reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny jeszcze jedno. Na te hemoroidy dostałam maść procto - glyvenol. Teraz patrzę na ulotkę a tam takie coś... Szlag mnie trafi
2fa0f0fc8ffa10adfc5b32b4ce9ede05.jpg

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Widocznie lekarz uznał że lek nie zaszkodzi skoro musi Ci coś przepisać.

reklama
Ale jest napisane, że nie należy stosować w pierwszych 3 miesiącach. Później po konsultacji z lekarzem. Dla mnie to jasna informacja...

Nie wiem ale słyszałam, że na większości ulotek jest taka informacja. Że lekarz musi wybrać mniejsze zło, pomagając lekiem kiedy jest to potrzebne. Zadzwoń i dopytaj jak masz wątpliwości.

Ale jest napisane, że nie należy stosować w pierwszych 3 miesiącach. Później po konsultacji z lekarzem. Dla mnie to jasna informacja...

Ja Ci to pisalam, na wieksZosci preparatow tego typu bedziesz miala taka informacje, tez mi lekarz polecil stosowac wlasnie to i na pewno bylam wtedy w pierwszym trymestrze. Na wszystkim pisza ze w ciazy nie mozna bo musza tak napisac

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ok, dziękuję dziewczyny - może już panikuję, bo straciłam zaufanie do tej lekarki

Naturalna mama ja miałam do wyboru bardzo przeciętna przychodnie w okolicy albo gdzie indziej. Jeździe do miasteczka obok Warszawy bo i tam prowadziłam pierwszą ciążę. Oczywiście mam dużo dalej. Ale chyba twoje zdrowie i twojego dziecka powinno być ważniejsze niż przejazd 20 km. (co dla mnie to mała odleglosc, inaczej by było 100km)

Naturalna mama pisałam Ci o tym na hemoroidy i tak jak mówiłam lekarz decyduje czy możesz to przyjmować. Ale twoj gin jest średni więc raczej wstrzymalabym się do wizyty u kogoś innego i wtedy zapytała czy możesz to brać. Ale z drugiej strony wybrał mniejsze zło więc sama nie wiem. Ja brałam to dopiero po porodzie bo wcześniej mi nie wyskoczył. Ale to najlepszy na rynku środek.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

Ostatnia edycja:
Twierdzi ze moge sie nia zarazic wszedzie a wiedza ze ja mam czy nie nic nie zmieni bo nie mozna ani leczyc ani nic robic dlatego on swoim pacjentkom nie zleca bo potem 9 mies dobieraja sobie do glowy co to bedzie jak bedzie
Potem na badaniach tych przesiewowych co pobieraja w szpitalu wychodzi ewentualnie ze z dzieckiem cos nie tak?

Myślisz, że w standardzie po urodzeniu robią wszystkim maluchom badanie krwi w klasie igm i igg + pcr z krwi jakosciowo i
ilosciowo, jakieś aminotransferazy,
usg brzuszka, usg glowki dwukrotnie w 1 i w 3mies, badanie dna oka i badanie sluchu. Słuchu akurat robią dzięki WOŚP. Część z wymiebionych badań trzeba wykonać wpierwszych 2tyg.życia dziecka. Szczerze ja bym wolała wiedzieć o chorobie bo dzięki temu do porodu szukałabym szpitala z dobrymi neonatologami. Domagałabym się tej diagnostyki. Przez okres ciąży przykładałabym uwagę żeby usg wykonywał i oceniał dobry.specjalista...czasem pewnie poszłabym i do innego sprawdzić. Mi się wydaje, że pomimo braku leczeniaCMV wartoo niej wiedzieć by odpowiednio działać z nowonarodzonym brzdącem.

usg wizyta 4.04

Super!!! Gratuluję udanej wizyty!!! Też mam Prenatalne na 4.04, z tego co pamietam to jeszcze chyba 2 albo 3 z nas maja ten sam termin:)
No chyba ja chyba też przy tym 4.04 zostaję.Wczoraj panikowałam, że za późno ale mój gin mnie uspokaja, że wie co robi i zmierzy wszystko bo maluch w ten poniedziałek był naprawdę za mały.

usg wizyta 4.04

Ja bym nie brala.. kurde jest tyle innych dostepnych na hemoroidy masci ktore mozna stosowac w pierwszym trymestrze...ze nie musial od razu przepisywac takich co sie nie zaleca.... jakies badania robili skoro nie zalecaja w 1 trymestrze...albo nie chcieli placic za dodatkowr badania.. zeby tanszy lek byl...
Tak czy inaczej ulotka jasno mowi.... a lekarz moze zapomnial tresc ulotki... chyba ze walczysz z hemoroidami tyle czasu..i zadne masci nie po.agaly "te bezpieczne" do tej pory..... tyle tu masci dziewczyny wymienialy... i sa bez recepty tez....

Ostatnia edycja:
reklama
Ja Ci to pisalam, na wieksZosci preparatow tego typu bedziesz miala taka informacje, tez mi lekarz polecil stosowac wlasnie to i na pewno bylam wtedy w pierwszym trymestrze. Na wszystkim pisza ze w ciazy nie mozna bo musza tak napisac

Na wiekszosci, ale nie na wszystkich... posterisan tak nie ma i jest bez recepty..i mi pomoglo

Do góry