Aga10_2018
Fanka BB :)
Też mam nieśmiała który spędza mi sen z powiek. Mam 9 t6d. Kolejna wizyta za 10 dni chyba oszaleje. Co znaczy zewnętrzne? Ja mam jednego około 7 cm w macicy ale jest szansa że opuści macica jak ta pójdzie do góry. Czekam na usg jak na zbawienie. A Tobie coś z tymi miesniakami więcej powiedział. Bierzesz jakieś leki na to ?
Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
Pysia. Dwa są niewielkie. Podsurowicówkowe i nie będą przeszkadzać. Jeden jest, z tego co zrozumiałam sródścienny. Na ścianie macicy i ten podczas ciąży może narozrabiać jak będzie rósł. Ma niecałe 3cm.
Pysiu kontroluj się często i zmieniaj lekarzy czasami . Bo lekarz lekarzowi nierówny.
Z tego co rozumiem masz wewnątrz macicy ? Dobrze by było żeby opuścił dziad jeden. Te wewnątrz nazywają się podśluzówkowe. Poczytaj sobie. Ja póki co mam iść do swojej doktor prowadzącej Ale już myślę nad tym żeby znaleźć speca od mięśniaków. Może też tak być że będzie dobrze i nie będą nam przeszkadzać w ciąży i podczas porodu Ale trzeba to kontrolować.
One mogą rosnąć razem z ciąża przez większą ilość hormonów. W czasie ciąży nic za specjalnie z nimi nie zrobisz.
Bądź dzielna . Będzie wszystko dobrze :-)
Ale kontroluj. Czytaj i pytaj.
Podobno przy drugim dziecku dobrze jest się ich pozbyć i ja na pewno będę chciała z nimi zrobić porządek i od razu zajść w drugą ciążę bo te dziady lubią się znowu pojawiać.
Ja mam to chyba rodzinnie. Wiem , że moja Babcia miała. I też zawsze miałam dużo estrogenu A to podobno sprzyja.