reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Wrzucam link, gdyby ktoś chciał sprawdzić uprawnienia swojego lekarza
Link do: The Fetal Medicine Foundation
O widzisz mój nie ma a 460 w pierwszej ciąży skasował

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

reklama
Ooo zapomnialam ze chuste kupilam !
Ale to bedzie zima.... to gdzie w tej chuscie pod kurtke malucha wepchne.... chyba nie da rady... ktos chustowal zima.... bo ja to pierwszy raz z chusta bede miec doczynienia

Masz racje...chyba zaczekam co bedzie z tym rocznym przez okres wakacji sie działo...poki co mam ta spacerowke z podestem
Są kurtki specjalne do chustonoszenia :)

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

A jak zacznie padac?... sa do takich dostawek daszki ?
Wiesz co chyba są. Zrobiłam z grubsza screen aby mieć zapisane. Ale jak mąż szukał to podobno najlepsza dostawka bo można ją z każdej strony przymocowac, więc nawet do tyłu wózka.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Witam nowe mamy :-) trochę mi się zeszło z tym nadrabianiem :-)

Popołudniu byłam u kardiologa, na chwilę obecną jest ok z moim sercem ale mam przyjść za dwa msce znowu na kontrolę.... jest prawdopodobieństwo, że mogę mieć arytmie serca.

mam lekkiego stresa przed jutrzejszą wizytą. Okaże się czy krwiak się wchłania czy rośnie... dzisiaj byłam robić progesteron, na szczęście mam dobry wynik.

Witam nowe mamy :-) trochę mi się zeszło z tym nadrabianiem :-)

Popołudniu byłam u kardiologa, na chwilę obecną jest ok z moim sercem ale mam przyjść za dwa msce znowu na kontrolę.... jest prawdopodobieństwo, że mogę mieć arytmie serca.

mam lekkiego stresa przed jutrzejszą wizytą. Okaże się czy krwiak się wchłania czy rośnie... dzisiaj byłam robić progesteron, na szczęście mam dobry wynik.
Też muszę iść na kontrolę do kardio, ale dopiero w bardziej zaawansowanej ciąży, żeby sprawdzić czy serducho wydala i dalej nie ma przeciwwskazań do porodu SN. Mam niedomykalność trzech zastawek i asymetrie tętnic szyjnych

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Nie, żaden fachowiec, ale zaciekawiły mnie te tematy i dużo opracowań przewertowałam. Dietetykę kliniczną na WUMie. MTHFR C677T hetero i PAI hetero. Dodatkowo początek hashimoto i torbiel na jajniku, więc pełen pakiet. Ja dopiero jestem na etapie badań i przygotowania do ciąży, niestety ciągle coś nowego wychodzi :(
Super. Ja sie bardzo interesuje dietetyką. I gdybym mogła cofnąć czas to chyba bym to studiowała :)Też mam hashimoto i mam torbiel teraz w ciąży 5x6 cm. Skoro mieszkasz Warszawie to jako ginekologa polecam Małgorzatę Jerzak (przepraszam, że sie powtarzam z tym nazwiskiem, ale dzieki niej jestem tu teraz na tym forum), ona sie na tym wszystkim zna (sama jest naukowcem) i mnie prowadzi. Poleciła mi też dietetyczkę, chyba tam u was wykłada, Aneta Czerwonogrodzka-Senczyna, bardzo fajna babka.

Super. Ja sie bardzo interesuje dietetyką. I gdybym mogła cofnąć czas to chyba bym to studiowała :)Też mam hashimoto i mam torbiel teraz w ciąży 5x6 cm. Skoro mieszkasz Warszawie to jako ginekologa polecam Małgorzatę Jerzak (przepraszam, że sie powtarzam z tym nazwiskiem, ale dzieki niej jestem tu teraz na tym forum), ona sie na tym wszystkim zna (sama jest naukowcem) i mnie prowadzi. Poleciła mi też dietetyczkę, chyba tam u was wykłada, Aneta Czerwonogrodzka-Senczyna, bardzo fajna babka.

dr Czerwonogrodzka ma ze mną zajęcia, o mały włos byłaby moim promotorem :)

reklama
Do góry