monami
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czesto jest tak, jak dziecko polubi butelke, bo z butelki lepiej leciJa tam czesciej widze przypadki ze dziecko woli butelke niz cyca [emoji3][emoji3]
-> Druga wizyta 22.03 [emoji173]
Absolutnie nie chce Cie teraz nastraszyc, ale zdarzaja sie dzieci, ktore nie akceptuja butli jesli juz poczuja cycusia [emoji14] Mojej znajomej maz przywozil dziecko na uczelnie zeby nakarmila [emoji14]
W mojej wypwiedzi wczesniejszej chodzilo mi tylko o to, ze jak dla mnie karmienie co 3 godziny jest bez sensu
Dziewczyny tez przerabiałam Tracy Hogg przy pierwszym dziecku- starczyło mi sił na jakiś tydzień- a potem książka z hukiem wyładowała w koszu na śmieci. Jak któraś z Was wspomniała- dziecko to nie maszyna, nie da się go zaprogramować jak robota. Czas kiedy nas najbardziej potrzebuje naprawdę nie jest długi - wiem bo mam dwójkę prawie nastolatków i to, czego potrzebuje niemowlę to bliskość, bliskość i jeszcze raz bliskość. Zawsze przypomina mi się historia, ze kobieta weszła do domu małego dziecka, gdzie leżały niemowlęta - była zdziwiona ze żadne nie płacze. Nie płakały, bo wiedziały ze nikt do nich nie przyjdzie.. cieszmy się wiec z tych chwil które nas czekają, na niezależność jeszcze przyjdzie czas[emoji846]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Też Tracy Hogg próbowałam stosować kilka razy ale na mojego to nie działało i mi się serce krajało jak płakał. Mój po prostu musiał zasnąć z kimś przytulony a potem już przesypiał całą noc. Cyca też tylko złapał i już spał jak się zbudził w nocy , nie o jedzenie mu chodziło raczej
A to co ona za rady ma z tym usypianiem?
Ja tez spalam z dziecmi... bo po prostu lepiej spało... jak odkladalam i przenosilam do lozeczka to się i tak wybudzal po 20 min maks... a jak mnie czuł obok to oboje sie wyspalismy..