reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

To ich interesuje bo ZUS nie ma kasy aby każdemu płacić za zwolnienia. I ginekolodzy mają dużo kontroli pod tym względem. Jeśli dadzą zwolnienie bez przyczyny to dostają jakąś tam karę ale i pacjence rozpoczynają proces o "okradanie państwa". Słyszałam o 2 takich przypadkach i niestety dziewczyny przegrały i musiały zwracać pieniądze które "otrzymały z ZUS u"
Więc jeśli nie masz niekorzystnych warunków pracy, albo pracodawca może cię przenieść na inne stanowisko pracy (mówię o zdrowych ciazach) to nie powinnas iść na zwolnienie.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18
Też mi się tak kiedyś wydawało...że od jakiegoś czasu jest nagonka na kobiety w ciąży na wykorzystanie zwolnień itd. natomiast w ciąży jest moja kuzynka, ja i moja przyszła bratowa żadna z nas nie miała problemu ze zwolnieniem. Lekarz wręcz namawiał żeby na nie iść ( chociaż oczywiście zaznaczał że zmusić nie może bo zaleceń do leżenia itd nie ma ) i to naprawdę od pierwszych tyg bo moja kuzynka była na pierwszej wizycie w 5 tyg, ja w 6 a bratowa w 8. Zastanawiam się jak to się w takim razie ma do " niby" zaostrzonych kontroli itd...

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzięki za pomoc :-) :) niestety mój gin ten który nie chciał mi wypisać l4 nie zna reali mojej pracy, mam ciężkie warunki pracy w huku i zanieczyszczonym pomieszczeniu a on twierdzi że mogę i tu cytat " przecierać kwiatki " .Ciekawe jakie , chyba jak je sobie namaluję. Lekarz rodzinny zna mój zakład pracy i od razu kazał mi załatwiać L4 ale od gina.

O cukrzycy ciążowej pisałam pracę licencjacką, a teraz piszę magisterską o mutacjach MTHFR :) Dużo kobiet zachodzi w ciąże lecząc się metforminą na cukrzycę i wtedy PTD zaleca przejście od razu na insulinę. Sama mam mutację MTHFR, PAI i niską wit. D imnie nastraszyłaś ;)
Super, to faktycznie jesteś fachowcem. :) a co studiujesz? I napisz ktore masz mutacje? Ja mam MTHFR A1298C heterozygota, PAI homozygota. Podobno to nienajgorzej.
Moge posłużyć Ci jako obiekt do badań ;) Szczególnie w wątku poronień...

A ktora to Twoja ciąża?
P.s.Witaminy d (vigantolletten) biore 4000 j.jak coś.

Też mi się tak kiedyś wydawało...że od jakiegoś czasu jest nagonka na kobiety w ciąży na wykorzystanie zwolnień itd. natomiast w ciąży jest moja kuzynka, ja i moja przyszła bratowa żadna z nas nie miała problemu ze zwolnieniem. Lekarz wręcz namawiał żeby na nie iść ( chociaż oczywiście zaznaczał że zmusić nie może bo zaleceń do leżenia itd nie ma ) i to naprawdę od pierwszych tyg bo moja kuzynka była na pierwszej wizycie w 5 tyg, ja w 6 a bratowa w 8. Zastanawiam się jak to się w takim razie ma do " niby" zaostrzonych kontroli itd...

Z tego co wiem to one sporo zarabiały, mi ale swoje firmy ale się zatrudnily gdzieś i potem na zwolnienie od razu. Bez zdjęć z usg wystawione. No ale może Warszawie jest taka nagonka bo dużo korporacji. albo coś.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Z tego co wiem to one sporo zarabiały, mi ale swoje firmy ale się zatrudnily gdzieś i potem na zwolnienie od razu. Bez zdjęć z usg wystawione. No ale może Warszawie jest taka nagonka bo dużo korporacji. albo coś.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Może jest inaczej jak ledwo zaczęło się płacic składki i to bardzo wysokie i nagle idzie się na zwolnienie...

Wchodze sobie.... tuaj nie bylo mnie pol dbia..dzieci juz spia...i jak zwykle 9 stron do nadrobienia... ale z Was gaduly az milo :)

Dzieci padly o 19 wiec bede nadrabiac...

Zagwostke taka mam...
Pytanie do mam co maja obecnie male dzieci w domu.... kupujecie wozki rok po roku dla 2 dzieci na raz ..czy podesciki ??

reklama
Szalona ja czekam mozliwie jak najdłużej z wózkiem żeby zobaczyć czy moj Leo bedzie chcial dalej w nim siedziec. Jak beda drzemki na spacerze to raczej rok po roku, akurat na zime sie zalapie jak deugie bedzie w gondoli wiec tez ciezko go na dostawce bedzie wozic, ale z drugiej strony zima mniej spacerow.... sama nie wiem....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry