reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

A nie pisałam wam chyba, że tsh niskie ale te pozostałe w nornie wyszły.
Kolega z pracy ma brata endokrynologa i wysyłał mu te wyniki.
Stwierdził, że to raczej fizjologiczne bo w I trym.tsh z reguły spada...no ale mam się do niego zgłosić bo co to za konsultowanie samych wyników na odległość.
Zastanawia mnie tylko czy do takich spraw nie powinien być typowo endo.gin. a nie zwykły endokrynolog (?)
60a93dbd9ab0582be50f269d47241c64.jpg
Możesz zadzwonić do laboratorium i poprosić o zakres referencyjny dla I trymestru. Na moich wynikach jest zakres podany jak u Ciebie, ale na dole są dodatkowo napisane zakresy "zgodne z zaleceniami Zespołu Ekspertów ds Opieki Tyreologicznej w Ciąży z 2011 r" w rozbiciu na trymestry. Te normy są całkiem inne niż 0,27-4,7 i gdybyśmy robiły badania w tym samym labie, to Twój wynik byłby w normie, ale na 100% moje wyniki są z innego aparatu niż Twój, więc nie chcę Cię odwodzić od kontaktu z endo, skoro masz taką możliwość.

reklama
Ja mam kąpiele zabronione przez lekarza a teraz jak nigdy wlasnie wyłożyłabym sie w wannie na godzine

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
U mnie kąpiele też zabronione, a uwielbiam siedzieć w bardzo ciepłej wodzie:) no ale...w pierwszej ciąży też tylko prysznic brałam, bo sama sobie wymyśliłam, że może dostanę skurczów.
Mój krwiak chyba naprawdę się wchlonął:) tak powiedział lekarz, chociaż ciągle boję się normalnie ruszać. Dodatkowo zauważyłam, że w ogóle nie mam siły. Gotuję dziś rosół i tak się przy tym zmęczyłam jakbym kilometr przebiegła;) ale czego oczekiwać po 6 tygodniach leżenia:errr:

Do góry