reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

co do karty ciąży - ja mam 3 hah! jedną od mojej prowadzącej, jedną na NFZ i jedną dostałam (w zasadzie nie wiem po co) jak poszłam do innego lekarza (nie miałam możliwości dostać się do swojego) jak miałam bóle, lekarze nie wiedzą o sobie, zastanawiam się tylko czy nie powiedzieć swojej prowadzącej (prywatnie) o tym z NFZ z racji bezpłatnych badań...

reklama
12tc
30%ciazy uplynelo
Dziewczyny jak ten czas leci![emoji5]
Dopadl mnie stres, ze juz 1/3za mna. Wy w wiekszosci macie juz maluchy jak czytam, wiecie co i jak, a u mnie wszystko przrwroci sie do gory nogami. Wiele obaw mam, ale tez nie moge sie doczekac tej przygody[emoji5]

Napisane na m2 w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze będzie mamy to w naturze :tak:
Ty za to będziesz mogła poświęcić całą swoją uwagę maleństwu a ja np będę musiała się potroic żeby mieć po trochę czasu dla każdego dzieciaczka :-p ale wszystkie damy radę oby tylko szczęśliwie przetrwać ciążę:biggrin2:

Czesc dziewczyny. U mnie slonko swieci ale wiatr jest taki ze lepiej z domu nie wychodzic. No i wkoncu przestalo mnie mdlic. A jesli chodzi o slodycze to w pierwszej ciazy moglo dla mnie nie byc najwazniejsze zeby byla kielbasa i mieso a teraz jest odwrotnie nie kazde mieso i wedlina mi pasuja za to czekolada moglabym sie objadac jak glupia .

Witam Was z zimnego Śląska gdzie na dodatek pada śnieg. Mam nadzieję że pod koniec tygodnia będzie lepiej bo w niedzielę idziemy na chrzest.
Moje mdłości odeszły daleko gdzieś i bardzo dobrze.
Ja bym ciągle jadła słodycze ale przez tą cukrzycę ciążowa nie mogę. Chociaż od czasu do czasu uracze się czymś słodkim [emoji14].

rr7luqh.png

Kochana Twoja Ciąża, Twoja Dzidzia, Twoja karta. Wytłumacz się zgrabnie z chwilowej zdrady i bądź dzielna :-D
Ja po zwolnienie poszłam do innego ginekologa i też inny ginekolog wpisał mi wszystkie skierowania na badania, czego moja nie zrobiła. Przy następnej wizycie trochę się ofukała A do mnie dotarło, że Dzidzia jest najważniejsza i zmieniłam lekarza.
...
Tylko ja chce z tym lekarzem zostać to gościu z mega doświadczeniem i jeśli mam rodzić naturalnie to u niego. Nasciemniam że mi karta w błoto wypadła i tyle na szczęście to początek to wredna położna ( bo ona jest straszna niemiła stara bulwa ) nie będzie miała za dużo przepisywnia. KURCZE Muszę lecieć do pracy ;-( wieczorem Was nadrobie i napiszę co na wizycie. Trzymajcie kciuki za dzidzie i żeby mięśniak znowu czegoś nie narozrabial.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny! Czy też tak bardzo nie macie na nic siły? Siedziałam cały weekend w domu bo zimno w Łodzi i wieje ale jak tylko wzięłam się za jakieś porządki to zaraz miałam zawroty głowy- suwaczek gdzieś zniknal, jestem w 12 tc. Mam nadciśnienie i biorę Dopegyt a dziś wybieram się do kardiologa, chociaż wątpie żeby mógł coś poradzić. Też jesteście tak bardzo zmęczone?

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

12tc
30%ciazy uplynelo
Dziewczyny jak ten czas leci![emoji5]
Dopadl mnie stres, ze juz 1/3za mna. Wy w wiekszosci macie juz maluchy jak czytam, wiecie co i jak, a u mnie wszystko przrwroci sie do gory nogami. Wiele obaw mam, ale tez nie moge sie doczekac tej przygody[emoji5]

Napisane na m2 w aplikacji Forum BabyBoom

Ojjj wywroci sie wywroci... :)
Ale zalowac nie bedziesz :)
Pierwsze dziecko wszystko bowe..ja nawet czytalam jak pueluche sie zmienia.. taka fala odpowiedzialbisci spadla..za kazdy oddech... kazdy usmiech i kazdy krok sie sledzi...wszystko wyparza i prasuje... i pierwsza ciaze pamietam ze sporo spedzilam w necie..czytajac o wyprawkach ..co kupic..ktore masci najlepsze... bephanten czy linomag..

Drugie to inna bajka.. prasowalam tylko 3 miesiace....juz tak czesto sie nie wyparza butelek, nie leci sie do dziecka na pierwsze plakniecie.... :) na drugie rez nie.. :)
No i drugie ma starsze rodzenstwo do nasladowania..i nie wychowuje sie w spokoju i ciszy..bo ciagle jest harmider domowy :) a masc.... jaka masc.. maka ziemniaczana najlepsza.... :)

A trzecie to ja mysle ze w ogole samo sie wychowa :) juz sie ma wiele rzeczy obcykanych..wyprawki jako tako nie trzeba szykowac bo sporo gadzetow sie ma...
Ciekawe jak to bedzie

co do karty ciąży - ja mam 3 hah! jedną od mojej prowadzącej, jedną na NFZ i jedną dostałam (w zasadzie nie wiem po co) jak poszłam do innego lekarza (nie miałam możliwości dostać się do swojego) jak miałam bóle, lekarze nie wiedzą o sobie, zastanawiam się tylko czy nie powiedzieć swojej prowadzącej (prywatnie) o tym z NFZ z racji bezpłatnych badań...
Ja powiedzialam.. i powiedzialam mu wprost ze chodzi mi o bezplatne badania..
Ja mam 2 karty ciazy

Cześć dziewczyny! Czy też tak bardzo nie macie na nic siły? Siedziałam cały weekend w domu bo zimno w Łodzi i wieje ale jak tylko wzięłam się za jakieś porządki to zaraz miałam zawroty głowy- suwaczek gdzieś zniknal, jestem w 12 tc. Mam nadciśnienie i biorę Dopegyt a dziś wybieram się do kardiologa, chociaż wątpie żeby mógł coś poradzić. Też jesteście tak bardzo zmęczone?

Hej, ja jestem z Pabianic wiec niedaleko [emoji4]. Niestety to zmęczenie też cały czas mnie dopada i to w różnych etapach dnia. Wczoraj ogólnie też sporo spałam.

nzjdyx8dtnebih09.png

reklama

W dzien mam sile... musze miec dla 2 maluszkow... a w weekebd wysprzatalam mieszkanie.... a wieczorem padam z nog..ze nie mam sily kolacji robic..

Do góry