reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Twierdzi ze moge sie nia zarazic wszedzie a wiedza ze ja mam czy nie nic nie zmieni bo nie mozna ani leczyc ani nic robic dlatego on swoim pacjentkom nie zleca bo potem 9 mies dobieraja sobie do glowy co to bedzie jak bedzie
Potem na badaniach tych przesiewowych co pobieraja w szpitalu wychodzi ewentualnie ze z dzieckiem cos nie tak?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dzieki, ja zrobilam dla swietego spokoju a moze niepotrzebnie.

p19u9jcg9y71ca8m.png

2 wizyta 22 marca [emoji173]

reklama
Mi cytomegalii nie zlecał lekarz ani w pierwszej ani teraz w ciąży. To widocznie nie jest badanie obowiązkowe.
Co do brzuszków to śliczne są te Wasze :) chciałabym mieć już taki, ale nie zapowiada się za szybko, myślę że w czerwcu może :) akurat na wesele siostry :p

Ale wyszlo wszystko ok? Wiec jestes 100% spokojna

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja u siebie badałam (prywatnie). Wychodzę z założenia,że wolę mieć wiedzę niż jej nie mieć. Zwłaszcza, że nie chodzi tu o mnie tylko o moje maleństwo. Tak samo było z wyborem lekarza. To 40 tyg w których potrzebuje mądrego i doświadczonego fachowca. Przykry jest tylko fakt,ze żeby takiego mieć,to trzeba sporo zapłacić.

Wróciłam. Co do badań - dostałam skierowanie na IgG, IgM, hbs przeciwciała i kiłę. Tsh i ft4 mam zrobić na własny koszt, podobno nie są obowiązkowe.
Morfologie i mocz mam zrobić na własny koszt, bo już mam 4 badania na skierowaniu, a więcej nie może, bo wtedy nie są refundowane. Ewidentnie robi ze mnie debilkę. Z dobrych wiadomości - dzidzia tętno książkowe, 8+3 z OM, 8+6 z usg.
Mam u niej wizytę za 2 tyg, potem 13. 04 prenatalne gdzie indziej, później wylatuję na 2 tygodnie. I wychodzi na to, że już się z nią i tak nie spotkam, bo ona 'od maja będzie już przyjmować tylko prywatnie'. Ktoś ma pracować za nią na NFZ. Zobaczymy
413b134adb54888d3350205697ca58b9.jpg

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Wróciłam. Co do badań - dostałam skierowanie na IgG, IgM, hbs przeciwciała i kiłę. Tsh i ft4 mam zrobić na własny koszt, podobno nie są obowiązkowe.
Morfologie i mocz mam zrobić na własny koszt, bo już mam 4 badania na skierowaniu, a więcej nie może, bo wtedy nie są refundowane. Ewidentnie robi ze mnie debilkę. Z dobrych wiadomości - dzidzia tętno książkowe, 8+3 z OM, 8+6 z usg.
Mam u niej wizytę za 2 tyg, potem 13. 04 prenatalne gdzie indziej, później wylatuję na 2 tygodnie. I wychodzi na to, że już się z nią i tak nie spotkam, bo ona 'od maja będzie już przyjmować tylko prywatnie'. Ktoś ma pracować za nią na NFZ. Zobaczymy

Znajdziesz innego normalnego lekarza. Dobrze, że z dzidzia wszystko dobrze. [emoji6][emoji6]

Dziewczyny, wczoraj nic nie pisałam, bo już padłam. U ginki opóźnienie, ale do rzeczy :
Krwiak się wchłonął (aż się powyłam na tej kozetce ze szczęścia) jest tam jakiś mikro ślad po nim ale nawet niezmierzalny, wiec wpisała już jako ciąża jednorodna :)
Człowiek już nie jest Tictac’em tylko zdecydowanie człowiekiem i to ruchliwym - ręce nogi tańczyły :D wg OM 9w2d wg jego długości 10w1d [emoji79] tydzień większy !
Dlatego prenatalne mam już 04.04 wg OM to będzie 11w3d ale długość człowieka mówi co innego :D
Duphaston mam zmniejszony do 2 tabletek, mogę czasem wyjść z domu, ale bez szaleństw, żeby problem się znów nie pojawił, bo taka niestety mam tendencje.
Ufff kamień spadł mi z serca :)

b7735dbd5bb0e1b84cc97f6681c9453e.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Super!!! Gratuluję udanej wizyty!!! Też mam Prenatalne na 4.04, z tego co pamietam to jeszcze chyba 2 albo 3 z nas maja ten sam termin:)

Niech się wiedzie materialistce :-D
Super, że z Dzidzią OK. Gratulacje :-)

reklama
Pilades, nie martw się. To przecież nie jest u Ciebie pierwszy raz. Poza tym mnie w szpitalu wyraźnie pytali czy miałam opryszczkę narządów płciowych i podkreślali, że nie chodzi o tę na ustach. Nawet dziwi mnie ten Heviran. Miałaś kiedyś wymaz z dróg rodnych w kierunku tego wirusa? Na starsze dziecko teraz uważaj, żeby go nie zarazić pocałunkiem, oblizaną łyżeczką, kubkiem itp.
Sprawdziłam miałam wymaz tylko na paciorkowca. Innej opryszczki niz na ustach nie miałam. A Ty miałaś badanie w tym kierunku? Wiesz może jak sie nazywa?

Do góry