reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Mój krwiak chyba naprawdę się wchlonął:) tak powiedział lekarz, chociaż ciągle boję się normalnie ruszać. Dodatkowo zauważyłam, że w ogóle nie mam siły. Gotuję dziś rosół i tak się przy tym zmęczyłam jakbym kilometr przebiegła
6 tygodni leżenia dało rezultaty, wspaniale! A bierzesz jakiś progesteron? Dla mnie dystans 1 km to już dużo - mam 500 m w jedną stronę do apteki i myślałam, że nie wrócę o własnych siłach.

reklama
Ja tylko prysznic chociaż mam wannę. Jakoś odzwyczailam się od leżenia w wannie a kiedyś bardzo lubiłam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png

Ja większość życia miałam tylko prysznic, zrobiliśmy 2,5 roku temu remont i w końcu mogłam się cieszyć wanną. A tu znowu ciąża i koniec wylegiwania się z książką w gorącej wodzie [emoji14]

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Ja tylko prysznic chociaż mam wannę. Jakoś odzwyczailam się od leżenia w wannie a kiedyś bardzo lubiłam
Odkąd pojawiły się dzieci, to właściwie nie miałam okazji poleżeć w wannie. Kiedyś stawiałam świece, kupowałam przeróżne pachnące dodatki do kąpieli, maseczki itd. Czasami mąż mnie wyganiał do wanny, jak widział, że byłam zestresowana, ale co to za odpoczynek, jak ciągle pod drzwiami jest: "mama!", "siku!"... Fakt, że w pewnym momencie do kąpieli zniechęciły mnie 2 sprawy: infekcje intymne i swędząca skóra na nogach. Ale brak goooorących pryszniców - takich, że para wypełnia łazienkę - to jest dla mnie duży minus ciążowy.

6 tygodni leżenia dało rezultaty, wspaniale! A bierzesz jakiś progesteron? Dla mnie dystans 1 km to już dużo - mam 500 m w jedną stronę do apteki i myślałam, że nie wrócę o własnych siłach.
Biorę duphaston od 6 tygodni. No ulżyło mi, ale tak aż dziwnie;)

A wiesz, ile jeszcze będziesz brała? Mi gin narazie dał do końca I trymestru. Mam krwiaka i biorę duph+luteinę, dlatego podpytuję.
Prawdę mówiąc nie wiem, lekarz od usg zasugerował, żeby w tej sprawie zdecydował mój prowadzący. Wstępnie mam wizytę dopiero za dwa tygodnie, chyba że będą jakieś problemy z wynikami badań, to pójdę wcześniej. Może skontaktuję się mailowo z lekarzem i zapytam, prawdę mówiąc jak mam to znowu połykać to chce mi się wymiotować:/

reklama
Do góry