reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

co do karty ciąży - ja mam 3 hah! jedną od mojej prowadzącej, jedną na NFZ i jedną dostałam (w zasadzie nie wiem po co) jak poszłam do innego lekarza (nie miałam możliwości dostać się do swojego) jak miałam bóle, lekarze nie wiedzą o sobie, zastanawiam się tylko czy nie powiedzieć swojej prowadzącej (prywatnie) o tym z NFZ z racji bezpłatnych badań...

reklama
12tc
30%ciazy uplynelo
Dziewczyny jak ten czas leci![emoji5]
Dopadl mnie stres, ze juz 1/3za mna. Wy w wiekszosci macie juz maluchy jak czytam, wiecie co i jak, a u mnie wszystko przrwroci sie do gory nogami. Wiele obaw mam, ale tez nie moge sie doczekac tej przygody[emoji5]

Napisane na m2 w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze będzie mamy to w naturze :tak:
Ty za to będziesz mogła poświęcić całą swoją uwagę maleństwu a ja np będę musiała się potroic żeby mieć po trochę czasu dla każdego dzieciaczka :-p ale wszystkie damy radę oby tylko szczęśliwie przetrwać ciążę:biggrin2:

Czesc dziewczyny. U mnie slonko swieci ale wiatr jest taki ze lepiej z domu nie wychodzic. No i wkoncu przestalo mnie mdlic. A jesli chodzi o slodycze to w pierwszej ciazy moglo dla mnie nie byc najwazniejsze zeby byla kielbasa i mieso a teraz jest odwrotnie nie kazde mieso i wedlina mi pasuja za to czekolada moglabym sie objadac jak glupia .

Witam Was z zimnego Śląska gdzie na dodatek pada śnieg. Mam nadzieję że pod koniec tygodnia będzie lepiej bo w niedzielę idziemy na chrzest.
Moje mdłości odeszły daleko gdzieś i bardzo dobrze.
Ja bym ciągle jadła słodycze ale przez tą cukrzycę ciążowa nie mogę. Chociaż od czasu do czasu uracze się czymś słodkim [emoji14].

rr7luqh.png

Kochana Twoja Ciąża, Twoja Dzidzia, Twoja karta. Wytłumacz się zgrabnie z chwilowej zdrady i bądź dzielna :-D
Ja po zwolnienie poszłam do innego ginekologa i też inny ginekolog wpisał mi wszystkie skierowania na badania, czego moja nie zrobiła. Przy następnej wizycie trochę się ofukała A do mnie dotarło, że Dzidzia jest najważniejsza i zmieniłam lekarza.
...
Tylko ja chce z tym lekarzem zostać to gościu z mega doświadczeniem i jeśli mam rodzić naturalnie to u niego. Nasciemniam że mi karta w błoto wypadła i tyle na szczęście to początek to wredna położna ( bo ona jest straszna niemiła stara bulwa ) nie będzie miała za dużo przepisywnia. KURCZE Muszę lecieć do pracy ;-( wieczorem Was nadrobie i napiszę co na wizycie. Trzymajcie kciuki za dzidzie i żeby mięśniak znowu czegoś nie narozrabial.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny! Czy też tak bardzo nie macie na nic siły? Siedziałam cały weekend w domu bo zimno w Łodzi i wieje ale jak tylko wzięłam się za jakieś porządki to zaraz miałam zawroty głowy- suwaczek gdzieś zniknal, jestem w 12 tc. Mam nadciśnienie i biorę Dopegyt a dziś wybieram się do kardiologa, chociaż wątpie żeby mógł coś poradzić. Też jesteście tak bardzo zmęczone?

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

12tc
30%ciazy uplynelo
Dziewczyny jak ten czas leci![emoji5]
Dopadl mnie stres, ze juz 1/3za mna. Wy w wiekszosci macie juz maluchy jak czytam, wiecie co i jak, a u mnie wszystko przrwroci sie do gory nogami. Wiele obaw mam, ale tez nie moge sie doczekac tej przygody[emoji5]

Napisane na m2 w aplikacji Forum BabyBoom

Ojjj wywroci sie wywroci... :)
Ale zalowac nie bedziesz :)
Pierwsze dziecko wszystko bowe..ja nawet czytalam jak pueluche sie zmienia.. taka fala odpowiedzialbisci spadla..za kazdy oddech... kazdy usmiech i kazdy krok sie sledzi...wszystko wyparza i prasuje... i pierwsza ciaze pamietam ze sporo spedzilam w necie..czytajac o wyprawkach ..co kupic..ktore masci najlepsze... bephanten czy linomag..

Drugie to inna bajka.. prasowalam tylko 3 miesiace....juz tak czesto sie nie wyparza butelek, nie leci sie do dziecka na pierwsze plakniecie.... :) na drugie rez nie.. :)
No i drugie ma starsze rodzenstwo do nasladowania..i nie wychowuje sie w spokoju i ciszy..bo ciagle jest harmider domowy :) a masc.... jaka masc.. maka ziemniaczana najlepsza.... :)

A trzecie to ja mysle ze w ogole samo sie wychowa :) juz sie ma wiele rzeczy obcykanych..wyprawki jako tako nie trzeba szykowac bo sporo gadzetow sie ma...
Ciekawe jak to bedzie

co do karty ciąży - ja mam 3 hah! jedną od mojej prowadzącej, jedną na NFZ i jedną dostałam (w zasadzie nie wiem po co) jak poszłam do innego lekarza (nie miałam możliwości dostać się do swojego) jak miałam bóle, lekarze nie wiedzą o sobie, zastanawiam się tylko czy nie powiedzieć swojej prowadzącej (prywatnie) o tym z NFZ z racji bezpłatnych badań...
Ja powiedzialam.. i powiedzialam mu wprost ze chodzi mi o bezplatne badania..
Ja mam 2 karty ciazy

Cześć dziewczyny! Czy też tak bardzo nie macie na nic siły? Siedziałam cały weekend w domu bo zimno w Łodzi i wieje ale jak tylko wzięłam się za jakieś porządki to zaraz miałam zawroty głowy- suwaczek gdzieś zniknal, jestem w 12 tc. Mam nadciśnienie i biorę Dopegyt a dziś wybieram się do kardiologa, chociaż wątpie żeby mógł coś poradzić. Też jesteście tak bardzo zmęczone?

Hej, ja jestem z Pabianic wiec niedaleko [emoji4]. Niestety to zmęczenie też cały czas mnie dopada i to w różnych etapach dnia. Wczoraj ogólnie też sporo spałam.

nzjdyx8dtnebih09.png

reklama

W dzien mam sile... musze miec dla 2 maluszkow... a w weekebd wysprzatalam mieszkanie.... a wieczorem padam z nog..ze nie mam sily kolacji robic..

Do góry