reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

@Pilades ano własnie,padam po zastrzyku. na razie wzięłam niedużo ale zapowiada sie na bardzo duzo. Ale nie ma takiego bólu,którego nie byłabym w stanie znieść dla mojego bąbelka :D

Ja mam jeszcze taki problem,że moj dotychczasowy gin,kiedy tylko stawiłam sie u niego na pierwszą wizytę,po zbadaniu zrezygnował z prowadzenia ciaży... Uznał,że pot co mnie spotykało do tej pory jest mi potrzebny bardziej doświadczony lekarz,który pracuje na patologii ciąży i na co dzień ma do czynienia z takimi przypadkami. Jestem umówiona w Lublinie do pani dr ale boję się jak nie wiem...:(

reklama
Dziewczyny, po wielu dniach mdłości i męczenia się nawet na myśl o jedzeniu dziś miałam pierwszą zachciankę: mrożona kawa! Moja wersja to kawa naturalna z ekspresu, mleko ryżowe i odrobina syropu z agawy. Wymieszane w shakerze z kostkami lodu :)

Kawa z cofeiną ? Ja Dzisiaj byłam w Costa i zamówiłam sobie duża bezkofeinową latte.
Ale była pycha.
Ps. Super, że już Ci lepiej ^_^

@Pulpecik dziękuję :D Niestety mikrogruczolak prawdopodobnie był winowajcą,ale późno został zdiagnozowany. Własnie od niedawna jestem pod opieką genialnych lekarzy,od których dostałam kombinację bardzo prostych leków i takie zaskoczenie :)
@Pilades i jak |Ci po nich? Ja cierpie okrutnie jak się ten lek rozchodzi i po wyjęciu igły :/
@Kocurek,ja to bym radziła dziewczynom które miały kiedykolwiek jakiekolwiek problemy skonsultować się w ciązy u endo bo samemu to się można tylko nakręcić. Zresztą mądry gin i tak zleca podstawowe tsh,bo to nie jest prawda,że trzeba od razu całą baterię badań. Moja endo(a jestem pod opieką ŚCO w Kielcach) zleca kontrolnie tylko tsh,prolaktynę i wapń.
cieszę się, że jesteś pod dobrą opieką :)

@Pilades ano własnie,padam po zastrzyku. na razie wzięłam niedużo ale zapowiada sie na bardzo duzo. Ale nie ma takiego bólu,którego nie byłabym w stanie znieść dla mojego bąbelka :D

Ja mam jeszcze taki problem,że moj dotychczasowy gin,kiedy tylko stawiłam sie u niego na pierwszą wizytę,po zbadaniu zrezygnował z prowadzenia ciaży... Uznał,że pot co mnie spotykało do tej pory jest mi potrzebny bardziej doświadczony lekarz,który pracuje na patologii ciąży i na co dzień ma do czynienia z takimi przypadkami. Jestem umówiona w Lublinie do pani dr ale boję się jak nie wiem...:(
Do kogo jesteś umówiona?
Może dobrze, że szczerze podszedł do tematu.
Ja też mam gina w Lu ale faceta.
Pracuje na patologii na Jaczewskiego więc mogę polecić z czystym sumieniem.

usg wizyta 19.03

@Mamisia83 do dr A.Kondrackiej. Ja kompletnie nie znam lekarzy w Lublinie,ale o tej pani czytałam opinie na znanym lekarzu i miala 83 opinie i pieć gwaizdek. Może to niemiarodajne,nie wiem...
Czyli jestes z Lublina? :D

Witajcie nowe październikówki :)

Dzięki za podpowiedzi. Biorě się za picie większej ilości I wprowadzam cytrusy.
Na razie to jechałam na bananach i coli.
W pierwszej ciąży zero mdłości a wszystko było ok...także wrzucać na luz z tymi objawami dziewczyny.

Tsh w takim razie zbadam...będę w lab.w pon.po odbiór gr.krwi.
Musi być na czczo? Do którejś godziny?

usg wizyta 19.03

Ja gdzieś znowu wyczytałam, że cola jest bardzo niedobra dla Maluszka. Powoduje szybsze bicie serduszka i jakieś nierówności.

@Mamisia83 do dr A.Kondrackiej. Ja kompletnie nie znam lekarzy w Lublinie,ale o tej pani czytałam opinie na znanym lekarzu i miala 83 opinie i pieć gwaizdek. Może to niemiarodajne,nie wiem...
Czyli jestes z Lublina? :D
Z okolic. W Lu pracuję. Mam w pracy kolegę który z żoną dwie ciąże prowadził na Staszica. Ma tam wielu znajomych lekarzy bo sam też lekarz. Podpytam go czy coś na temat tej dr Kondrackiej wie.

usg wizyta 19.03

reklama
@Mamisia83 byłoby świetnie...Strasznie Ci dziekuję :*
Ja oczywiście chciałabym rodzić w szpitalu,gdzie pracuje mój lekarz a i połozna też by się jakaś przydała. Wiem,że to niemądre tak sie stresować ale to silniejsze ode mnie :(

Do góry