reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny która pomoże mi to jakoś ogarnąć i wytłumaczy jak to jest, mianowicie 1,5 tyg.temu byłam na NFZ u gin. i dał mi cały pakiet badań do zrobienia.Dzis byłam prywatnie i ta sama historia, również od oby dwóch dostałam skierowanie na badania prenatalne.Jak mam to teraz ogarnąć, robić podwójnie badania, a co z prenatalnymi? Jak to rozwiązać?
Idz robic badania te z nfz..bo bezplatnie je bedziesz miec...a za te od prywatnego zaplacisz z 250zl...... nie ma sensu 2 razy tego samego robic.. .
Ja tez chodze na nfz...zeby nie placic za badania..a prywatnie, bo opieke mam w szpitalu wtedy zarabista :)

reklama
No u mnie jest sytuacja mega zakręcona :) chciałam tylko na NFZ bo lekarz jeśli chodzi o wizytę bardzo dobrze mnie przebadał i poświęcił dużo czasu ale..nie wpisze mi L4 :(.
Więc dziś poszłam prywatnie gdzie wizyta trwała 5 min , lekarz nie specjalny, ale wypisał L4 . Już sama nie wiem co robić.
Nie wypisze l4 bo???
Powiedz ze masz zawroty gliwy...zemdlalas... wymiotujesz cisgle..to normalne objawy...nic Ci na to nie przepisze...a da l4....
Jak dodsz ze w pracy zrace srodki chemiczne wdychasz.. to od reki

A czy taki lekarz z Nfz który skierował mnie na te badania to on sobie tych badań nie zostawia do kartoteki?
Jeden zostawia drugi nie...ale musisz miec kopie wszystkich badan do szpitala do porodu...wiec pros o ksero zawsze...musza Ci dac odbitki...czasem iles groszy to kosztuje...ale masz prawo do swoich wynikow badan

Ahaaa no rozumiem...hmmm to rzeczywiście zrób badania na NFZ idź do jednego i do drugiego, nie podejrzewam żeby ten prywatny wnikał czy placilas za nie czy nie, bo przecież na badaniach nie jest to napisane [emoji4]....swoją drogą co ci lekarze mają za problem z tymi zwolnieniami....nie rozumiem tego [emoji19] co to kogo interesuje jak się czujesz, jesteś w ciąży i należy Ci się zwolnienie jak psu zupa.

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

Na wynikach badan czasem..a nawet czesto jest napisane kto kierowal na badania, wiec lekarz moze zobaczyć u kogo sie bylo...

Dziewczyny która pomoże mi to jakoś ogarnąć i wytłumaczy jak to jest, mianowicie 1,5 tyg.temu byłam na NFZ u gin. i dał mi cały pakiet badań do zrobienia.Dzis byłam prywatnie i ta sama historia, również od oby dwóch dostałam skierowanie na badania prenatalne.Jak mam to teraz ogarnąć, robić podwójnie badania, a co z prenatalnymi? Jak to rozwiązać?

A prywatny skierował Cię w jakieś konkretne miejsce na prenatalne ? U mojego lekarza (chodzę prywatne) robi się prenatalne za darmo, chyba ma jakaś umowę podpisana z klinika badań prenatalnych i jak zajmuje się Twoja ciąża to prenatalne ma się za darmo. Pomimo ze mi nie przysługują za darmo z NFZ bo nie przekroczyłam 35 roku życia nie poroniłam nigdy i nie mam problemów zdrowotnych
Warto się dowiedzieć moze Twój lekarz tez tak ma

Ja leżę z synkiem w szpitalu i dlatego się nie udzielałam ale cały czas czytam co piszecie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry