Szalona 29
Moderatorka
Ooo nie wiedzialam.... zajrzę do wujka googleSą specjalne kurtki dla dwojga
Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ooo nie wiedzialam.... zajrzę do wujka googleSą specjalne kurtki dla dwojga
Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Tez tak mialam... po usg powiedzial ze nie ma potrzeby z krwi badan robicA mnie z kolei zastanawia czy mozna isc na samo USG, bo moja siostra zrobila oba badania i jej prowadzacy lekarz mowil jej, ze jesli na USG jest w porzadku, to test pappa jest zbedny, ze to tylko niepotrzebny wydatek...
Co do tematu basenów chodzę i nic mi nie jest ale nigdy nie miałam tendencji do infekcji tamtych miejsc Wiec to może od podatności zależy. Bolą mnie krzyże - tak jakby kości macicy się rozszerzały tak czuje i basen pomocny
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja!chusta i w domu się przyda i na spacer Przy pierwszym już bardzo sie przydała. Są specjalne i bluzy i kurtki. Ja się mieściła w kurtce ciążowej z bąblem w chuścieOoo zapomnialam ze chuste kupilam !
Ale to bedzie zima.... to gdzie w tej chuscie pod kurtke malucha wepchne.... chyba nie da rady... ktos chustowal zima.... bo ja to pierwszy raz z chusta bede miec doczynienia
Masz racje...chyba zaczekam co bedzie z tym rocznym przez okres wakacji sie działo...poki co mam ta spacerowke z podestem
Ale to USG było płatne czy nie ?Tez tak mialam... po usg powiedzial ze nie ma potrzeby z krwi badan robic
O cukrzycy ciążowej pisałam pracę licencjacką, a teraz piszę magisterską o mutacjach MTHFR Dużo kobiet zachodzi w ciąże lecząc się metforminą na cukrzycę i wtedy PTD zaleca przejście od razu na insulinę. Sama mam mutację MTHFR, PAI i niską wit. D imnie nastraszyłaś
Ja prywatnie bylam...i wizyta kosztowala tyle co zawsze...ale wiecej mierzenia bylo i ogladaniaAle to USG było płatne czy nie ?
Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale zespol downa..tez z usg z pomiarow widac..jezeli jest mniej niz iles tam to okey..a jak na granicy i wiecej..to juz lekarz sam kaze isc na potwierdzenie..i na badanie krwi w tym kierunku...test Pappa, wykrywa obecność zespołu Downa u dziecka
Aha i czy jeśli chodzę na NFZ do gin to USG prenatalne należy mi się za darmo ? Dobrze rozumiem że wtedy musiałabym doplacic tylko za ten pappa ? Bo nie mam wskazań do niego...
Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom
Martyna ja czytałam wcześniej wrześniowki i pamiętam że tam byłaś i czytałam o Twoim poronieniu... Przykro mi a zarazem gratuluję z całego serca że udało się od razuHej dziewczyny. Podczytuje Was od dluzszego czasu, nie ujawniałam się bo miałam dużo wątpliwości co do mojej ciąży. 15 stycznia poroniłam w 6 tyg ciąży, ciąża od początku słabo się rozwijała więc przeczuwałam co mnie czeka... ale chwile po poronieniu zaszłam w kolejną ciąże. Aktualnie 7 tydz 2 dzień. Serducho bije 155 razy na minute, maluch ma 94mm. Mam nadzieje, że wszystko tym razem będzie w porządku nazywam się Martyna, mam 24 lata, jestem mamą 3,5 letniego Ernesta i jestem z pod Warszawy