reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Twierdzi ze moge sie nia zarazic wszedzie a wiedza ze ja mam czy nie nic nie zmieni bo nie mozna ani leczyc ani nic robic dlatego on swoim pacjentkom nie zleca bo potem 9 mies dobieraja sobie do glowy co to bedzie jak bedzie
Potem na badaniach tych przesiewowych co pobieraja w szpitalu wychodzi ewentualnie ze z dzieckiem cos nie tak?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dzieki, ja zrobilam dla swietego spokoju a moze niepotrzebnie.

p19u9jcg9y71ca8m.png

2 wizyta 22 marca [emoji173]

reklama
Mi cytomegalii nie zlecał lekarz ani w pierwszej ani teraz w ciąży. To widocznie nie jest badanie obowiązkowe.
Co do brzuszków to śliczne są te Wasze :) chciałabym mieć już taki, ale nie zapowiada się za szybko, myślę że w czerwcu może :) akurat na wesele siostry :p

Ale wyszlo wszystko ok? Wiec jestes 100% spokojna

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja u siebie badałam (prywatnie). Wychodzę z założenia,że wolę mieć wiedzę niż jej nie mieć. Zwłaszcza, że nie chodzi tu o mnie tylko o moje maleństwo. Tak samo było z wyborem lekarza. To 40 tyg w których potrzebuje mądrego i doświadczonego fachowca. Przykry jest tylko fakt,ze żeby takiego mieć,to trzeba sporo zapłacić.

Wróciłam. Co do badań - dostałam skierowanie na IgG, IgM, hbs przeciwciała i kiłę. Tsh i ft4 mam zrobić na własny koszt, podobno nie są obowiązkowe.
Morfologie i mocz mam zrobić na własny koszt, bo już mam 4 badania na skierowaniu, a więcej nie może, bo wtedy nie są refundowane. Ewidentnie robi ze mnie debilkę. Z dobrych wiadomości - dzidzia tętno książkowe, 8+3 z OM, 8+6 z usg.
Mam u niej wizytę za 2 tyg, potem 13. 04 prenatalne gdzie indziej, później wylatuję na 2 tygodnie. I wychodzi na to, że już się z nią i tak nie spotkam, bo ona 'od maja będzie już przyjmować tylko prywatnie'. Ktoś ma pracować za nią na NFZ. Zobaczymy
413b134adb54888d3350205697ca58b9.jpg

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Wróciłam. Co do badań - dostałam skierowanie na IgG, IgM, hbs przeciwciała i kiłę. Tsh i ft4 mam zrobić na własny koszt, podobno nie są obowiązkowe.
Morfologie i mocz mam zrobić na własny koszt, bo już mam 4 badania na skierowaniu, a więcej nie może, bo wtedy nie są refundowane. Ewidentnie robi ze mnie debilkę. Z dobrych wiadomości - dzidzia tętno książkowe, 8+3 z OM, 8+6 z usg.
Mam u niej wizytę za 2 tyg, potem 13. 04 prenatalne gdzie indziej, później wylatuję na 2 tygodnie. I wychodzi na to, że już się z nią i tak nie spotkam, bo ona 'od maja będzie już przyjmować tylko prywatnie'. Ktoś ma pracować za nią na NFZ. Zobaczymy

Znajdziesz innego normalnego lekarza. Dobrze, że z dzidzia wszystko dobrze. [emoji6][emoji6]

Dziewczyny, wczoraj nic nie pisałam, bo już padłam. U ginki opóźnienie, ale do rzeczy :
Krwiak się wchłonął (aż się powyłam na tej kozetce ze szczęścia) jest tam jakiś mikro ślad po nim ale nawet niezmierzalny, wiec wpisała już jako ciąża jednorodna :)
Człowiek już nie jest Tictac’em tylko zdecydowanie człowiekiem i to ruchliwym - ręce nogi tańczyły :D wg OM 9w2d wg jego długości 10w1d [emoji79] tydzień większy !
Dlatego prenatalne mam już 04.04 wg OM to będzie 11w3d ale długość człowieka mówi co innego :D
Duphaston mam zmniejszony do 2 tabletek, mogę czasem wyjść z domu, ale bez szaleństw, żeby problem się znów nie pojawił, bo taka niestety mam tendencje.
Ufff kamień spadł mi z serca :)

b7735dbd5bb0e1b84cc97f6681c9453e.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Super!!! Gratuluję udanej wizyty!!! Też mam Prenatalne na 4.04, z tego co pamietam to jeszcze chyba 2 albo 3 z nas maja ten sam termin:)

Niech się wiedzie materialistce :-D
Super, że z Dzidzią OK. Gratulacje :-)

reklama
Pilades, nie martw się. To przecież nie jest u Ciebie pierwszy raz. Poza tym mnie w szpitalu wyraźnie pytali czy miałam opryszczkę narządów płciowych i podkreślali, że nie chodzi o tę na ustach. Nawet dziwi mnie ten Heviran. Miałaś kiedyś wymaz z dróg rodnych w kierunku tego wirusa? Na starsze dziecko teraz uważaj, żeby go nie zarazić pocałunkiem, oblizaną łyżeczką, kubkiem itp.
Sprawdziłam miałam wymaz tylko na paciorkowca. Innej opryszczki niz na ustach nie miałam. A Ty miałaś badanie w tym kierunku? Wiesz może jak sie nazywa?

Do góry