reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ja rodziłam siłami natury. Była potrzeba nacięcia, ale położna zamiast zestawu do cięcia miała zestaw do szycia i zanim ogarnęła co trzeba, miałam pęknięcie 3 stopnia. Ale i tak mnie w koncu nacięła. Moje wielkie szczęście, że szyła mnie młoda i zdolna lekarka, chyba z godzine. Przez kilka tygodni byłam kaleką. Rana nacięta szybko się zagoiła, pęknięta o wiele gorzej i dłużej jest bliznowata i niestety przeszkadza w pewnych sprawach...
Chciałabym znowu rodzic SN i z góry będę prosić o nacięcie, bo u mnie bez tego się juz niestety nie obejdzie ;)

Ja zaznaczalam w planie porodu, że nie chce nacięcia, chyba że będzie taka konieczność. Udało się, pęknięcia też nie było. Za to przy partych pękła mi ścianka pochwy i założyli 3 szwy. Do dzisiaj odczuwam czasami 'ciągnięcie' w tym miejscu. Poród jak wspominałam miałam masakryczny, ale już po kangurowaniu smigałam jak nówka ;)

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Idę dziś do lekarza sprawdzić czy z dzieckiem jest wszystko okej. Te wczorajsze bóle nie dają mi spokoju. Wolę to sprawdzić. Trzymajcie kciuki [emoji4].

ny0z5ax.png
Trzymamy kciuki w takim razie [emoji4]

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny....ja już po wizycie. Z maleństwem wszystko ok. Według USG 9t5d [emoji4] dziecko ma 3 cm. Krwiak się wchłonął. Prenatalne na 26.03. Czego chcieć więcej....jestem szczęśliwa [emoji7]

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane Mamy ! Dzisiaj jest mój najpiękniejszy dzień i mam nadzieję, że teraz każdy taki będzie!
Widziałam bijące serduszko na badaniu usg.
Wszystko jest dobrze. Okazało się, że mam ciążę młodszą o 3 dni, więc termin porodu też się przesuwa ? Wg usg mam 6 tydzień 5 dzień.
Jedyny niepokój to mięśniaki. Albo duży i jedyny. Mam 3. Dwa nie będą przeszkadzać Ale ten jeden może. Będę lepiej wszystko wiedziała po wizycie u ginekolog. Muszę poczytać i w razie czego znaleźć specjalistę od mięśniaków. Na szczęście nie są wewnątrz tylko zewnętrzne.
Mamy ---> To jest tak piękny widok <3 :)
Też mam nieśmiała który spędza mi sen z powiek. Mam 9 t6d. Kolejna wizyta za 10 dni chyba oszaleje. Co znaczy zewnętrzne? Ja mam jednego około 7 cm w macicy ale jest szansa że opuści macica jak ta pójdzie do góry. Czekam na usg jak na zbawienie. A Tobie coś z tymi miesniakami więcej powiedział. Bierzesz jakieś leki na to ?

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam. Chciałabym dołączyć do grupy. Jestem mamą 16miesiecznej dziewczynki. W listopadzie 2017 roku straciłam ciąże a obecnie jestem w 9 tygodniu. We wtorek byłam na usg i widziałam moją fasolkę i jej bijące serduszko.
Fajnie, że szybko się udało z kolejną ciążą. Powodzenia. Kiedy następna wizyta?

usg wizyta 19.03

Hej Dziewczyny. U mnie dwa porody sn i dwa nacięcia z dwóch stron. Obecny gin bardzo skrytykował taka metodę, podobno wystarczy nacięcie z jednej strony. Pytanie co zrobią przy trzecim porodzie

reklama
Do góry