stronie:
Link do: Położna z Sercem | Szkoła Rodzenia i Opieka Położnych
To wszystko jest na NFZ więc warto się zapoznać :)

Tylko, że ja miałam owulację 3 tyg później i od początku o tym wiedziałam, że nie mam co patrzeć na OM. Na początku sobie liczyłam tp od swojej mniej więcej określonej daty owulacji, ale liczę, że jednak z usg mi potwierdzą pewniej ;)
A nie jestem teraz w Polsce, więc póki co nie mam karty ciąży, a lokalnego odpowiednika nie chcą mi chyba wydać, bo nie będę tu rodzić :/ Więc moja dokumentacja ciążowa to po prostu taki zwykły "dzienniczek pacjenta" :p i przez to chyba traktują moją ciążę bardziej jak chorobę :(

@Igorowelove dzięki :)
alina89 27 lat
TP 30.09/3.10 do potwierdzenia

Nie mam innych dzieci.

Dziękuję dziewczyny:) no właśnie wiem,że się umawia ale nie mam pojęcia jak wcześnie się za to zabierać.
Wiem,że czasem położna ma dyżur i niekoniecznie może rodzić akurat z nami,ale jeśli wybiorę położną ze swojego szpitala to jeżeli nie ona to może jej koleżanka po fachu spojrzy na mnie przychylniej;)
Po pierwszym porodzie i po drugim zbyt wczesnym mam taką traumę,że tym razem muszę się zabezpieczyć na wszelkie sposoby.

Dziękuję dziewczyny:) no właśnie wiem,że się umawia ale nie mam pojęcia jak wcześnie się za to zabierać.
Wiem,że czasem położna ma dyżur i niekoniecznie może rodzić akurat z nami,ale jeśli wybiorę położną ze swojego szpitala to jeżeli nie ona to może jej koleżanka po fachu spojrzy na mnie przychylniej;)
Po pierwszym porodzie i po drugim zbyt wczesnym mam taką traumę,że tym razem muszę się zabezpieczyć na wszelkie sposoby.
W 2014 kiedy rodziłam córcię, miałam umowę z położną z żelaznej, wtedy jeszcze można było. i one wszystkie pracowały trójkami- w umowie było zapisane, która położna się tobą zajmie jeśli położna nr 1 akurat ma poród a połozna nr 2 własnie wyjechała na urlop.

reklama
Do góry