reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny jeszcze jedno. Na te hemoroidy dostałam maść procto - glyvenol. Teraz patrzę na ulotkę a tam takie coś... Szlag mnie trafi
2fa0f0fc8ffa10adfc5b32b4ce9ede05.jpg

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Widocznie lekarz uznał że lek nie zaszkodzi skoro musi Ci coś przepisać.

reklama
Ale jest napisane, że nie należy stosować w pierwszych 3 miesiącach. Później po konsultacji z lekarzem. Dla mnie to jasna informacja...

Nie wiem ale słyszałam, że na większości ulotek jest taka informacja. Że lekarz musi wybrać mniejsze zło, pomagając lekiem kiedy jest to potrzebne. Zadzwoń i dopytaj jak masz wątpliwości.

Ale jest napisane, że nie należy stosować w pierwszych 3 miesiącach. Później po konsultacji z lekarzem. Dla mnie to jasna informacja...

Ja Ci to pisalam, na wieksZosci preparatow tego typu bedziesz miala taka informacje, tez mi lekarz polecil stosowac wlasnie to i na pewno bylam wtedy w pierwszym trymestrze. Na wszystkim pisza ze w ciazy nie mozna bo musza tak napisac

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ok, dziękuję dziewczyny - może już panikuję, bo straciłam zaufanie do tej lekarki

Naturalna mama ja miałam do wyboru bardzo przeciętna przychodnie w okolicy albo gdzie indziej. Jeździe do miasteczka obok Warszawy bo i tam prowadziłam pierwszą ciążę. Oczywiście mam dużo dalej. Ale chyba twoje zdrowie i twojego dziecka powinno być ważniejsze niż przejazd 20 km. (co dla mnie to mała odleglosc, inaczej by było 100km)

Naturalna mama pisałam Ci o tym na hemoroidy i tak jak mówiłam lekarz decyduje czy możesz to przyjmować. Ale twoj gin jest średni więc raczej wstrzymalabym się do wizyty u kogoś innego i wtedy zapytała czy możesz to brać. Ale z drugiej strony wybrał mniejsze zło więc sama nie wiem. Ja brałam to dopiero po porodzie bo wcześniej mi nie wyskoczył. Ale to najlepszy na rynku środek.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

Ostatnia edycja:
Twierdzi ze moge sie nia zarazic wszedzie a wiedza ze ja mam czy nie nic nie zmieni bo nie mozna ani leczyc ani nic robic dlatego on swoim pacjentkom nie zleca bo potem 9 mies dobieraja sobie do glowy co to bedzie jak bedzie
Potem na badaniach tych przesiewowych co pobieraja w szpitalu wychodzi ewentualnie ze z dzieckiem cos nie tak?

Myślisz, że w standardzie po urodzeniu robią wszystkim maluchom badanie krwi w klasie igm i igg + pcr z krwi jakosciowo i
ilosciowo, jakieś aminotransferazy,
usg brzuszka, usg glowki dwukrotnie w 1 i w 3mies, badanie dna oka i badanie sluchu. Słuchu akurat robią dzięki WOŚP. Część z wymiebionych badań trzeba wykonać wpierwszych 2tyg.życia dziecka. Szczerze ja bym wolała wiedzieć o chorobie bo dzięki temu do porodu szukałabym szpitala z dobrymi neonatologami. Domagałabym się tej diagnostyki. Przez okres ciąży przykładałabym uwagę żeby usg wykonywał i oceniał dobry.specjalista...czasem pewnie poszłabym i do innego sprawdzić. Mi się wydaje, że pomimo braku leczeniaCMV wartoo niej wiedzieć by odpowiednio działać z nowonarodzonym brzdącem.

usg wizyta 4.04

Super!!! Gratuluję udanej wizyty!!! Też mam Prenatalne na 4.04, z tego co pamietam to jeszcze chyba 2 albo 3 z nas maja ten sam termin:)
No chyba ja chyba też przy tym 4.04 zostaję.Wczoraj panikowałam, że za późno ale mój gin mnie uspokaja, że wie co robi i zmierzy wszystko bo maluch w ten poniedziałek był naprawdę za mały.

usg wizyta 4.04

Ja bym nie brala.. kurde jest tyle innych dostepnych na hemoroidy masci ktore mozna stosowac w pierwszym trymestrze...ze nie musial od razu przepisywac takich co sie nie zaleca.... jakies badania robili skoro nie zalecaja w 1 trymestrze...albo nie chcieli placic za dodatkowr badania.. zeby tanszy lek byl...
Tak czy inaczej ulotka jasno mowi.... a lekarz moze zapomnial tresc ulotki... chyba ze walczysz z hemoroidami tyle czasu..i zadne masci nie po.agaly "te bezpieczne" do tej pory..... tyle tu masci dziewczyny wymienialy... i sa bez recepty tez....

Ostatnia edycja:
reklama
Ja Ci to pisalam, na wieksZosci preparatow tego typu bedziesz miala taka informacje, tez mi lekarz polecil stosowac wlasnie to i na pewno bylam wtedy w pierwszym trymestrze. Na wszystkim pisza ze w ciazy nie mozna bo musza tak napisac

Na wiekszosci, ale nie na wszystkich... posterisan tak nie ma i jest bez recepty..i mi pomoglo

Do góry