reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Rozumiem masz porównanie ,wydaje mi się że lepiej zrobić betę niż ciągle mierzyć tempkę ,
Ale znasz lepiej swój organizm niż ja

Jeszcze jest nadzieja -))

Nie mam kiedy w najizszyvh dniach jak sie wybrac, maly mi sie pochorowa wiec spacer odpada i z 2 dzieci jestem w domul a mąż w pracy do 18.laboratorium jest u nas do 10.wiec autem nie dojade.. nie pozostaje mi nic innego jak mierzyc temp..ewentualnie testowac.bo apteka do 20 jest..ale test jeszcze nie wyjdzie.. bo @ 2 luty

reklama
Dzięki. Zmartwiłam się bo czytałam coś o 100 do 175 % przyrostu w 96 h a na moje wychodzi jakieś 1100% Wizyta dopiero we wtorek za tydzień a ja już na łeb dostaję. Dzięki za odpowiedź :)

Możesz już iśc betę no;jutro już by pokazała ciążę jak czytam tu na BB dziewczyny robiły przed@i już była pozytywna .
Ja robiłam 3 dni przed @ i miałam pozytywną :) Ale robiłam też 5 dni przed i już zdążyłam pogodzić się z faktem, ze się nie udało bo była 0,1 i w dwa dni się pojawiła :) Dla świętego spokoju lepiej poczekać do @ bo po co się załamywać :)

Hej mamuśki. Zrobiłam testy ciążowe z apteki o wszystkie mają bladziuteńką kreskę. W czwartek byłam na pierwszej becie i wyszło mi 12,250 a dzisiaj już 144,500... Czy przyrost nie jest za duży? Miała ktoraś z was podobnie ? (ostatni okres miałam 27 grudnia i termin przypadałby mi na 4 października)
Witaj ;) Fajnie, że nad przybywa na naszym wątku. Wrzuć sobie wynik w kalkulator beta, znalazłam coś takiego: Link do: Kalkulator beta HCG | Niepłodni Razem
Dziewczyny, odebrałam wynik, beta 352,00 , przyrost ponad 245%!!!!!

Witaj ;) Fajnie, że nad przybywa na naszym wątku. Wrzuć sobie wynik w kalkulator beta, znalazłam coś takiego: Link do: Kalkulator beta HCG | Niepłodni Razem
Dziewczyny, odebrałam wynik, beta 352,00 , przyrost ponad 245%!!!!!
haha na tym kalkulatorze jest coś nie tak... pisze mi, ze przyrost poniżej normy a w opisie są jakieś inne wartości podane niż podałam. Nie wiem o co kaman. A Ty nim sobie liczyłaś i Ci wyszło?
"Twój wynik przyrostu hormonu beta HCG jest nieprawidłowy.
Wynik poniżej normy może świadczyć o tym, że ciąża rozwija się nieprawidłowo.
Zalecamy konsultację z lekarzem i powtórne badanie przyrostu hormonu betaHCG za dwa dni.

Twój średni dwudniowy przyrost hormonu beta HCG to 12 mlU/ml (0%).
Beta HCG powinien zwiększać się mniej więcej o 66% co 48h."

Read more at Link do: Kalkulator beta HCG | Niepłodni Razem

Bry:) mi test wyszedł 6 dni przed planowana @, a beta w ciagu 72h skoczyła z 41 na 228 więc nie ma co się martwić takim przyrostem:) lepiej tak niz za malo albo brak:))
Jeśli chodzi o mnie to objawów zero zupełnie jak w pierwszej ciazy:) ide dziś pograc troche w sqasha i odpoczac psychicznie od tego majdanu w domu:) oby do końca już tak bezproblemowo zostało:) jeszcze tylko 3 tygodnie i lece do lekarza na usg:) juz nie moge sie doczekac:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U mnie 4 dni do @
Jedno lekkie pobolewanie na @ bylo..temperatura skakala caly dzien od 36,7 do 37.0 i pojawil sie bialy lepki śluz wieczorem ( co tez o niczym nie swiadczy).. ciekawa jestem co bedzie jutro....

Witam serdecznie i czy mogę dołączyć do was?Jestem Mamą7 -niej córci, a za sobą mam 4 ciążę stracone w 22 tyg ,13 ,12 pozamaciczna i 5,5 bez 1 jajowodu
Obecnie nie czekam na @
Z objawów ciażowych to mam wszystkie jak co miesiąc na@wogóle nie biorę ich pod uwagę .Nie testuje przed czasem .
Obecnie mam tylko jeden objaw a mianowicie metaliczny posmak w ustach który miałam w 2 ciażach, no ale zobaczymy do @jeszcze tydzień
Życzę pozytywnych testów
Witaj. Czy mogę zapytać co się stało , że stracilas dzieciątko w 22 tc?

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

reklama
Bry:) mi test wyszedł 6 dni przed planowana @, a beta w ciagu 72h skoczyła z 41 na 228 więc nie ma co się martwić takim przyrostem:) lepiej tak niz za malo albo brak:))
Jeśli chodzi o mnie to objawów zero zupełnie jak w pierwszej ciazy:) ide dziś pograc troche w sqasha i odpoczac psychicznie od tego majdanu w domu:) oby do końca już tak bezproblemowo zostało:) jeszcze tylko 3 tygodnie i lece do lekarza na usg:) juz nie moge sie doczekac:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
To chyba sobie jutro zatestuje albo w środę. I tak mam 3 testy w domu więc jeden mogę poświęcić:p

Do góry