reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Też na nic nie mam siły. Najchętniej bym leżała, ewentualnie krótki spacer.
Jest to dziwne uczucie bo ja raczej energiczna i jak mały motorek A teraz jak mam coś zrobić w domu to trzeba zebrać siły ^_^
Trzeba jednak sobie odpuścić trochę choć przy Dzieciach Wam Dziewczyny to trudniejsze zadanie.
Ja wczoraj zasnęłam po 20 :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Zmęczenie czuję cały czas. Najchętniej polozylabym się i tylko leżała. Wiadomo jednak że przy 2,5 latku za dużo nie da się odpocząć.
Ja się teraz tak wkurzylam dzwonię do tej poradni diabetologicznej i mówię że chcę się zapisać i że jestem w ciąży. Pani grzecznie odpowiedziała mi że ciężarnych przez telefon nie zapisują. Pojadę jutro tylko po to żeby mnie zapisali, jeszcze żeby to było rzut beretem ehhhhh.

rr7luqh.png

Witam Was z zimnego Śląska gdzie na dodatek pada śnieg. Mam nadzieję że pod koniec tygodnia będzie lepiej bo w niedzielę idziemy na chrzest.
Moje mdłości odeszły daleko gdzieś i bardzo dobrze.
Ja bym ciągle jadła słodycze ale przez tą cukrzycę ciążowa nie mogę. Chociaż od czasu do czasu uracze się czymś słodkim [emoji14].

Ja mialam lekko podniesiony cukier teraz na badaniach dlatego mam powtorzyc ale z corka mialam tak samo. Na szczescie nie mialam cukrzycy ciazowej oby teraz bylo tak samo
rr7luqh.png

Mbie tez dopada zmeczenia. Jak corka ma drzemke ja tez sie klade. Staram sie wszystko tak zorganizowac zebym sie mogla polozyc razem z nia. Wieczorami tez szybko chodze spac bo poprostu zasypiam na soedzaco

Ojjj wywroci sie wywroci... :)
Ale zalowac nie bedziesz :)
Pierwsze dziecko wszystko bowe..ja nawet czytalam jak pueluche sie zmienia.. taka fala odpowiedzialbisci spadla..za kazdy oddech... kazdy usmiech i kazdy krok sie sledzi...wszystko wyparza i prasuje... i pierwsza ciaze pamietam ze sporo spedzilam w necie..czytajac o wyprawkach ..co kupic..ktore masci najlepsze... bephanten czy linomag..

Drugie to inna bajka.. prasowalam tylko 3 miesiace....juz tak czesto sie nie wyparza butelek, nie leci sie do dziecka na pierwsze plakniecie.... :) na drugie rez nie.. :)
No i drugie ma starsze rodzenstwo do nasladowania..i nie wychowuje sie w spokoju i ciszy..bo ciagle jest harmider domowy :) a masc.... jaka masc.. maka ziemniaczana najlepsza.... :)

A trzecie to ja mysle ze w ogole samo sie wychowa :) juz sie ma wiele rzeczy obcykanych..wyprawki jako tako nie trzeba szykowac bo sporo gadzetow sie ma...
Ciekawe jak to bedzie
Powiem Ci że ja pomimo pierwszej ciąży nie chciałabym "zwariować " napatrzyłam się u mojej siostry jak im odwliło i to zdrowo i ja tak nie chce! Moje dziecko nie będzie musiało mieć koszuli na kant wypracowanej i wygotowanych skarpetek. Jak pierwszy raz chciałam ja przewinąć i źle kremem posmarowałam to dostałam opierdol że źle to robie i mój szwagier dokończył to był pierwszy i ostatni da kiedy ja przewinelam. Ja tak nie chce!!! Jak zacznie mi odwalac to sobie to przypomnę. jak dziecko się za małego nie ubrudzi to kiedy to zrobi ??? Brudne dziecko szczęśliwe Tak mówią. A moja chrzesnica o 1 miesiąca do teraz 8 lat chodzi w sukniach balowych przy byle okazji do piaskownicy też A ja chodzę i powtarzam w duszy że ja tak nie chce !!!!

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Zmęczenie czuję cały czas. Najchętniej polozylabym się i tylko leżała. Wiadomo jednak że przy 2,5 latku za dużo nie da się odpocząć.
Ja się teraz tak wkurzylam dzwonię do tej poradni diabetologicznej i mówię że chcę się zapisać i że jestem w ciąży. Pani grzecznie odpowiedziała mi że ciężarnych przez telefon nie zapisują. Pojadę jutro tylko po to żeby mnie zapisali, jeszcze żeby to było rzut beretem ehhhhh.

rr7luqh.png

Właśnie w ciąży jak najbardziej powinni. Porąbańcy :-D

Cześć dziewczyny. Ja od kilku dni jem jak wrobelek. Zjem troszkę i mam taką gule w gardle i mi niedobrze. Mdłości mam od 2-3 tyg ale mogłam jeść normalnie A teraz jem malutko. W nocy się obudziłam bo było mi niedobrze. Dziś jest 9t4d. Mam nadzieję że jak zacznę 10 tydzien to przejdzie.... A najgorsze że rzeczy które lubiłam bardzo teraz mnie odrzucają ( spaghetti, wczoraj nawet u teściowej zalewajeczki zjadłam 1 mała łyżkę :()

reklama
Cześć dziewczyny:) w Warszawie słońce, ale zimno. Ja liczyłam na to, że mdłości mina mi jakoś w 12 tygodniu, ale niestety. Też mam taką gulę w gardle i jak wchodzę do kuchni to zaczyna mi się głośno odbijać, jak na wymioty( może nie będę dokładniej opisywać;)). W każdym razie już nie tylko lodówka, ale cała kuchnia mnie odpycha, a to już 12t4d. Uff też zleciało:)

Do góry