reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dzień dobry, jestem tu nowa i mam termin na 1.10 obecnie 11tc.rok temu poronilam w 5 tc, więc mam nadzieję że będzie ok.
Dziewczyny które mają fosforany w moczu, uspokajam to wynik diety dużo warzyw a mało mięsa. Radzę pić wodę z cytryna i sok z pomarańczy. Nie są groźne ale w przypadku dużej ilości mogą tworzyć kamienie w nerkach.

Ja, w 6 tc dostałam plamienia i od tego czasu biorę progesteron, niestety mam problemy z tarczyca więc namiam do kontrolowania Tsh bo dużo objawów pseudo ciążowych to efekt źle pracującej tarczycy.

Pozdrawiam i życzę dobrych ciąż.

reklama
A jak ja badalqm ze 3 razy w zyciu tsh..i bylo okey to teraz nagle cos moze wyjsc.. ? Moglo sie cos zmienic?
Szalona, ja w pierwszej ciąży miałam wszystko idealnie. Pozniej przy tych poronieniach mi sie coś pozmieniało. Przy jednej ciąży biochemicznej TSH mialam 0 (ale podobno tak sie zdarza), a w kolejnej z pustym jajem płodowym TSH miałam 12. Obecnie na euthyroksie 75 utrzymuje poniżej 1. Także w ciąży wszystko może się zdarzyć. Wydaje mi sie ze TSH jest jednym z tych badań obowiązkowych, które sie zleca do 10 tyg.

Witajcie :)
Dawno temu byłam stałą bywalczynia tego forum. Po kilku stratach odpuściłam forum i wszystko...a teraz, 5 lat później wracam z nowym nickiem(bo tamten przepadł wraz z mailem do jego przypomnienia) i w 9 tyg :-) :) Termin mam na 20.10. Jesteśmy już po pierwszym usg. Ze względu na moją ciążową historie lekarz przepisał Duphaston,Neoparin +jod,kwas,magnez, a od endo(bo Hashi) mam Letrox w zwiększonej dawce.
Na razie dużo leżę bo zwyczajnie nie mam siły,nudności nie mam(co mnie troszkę martwi) i ogólnie oprócz osłabienia to tylko ewentualnie jakaś zachcianka.
Mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do swojego grona:)
Pozdrawiam:biggrin2:
Witaj [emoji8][emoji8]
Wszystko będzie dobrze, co do mdlosci to tez ich nie mam, nie kazdy musi je miec, nie martw sie [emoji846][emoji173]

p19u9jcg9y71ca8m.png

2 wizyta 22 marca [emoji173]

Dawno temu byłam stałą bywalczynia tego forum. Po kilku stratach odpuściłam forum i wszystko...a teraz, 5 lat później wracam z nowym nickiem(bo tamten przepadł wraz z mailem do jego przypomnienia) i w 9 tyg :-) :) Termin mam na 20.10. Jesteśmy już po pierwszym usg. Ze względu na moją ciążową historie lekarz przepisał Duphaston,Neoparin +jod,kwas,magnez, a od endo(bo Hashi) mam Letrox w zwiększonej dawce.
Na razie dużo leżę bo zwyczajnie nie mam siły,nudności nie mam(co mnie troszkę martwi) i ogólnie oprócz osłabienia to tylko ewentualnie jakaś zachcianka.

Witaj. Przykro mi z powodu strat. Sama tez jest po kilku. Tym razem musi się udać!

Rozumiem, że to będzie Twoje pierwsze dziecko?

Mam tylko syna :) Po prostu przez wiele lat traciłam ciąże...jedną w 10tc,drugą w 23 tc,trzecią w 12 tc. Także generalnie to jest moja piąta ciąża i mam nadzieję, że szczęśliwa...o co bardzo mocno sie modlimy :)
@Pilades...musi bo już nie mamy siły. Syn się przytrafił bardzo dawno temu,a później kiedy świadomie chciałam mieć kolejne to tak właśnie wychodziło....

witamy w naszej skromnej grupce :) czuj się jak u siebie :D

Dzień dobry, jestem tu nowa i mam termin na 1.10 obecnie 11tc.rok temu poronilam w 5 tc, więc mam nadzieję że będzie ok.
Dziewczyny które mają fosforany w moczu, uspokajam to wynik diety dużo warzyw a mało mięsa. Radzę pić wodę z cytryna i sok z pomarańczy. Nie są groźne ale w przypadku dużej ilości mogą tworzyć kamienie w nerkach.

Ja, w 6 tc dostałam plamienia i od tego czasu biorę progesteron, niestety mam problemy z tarczyca więc namiam do kontrolowania Tsh bo dużo objawów pseudo ciążowych to efekt źle pracującej tarczycy.

Pozdrawiam i życzę dobrych ciąż.
Witajcie nowe październikówki :)

Dzięki za podpowiedzi. Biorě się za picie większej ilości I wprowadzam cytrusy.
Na razie to jechałam na bananach i coli.
W pierwszej ciąży zero mdłości a wszystko było ok...także wrzucać na luz z tymi objawami dziewczyny.

Tsh w takim razie zbadam...będę w lab.w pon.po odbiór gr.krwi.
Musi być na czczo? Do którejś godziny?

usg wizyta 19.03

reklama
A i też jestem na heparynie!

Do góry