reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Hahaha komiczne :D jakie te kobiety czujne. Jak ważki ;-)
Też mnie rozwalił tekst że ma mnie obserwować [emoji14]. Ona już by się chwalila ale ja taka nie jestem.

uhgqcrm.png

reklama
Wczoraj siostra od mojego męża dzwoniła do teściowej i pytała czy nie zauważyła, że chyba jestem w ciąży. Tesciowa na szczęście powiedziała że nic nie wie na ten temat. Ma mnie obserwować hehe...

uhgqcrm.png
Dobre :) u mnie wiedzą tylko rodzice i teściowie i na razie mają zakaz mówienia innym.

O 18:30 ??? Jak to zrobiłaś?? :D
U mnie to codziennosc i standard.... teraz ich przestawiam o 1 h.. bo niedlugo zmiana czasu... latem o max o 20 śpią....
Nie wiem co u was pomoze, ale u mnie to caly proces i ten rytm dnia wdrozony od malego pomogl....
3 latek wie ze jest kapiel... od 18... przyciemnione swiatlo.. gadanie o tym ze jego konkretni koledzy juz spia... i idzie do lozka gasze światła...obaj dostaja po butli..ja tylko przychodze po obior butelek...
3 latek juz wie ze nie moze sie odzywac bo braciszek obok tez idzie spac...i lezy 5 ~10 min i sam zasypia... mlodszy ma 1 rok.... ale ze starszym to samo przechodzilam jak mial 7 miesiecy...
Najpierw z nim obok lozka lezalam
Potem troche sie odsuwalam i z czasem wychodzilam..on zaplaknal to sie pokazywalam..tyle razy ile potrzebowal mnie widziec... jak skumal ze jestem zawsze na zawolanie.... to on sie kladl...i tak w kolko..
..maly ma manie gadania z 5 minut przed snem..i wiadomo ze nie skuma jak powiem zeby nie przeszkadzal starszemu spac...ale starszy potrafi zasnac jak mlody gada sam do siebie...ale pewnie mialo na to wplyw ze jak byl maly to sie wprowadzalismy do dwojego mieszkania..wiec on spal a obok sie wiercilo w scianach.....jego to nie budzilo..
I eliminowanie rozn6ch cz6nnikow ktore rozpraszaja... u nas nawet ledy w kuchni nie moga sie palic... absolutna ciemnosc i cisza

Ostatnia edycja:
Kurczę, juz nie wiadomo, któremu lekarzowi wierzyć. Pierwszy najpierw dał mi dupka i nospe, ale miałam bóle brzucha częste, a drugi kazał odstawić, zeby noe zaburzało czucia, ze jak nie mam boli to bez sensu, a przynajmniej będę dobrze czuć jak se będzie cos złego dziać i będę mogła szybciej zareagować. Nie wiadomo komu ufać i jak postępować, zeby ma prawdę było lepiej. Dodam, ze tez nie chodzę do byle kogo. Jeden lekarz to lekarz z Medicover z dobrymi opiniami, drugi z jednej z najlepszych klinik z ocena 5/5 na kilkaset komentarzy. Chyba jednak wszystko w rękach Boga...
Masz rację kochana. Jestem dobrej myśli :) Będzie dobrze, szybko się wchłoną i będzie spokój :)

Mój butli nie ma odkad skończył, 1.5 roku, poza tym nie zaśnie bez umycia zębów :) ale też staram się wcześnie kłaść spać w zimie max 20., jednak wiosną i latem jest inaczej, wszyscy po pracy i przedszkolu wspólnie i aktywnie spędzamy czas i wracamy do domu ok 21-22. Nie wyobrażam sobie siedzenia w domu w piękny letni wieczór :)

Macie jakieś swoje marzenia co do płci dziecka? Wiem, że najważniejsze aby dziecko urodziło się zdrowe i tego nic nie przebije:) Ja myślę, że u mnie rośnie mały mężczyzna :)

Mój butli nie ma odkad skończył, 1.5 roku, poza tym nie zaśnie bez umycia zębów :) ale też staram się wcześnie kłaść spać w zimie max 20., jednak wiosną i latem jest inaczej, wszyscy po pracy i przedszkolu wspólnie i aktywnie spędzamy czas i wracamy do domu ok 21-22. Nie wyobrażam sobie siedzenia w domu w piękny letni wieczór :)

Moje do roku to na cycu byly :) i... teraz dostaja kaszki na dobranoc..latem jak dzien jest dluzszy wiec do 19 jestesmy na dworzu... jedza.. kapiel...i na punkt 20 śpią.... cale przygotowanie trwa u mnie goddzine.a do 22 to mamy z mezem czas dla siebie :)
Ze snem nie ma problemu, ale z odpieluchowaniem w nocy juz mam problem... :(
dzieci jedne rzeczy łapią szybko a za to inne gorzej...nawet dodawac do 10 umie..po angielsku ponad 100slow zna... ale sika w nocy w pampers..i wydnuchac w chusteczke nosa nie potrafi..i nie umiem go nauczyc..on wciaga.. zamiast wydmuchac.. i potrafi byc niegrzeczny jak kazde dziecko :)

reklama
Do góry