reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Macie jakieś swoje marzenia co do płci dziecka? Wiem, że najważniejsze aby dziecko urodziło się zdrowe i tego nic nie przebije:) Ja myślę, że u mnie rośnie mały mężczyzna :)

Dziewczynka dziewczynka dziewczynka !
A jak bedzie chlopiec... no coz ..dywan w autka w pokoju zostanie i tez bede kochac najmocniej na świecie :)

A mój mówi: w co ja będę się z nią bawił a z chłopcem to w piłkę pogram :D
mojego czasem coś weźmie i zmienia zdanie, a to zazwyczaj jest wtedy jak siedzi przed TV i gra na konsoli. Wtedy stwierdza, że przydałby się syn bo miałby z kim pograć ;D

f2w3dqk322mj7sw3.png

Ostatnia edycja:
Moj tez mowi o konsoli..ale ma juz 2 synow ;) czeka tyljo az skoncza odpowiedni wiek...
Hehe:)
Ja z 2 ynami mialam dluugo mdlosci do 12 tyg.. i dłużej
A teraz tydzien..i zniknęły..
Ja też bym sie nie sugerowala objawami...
Za to wierze w te badania na plemniksch..ze te zenskie zyja dłużej
U mnie 4 dni przed owu...wiec dziewuszka musi byc :) hihi

Moj tez mowi o konsoli..ale ma juz 2 synow ;) czeka tyljo az skoncza odpowiedni wiek...
Hehe:)
Ja z 2 ynami mialam dluugo mdlosci do 12 tyg.. i dłużej
A teraz tydzien..i zniknęły..
Ja też bym sie nie sugerowala objawami...
Za to wierze w te badania na plemniksch..ze te zenskie zyja dłużej
U mnie 4 dni przed owu...wiec dziewuszka musi byc :) hihi
Trzymam kciuki :)

f2w3dqk322mj7sw3.png

Nie macie problemów z jazdą w komunikacji??? Ja autobusem wczoraj wracałam na 2 razy, musiałam wyjść i pooddychać. A dziś jechałam metrem do pracy i patrzenie w telefon też już odpada, bo robiło mi się niedobrze.

Ty podziwiasz mnie ja podziwiam samotne matki..jak daja rade?
Mnie nie ma co podziwiac, mam wsparcie męża... i wszystko to jest kwestia organizacji...ja robie 2 butelki na raz.. kapie 2 synow na raz... obaj ladnie klada sie spac o 18.30...wieczory sa dla mnie..i najwazniejsze.. raz na jakis czas wychodzic samemu z domu...ale nie do biedry na zakupy.. chodzi o psychiczny odpoczynek. Zeby cierpliwosci nabrac...ja na lyzwy jezdze.. lub na zakupy z ciuchami..no kto co lubi :)
Ja wlasnie nie mogę i mam nawet trochę wyrzuty sumienia jak narzekam na zmęczenie bo moja mama miała 7 letnie bliźniaki i siostra 2 miesiące i rozwód brała. I 5 lat sama zapierniczala.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Co do płci, to nie wiem czy chciałabym chłopca czy dziewczynkę. Mam już synka i w pierwszej ciąży liczyłam na chłopaka. Teraz to cała rodzina chce dziewczyne. A ja... Nie wiem.... Nie lubię różowego, więc gdy będzie dziewczyna to i tak będzie nosiła ubrania po bracie :)

Nie macie problemów z jazdą w komunikacji??? Ja autobusem wczoraj wracałam na 2 razy, musiałam wyjść i pooddychać. A dziś jechałam metrem do pracy i patrzenie w telefon też już odpada, bo robiło mi się niedobrze.
Ja nie mogę prowadzić samochodu, jestem rozkojarzona i często mam zawroty głowy

reklama
Moje do roku to na cycu byly :) i... teraz dostaja kaszki na dobranoc..latem jak dzien jest dluzszy wiec do 19 jestesmy na dworzu... jedza.. kapiel...i na punkt 20 śpią.... cale przygotowanie trwa u mnie goddzine.a do 22 to mamy z mezem czas dla siebie :)
Ze snem nie ma problemu, ale z odpieluchowaniem w nocy juz mam problem... :(
dzieci jedne rzeczy łapią szybko a za to inne gorzej...nawet dodawac do 10 umie..po angielsku ponad 100slow zna... ale sika w nocy w pampers..i wydnuchac w chusteczke nosa nie potrafi..i nie umiem go nauczyc..on wciaga.. zamiast wydmuchac.. i potrafi byc niegrzeczny jak kazde dziecko :)
Ja czytałam w jakimś magazynie dla ciężarnych i mam ze dmuchanie w chusteczkę można nauczyć przy świecy. Najpierw trzeba zdmuchnac świece za pomocą ust, potem nosa i potem zatykamy każda z dziurek i jedna dziurka. Może to się sprawdzi :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry