reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

@Pilades ano własnie,padam po zastrzyku. na razie wzięłam niedużo ale zapowiada sie na bardzo duzo. Ale nie ma takiego bólu,którego nie byłabym w stanie znieść dla mojego bąbelka :D

Ja mam jeszcze taki problem,że moj dotychczasowy gin,kiedy tylko stawiłam sie u niego na pierwszą wizytę,po zbadaniu zrezygnował z prowadzenia ciaży... Uznał,że pot co mnie spotykało do tej pory jest mi potrzebny bardziej doświadczony lekarz,który pracuje na patologii ciąży i na co dzień ma do czynienia z takimi przypadkami. Jestem umówiona w Lublinie do pani dr ale boję się jak nie wiem...:(

reklama
Dziewczyny, po wielu dniach mdłości i męczenia się nawet na myśl o jedzeniu dziś miałam pierwszą zachciankę: mrożona kawa! Moja wersja to kawa naturalna z ekspresu, mleko ryżowe i odrobina syropu z agawy. Wymieszane w shakerze z kostkami lodu :)

Kawa z cofeiną ? Ja Dzisiaj byłam w Costa i zamówiłam sobie duża bezkofeinową latte.
Ale była pycha.
Ps. Super, że już Ci lepiej ^_^

@Pulpecik dziękuję :D Niestety mikrogruczolak prawdopodobnie był winowajcą,ale późno został zdiagnozowany. Własnie od niedawna jestem pod opieką genialnych lekarzy,od których dostałam kombinację bardzo prostych leków i takie zaskoczenie :)
@Pilades i jak |Ci po nich? Ja cierpie okrutnie jak się ten lek rozchodzi i po wyjęciu igły :/
@Kocurek,ja to bym radziła dziewczynom które miały kiedykolwiek jakiekolwiek problemy skonsultować się w ciązy u endo bo samemu to się można tylko nakręcić. Zresztą mądry gin i tak zleca podstawowe tsh,bo to nie jest prawda,że trzeba od razu całą baterię badań. Moja endo(a jestem pod opieką ŚCO w Kielcach) zleca kontrolnie tylko tsh,prolaktynę i wapń.
cieszę się, że jesteś pod dobrą opieką :)

@Pilades ano własnie,padam po zastrzyku. na razie wzięłam niedużo ale zapowiada sie na bardzo duzo. Ale nie ma takiego bólu,którego nie byłabym w stanie znieść dla mojego bąbelka :D

Ja mam jeszcze taki problem,że moj dotychczasowy gin,kiedy tylko stawiłam sie u niego na pierwszą wizytę,po zbadaniu zrezygnował z prowadzenia ciaży... Uznał,że pot co mnie spotykało do tej pory jest mi potrzebny bardziej doświadczony lekarz,który pracuje na patologii ciąży i na co dzień ma do czynienia z takimi przypadkami. Jestem umówiona w Lublinie do pani dr ale boję się jak nie wiem...:(
Do kogo jesteś umówiona?
Może dobrze, że szczerze podszedł do tematu.
Ja też mam gina w Lu ale faceta.
Pracuje na patologii na Jaczewskiego więc mogę polecić z czystym sumieniem.

usg wizyta 19.03

@Mamisia83 do dr A.Kondrackiej. Ja kompletnie nie znam lekarzy w Lublinie,ale o tej pani czytałam opinie na znanym lekarzu i miala 83 opinie i pieć gwaizdek. Może to niemiarodajne,nie wiem...
Czyli jestes z Lublina? :D

Witajcie nowe październikówki :)

Dzięki za podpowiedzi. Biorě się za picie większej ilości I wprowadzam cytrusy.
Na razie to jechałam na bananach i coli.
W pierwszej ciąży zero mdłości a wszystko było ok...także wrzucać na luz z tymi objawami dziewczyny.

Tsh w takim razie zbadam...będę w lab.w pon.po odbiór gr.krwi.
Musi być na czczo? Do którejś godziny?

usg wizyta 19.03

Ja gdzieś znowu wyczytałam, że cola jest bardzo niedobra dla Maluszka. Powoduje szybsze bicie serduszka i jakieś nierówności.

@Mamisia83 do dr A.Kondrackiej. Ja kompletnie nie znam lekarzy w Lublinie,ale o tej pani czytałam opinie na znanym lekarzu i miala 83 opinie i pieć gwaizdek. Może to niemiarodajne,nie wiem...
Czyli jestes z Lublina? :D
Z okolic. W Lu pracuję. Mam w pracy kolegę który z żoną dwie ciąże prowadził na Staszica. Ma tam wielu znajomych lekarzy bo sam też lekarz. Podpytam go czy coś na temat tej dr Kondrackiej wie.

usg wizyta 19.03

reklama
@Mamisia83 byłoby świetnie...Strasznie Ci dziekuję :*
Ja oczywiście chciałabym rodzić w szpitalu,gdzie pracuje mój lekarz a i połozna też by się jakaś przydała. Wiem,że to niemądre tak sie stresować ale to silniejsze ode mnie :(

Do góry