reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Dzień dobry, jestem tu nowa i mam termin na 1.10 obecnie 11tc.rok temu poronilam w 5 tc, więc mam nadzieję że będzie ok.
Dziewczyny które mają fosforany w moczu, uspokajam to wynik diety dużo warzyw a mało mięsa. Radzę pić wodę z cytryna i sok z pomarańczy. Nie są groźne ale w przypadku dużej ilości mogą tworzyć kamienie w nerkach.

Ja, w 6 tc dostałam plamienia i od tego czasu biorę progesteron, niestety mam problemy z tarczyca więc namiam do kontrolowania Tsh bo dużo objawów pseudo ciążowych to efekt źle pracującej tarczycy.

Pozdrawiam i życzę dobrych ciąż.

reklama
A jak ja badalqm ze 3 razy w zyciu tsh..i bylo okey to teraz nagle cos moze wyjsc.. ? Moglo sie cos zmienic?
Szalona, ja w pierwszej ciąży miałam wszystko idealnie. Pozniej przy tych poronieniach mi sie coś pozmieniało. Przy jednej ciąży biochemicznej TSH mialam 0 (ale podobno tak sie zdarza), a w kolejnej z pustym jajem płodowym TSH miałam 12. Obecnie na euthyroksie 75 utrzymuje poniżej 1. Także w ciąży wszystko może się zdarzyć. Wydaje mi sie ze TSH jest jednym z tych badań obowiązkowych, które sie zleca do 10 tyg.

Witajcie :)
Dawno temu byłam stałą bywalczynia tego forum. Po kilku stratach odpuściłam forum i wszystko...a teraz, 5 lat później wracam z nowym nickiem(bo tamten przepadł wraz z mailem do jego przypomnienia) i w 9 tyg :-) :) Termin mam na 20.10. Jesteśmy już po pierwszym usg. Ze względu na moją ciążową historie lekarz przepisał Duphaston,Neoparin +jod,kwas,magnez, a od endo(bo Hashi) mam Letrox w zwiększonej dawce.
Na razie dużo leżę bo zwyczajnie nie mam siły,nudności nie mam(co mnie troszkę martwi) i ogólnie oprócz osłabienia to tylko ewentualnie jakaś zachcianka.
Mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do swojego grona:)
Pozdrawiam:biggrin2:
Witaj [emoji8][emoji8]
Wszystko będzie dobrze, co do mdlosci to tez ich nie mam, nie kazdy musi je miec, nie martw sie [emoji846][emoji173]

p19u9jcg9y71ca8m.png

2 wizyta 22 marca [emoji173]

Dawno temu byłam stałą bywalczynia tego forum. Po kilku stratach odpuściłam forum i wszystko...a teraz, 5 lat później wracam z nowym nickiem(bo tamten przepadł wraz z mailem do jego przypomnienia) i w 9 tyg :-) :) Termin mam na 20.10. Jesteśmy już po pierwszym usg. Ze względu na moją ciążową historie lekarz przepisał Duphaston,Neoparin +jod,kwas,magnez, a od endo(bo Hashi) mam Letrox w zwiększonej dawce.
Na razie dużo leżę bo zwyczajnie nie mam siły,nudności nie mam(co mnie troszkę martwi) i ogólnie oprócz osłabienia to tylko ewentualnie jakaś zachcianka.

Witaj. Przykro mi z powodu strat. Sama tez jest po kilku. Tym razem musi się udać!

Rozumiem, że to będzie Twoje pierwsze dziecko?

Mam tylko syna :) Po prostu przez wiele lat traciłam ciąże...jedną w 10tc,drugą w 23 tc,trzecią w 12 tc. Także generalnie to jest moja piąta ciąża i mam nadzieję, że szczęśliwa...o co bardzo mocno sie modlimy :)
@Pilades...musi bo już nie mamy siły. Syn się przytrafił bardzo dawno temu,a później kiedy świadomie chciałam mieć kolejne to tak właśnie wychodziło....

witamy w naszej skromnej grupce :) czuj się jak u siebie :D

Dzień dobry, jestem tu nowa i mam termin na 1.10 obecnie 11tc.rok temu poronilam w 5 tc, więc mam nadzieję że będzie ok.
Dziewczyny które mają fosforany w moczu, uspokajam to wynik diety dużo warzyw a mało mięsa. Radzę pić wodę z cytryna i sok z pomarańczy. Nie są groźne ale w przypadku dużej ilości mogą tworzyć kamienie w nerkach.

Ja, w 6 tc dostałam plamienia i od tego czasu biorę progesteron, niestety mam problemy z tarczyca więc namiam do kontrolowania Tsh bo dużo objawów pseudo ciążowych to efekt źle pracującej tarczycy.

Pozdrawiam i życzę dobrych ciąż.
Witajcie nowe październikówki :)

Dzięki za podpowiedzi. Biorě się za picie większej ilości I wprowadzam cytrusy.
Na razie to jechałam na bananach i coli.
W pierwszej ciąży zero mdłości a wszystko było ok...także wrzucać na luz z tymi objawami dziewczyny.

Tsh w takim razie zbadam...będę w lab.w pon.po odbiór gr.krwi.
Musi być na czczo? Do którejś godziny?

usg wizyta 19.03

reklama
A i też jestem na heparynie!

Do góry