reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Rozumiem masz porównanie ,wydaje mi się że lepiej zrobić betę niż ciągle mierzyć tempkę ,
Ale znasz lepiej swój organizm niż ja

Jeszcze jest nadzieja -))

Nie mam kiedy w najizszyvh dniach jak sie wybrac, maly mi sie pochorowa wiec spacer odpada i z 2 dzieci jestem w domul a mąż w pracy do 18.laboratorium jest u nas do 10.wiec autem nie dojade.. nie pozostaje mi nic innego jak mierzyc temp..ewentualnie testowac.bo apteka do 20 jest..ale test jeszcze nie wyjdzie.. bo @ 2 luty

reklama
Dzięki. Zmartwiłam się bo czytałam coś o 100 do 175 % przyrostu w 96 h a na moje wychodzi jakieś 1100% Wizyta dopiero we wtorek za tydzień a ja już na łeb dostaję. Dzięki za odpowiedź :)

Możesz już iśc betę no;jutro już by pokazała ciążę jak czytam tu na BB dziewczyny robiły przed@i już była pozytywna .
Ja robiłam 3 dni przed @ i miałam pozytywną :) Ale robiłam też 5 dni przed i już zdążyłam pogodzić się z faktem, ze się nie udało bo była 0,1 i w dwa dni się pojawiła :) Dla świętego spokoju lepiej poczekać do @ bo po co się załamywać :)

Hej mamuśki. Zrobiłam testy ciążowe z apteki o wszystkie mają bladziuteńką kreskę. W czwartek byłam na pierwszej becie i wyszło mi 12,250 a dzisiaj już 144,500... Czy przyrost nie jest za duży? Miała ktoraś z was podobnie ? (ostatni okres miałam 27 grudnia i termin przypadałby mi na 4 października)
Witaj ;) Fajnie, że nad przybywa na naszym wątku. Wrzuć sobie wynik w kalkulator beta, znalazłam coś takiego: Link do: Kalkulator beta HCG | Niepłodni Razem
Dziewczyny, odebrałam wynik, beta 352,00 , przyrost ponad 245%!!!!!

Witaj ;) Fajnie, że nad przybywa na naszym wątku. Wrzuć sobie wynik w kalkulator beta, znalazłam coś takiego: Link do: Kalkulator beta HCG | Niepłodni Razem
Dziewczyny, odebrałam wynik, beta 352,00 , przyrost ponad 245%!!!!!
haha na tym kalkulatorze jest coś nie tak... pisze mi, ze przyrost poniżej normy a w opisie są jakieś inne wartości podane niż podałam. Nie wiem o co kaman. A Ty nim sobie liczyłaś i Ci wyszło?
"Twój wynik przyrostu hormonu beta HCG jest nieprawidłowy.
Wynik poniżej normy może świadczyć o tym, że ciąża rozwija się nieprawidłowo.
Zalecamy konsultację z lekarzem i powtórne badanie przyrostu hormonu betaHCG za dwa dni.

Twój średni dwudniowy przyrost hormonu beta HCG to 12 mlU/ml (0%).
Beta HCG powinien zwiększać się mniej więcej o 66% co 48h."

Read more at Link do: Kalkulator beta HCG | Niepłodni Razem

Bry:) mi test wyszedł 6 dni przed planowana @, a beta w ciagu 72h skoczyła z 41 na 228 więc nie ma co się martwić takim przyrostem:) lepiej tak niz za malo albo brak:))
Jeśli chodzi o mnie to objawów zero zupełnie jak w pierwszej ciazy:) ide dziś pograc troche w sqasha i odpoczac psychicznie od tego majdanu w domu:) oby do końca już tak bezproblemowo zostało:) jeszcze tylko 3 tygodnie i lece do lekarza na usg:) juz nie moge sie doczekac:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U mnie 4 dni do @
Jedno lekkie pobolewanie na @ bylo..temperatura skakala caly dzien od 36,7 do 37.0 i pojawil sie bialy lepki śluz wieczorem ( co tez o niczym nie swiadczy).. ciekawa jestem co bedzie jutro....

Witam serdecznie i czy mogę dołączyć do was?Jestem Mamą7 -niej córci, a za sobą mam 4 ciążę stracone w 22 tyg ,13 ,12 pozamaciczna i 5,5 bez 1 jajowodu
Obecnie nie czekam na @
Z objawów ciażowych to mam wszystkie jak co miesiąc na@wogóle nie biorę ich pod uwagę .Nie testuje przed czasem .
Obecnie mam tylko jeden objaw a mianowicie metaliczny posmak w ustach który miałam w 2 ciażach, no ale zobaczymy do @jeszcze tydzień
Życzę pozytywnych testów
Witaj. Czy mogę zapytać co się stało , że stracilas dzieciątko w 22 tc?

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

reklama
Bry:) mi test wyszedł 6 dni przed planowana @, a beta w ciagu 72h skoczyła z 41 na 228 więc nie ma co się martwić takim przyrostem:) lepiej tak niz za malo albo brak:))
Jeśli chodzi o mnie to objawów zero zupełnie jak w pierwszej ciazy:) ide dziś pograc troche w sqasha i odpoczac psychicznie od tego majdanu w domu:) oby do końca już tak bezproblemowo zostało:) jeszcze tylko 3 tygodnie i lece do lekarza na usg:) juz nie moge sie doczekac:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
To chyba sobie jutro zatestuje albo w środę. I tak mam 3 testy w domu więc jeden mogę poświęcić:p

Do góry