reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja używam przeciw rozstepom mustelli i powiem Wam hita na zimne z biooil i biooil mnie uczyla skóra swędzi że non stop się drapie. Nie mogłam w to uwierzyć i robiłam przerwy i po 4 razie doszłam że to musi być to bo jak tylko przestaje smarować to swędzenie znika . Nie wiem czy ma tu znaczenie że kupilm z Allegro bo wcześniej używałam i takich objawów nie miałam. Używam też oleju migdałowego kupiła w rossmanie i też fajnie natluszcza i nie uczula.

reklama
Moja córka wykrzywiała jedną stopę do środka. Teraz ma 3,5 roku i już w ogóle tego nie widać. Kupowałam jej zawsze buty za kostkę profilaktyczne, nie żadne specjalne ortopedyczne. Tylko trochę stabilniejsze buty potrzebowała.
Moja chodziła do tej pory w trzewikach Bartka i sandałkach Emel - obie pary z wysoko zabudowaną piętą aż w okolice kostki. Wydaje mi się, że przyzwoite buty dla dziecka, które od niedawna chodzi, więc może jej potrzeba czegoś innego albo chociaż wkładek niestandardowo profilowanych (i kombinacji z zakupem butów, w które te wkładki wejdą). Jak wpisuję "buty profilaktyczne dla dzieci", to wyskakują mi jednak takie co już dla mnie wyglądają "specjalnie ortopedycznie" - jak to ma działać, to wygląd mi naprawdę wisi. Tak po prostu googluję, bo nie ogarniam jeszcze tematu. W piątek mąż idzie z córką (jak ja bedę się dobrze czuła, to może i mnie zawiezie) na konsultację, a w przyszłym tygodniu na bilans dwulatka, więc w razie czego weźmie skierowanie.

Lubie olej kokosowy fo potraw ale na brzuch nie mogę się przekonać. Posmarowalam kilka razy wszystko jest takie tłuste [emoji21] blech...nie mówiąc już o tym jak śmierdzi ubranie po tym oleju. No nie daję rady tego znieść...A też czekam aż się wchłonie...tylko tak czekać można do" .... śmierci " [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja tylko Ziaja Mama Mia i jakiś krem dostałam od diabetologa w tzw. pakiecie z glukometrem w ramach reklamy produktu ale jest świetny.
Na początku tak było - tłusto i blee :) ale wypracowałam sobie sposób w jaki go używać :) Ja z kolei nie lubię dodawać go do jedzenia :)

Ja używam przeciw rozstepom mustelli i powiem Wam hita na zimne z biooil i biooil mnie uczyla skóra swędzi że non stop się drapie. Nie mogłam w to uwierzyć i robiłam przerwy i po 4 razie doszłam że to musi być to bo jak tylko przestaje smarować to swędzenie znika . Nie wiem czy ma tu znaczenie że kupilm z Allegro bo wcześniej używałam i takich objawów nie miałam. Używam też oleju migdałowego kupiła w rossmanie i też fajnie natluszcza i nie uczula.
Ja też mam bio oila z Allegro. Ale ta nasza skóra w ciąży to tak świruje. Ja używam do twarzy kremu ślimaczego. W pierwszym trymestrze wszystko ok. W drugim twarz mnie po nim piekła i swędziała A teraz znowu ok. To chyba te hormony tak cudują.

Ja też mam bio oila z Allegro. Ale ta nasza skóra w ciąży to tak świruje. Ja używam do twarzy kremu ślimaczego. W pierwszym trymestrze wszystko ok. W drugim twarz mnie po nim piekła i swędziała A teraz znowu ok. To chyba te hormony tak cudują.
Bio-oil ma kiepski skład... Dostałam go w prezencie i boję się używać, bo ma dużo niefajnych składników.

Uff... Wyprasowane... Poskładane... Pochowane... Po raz pierwszy w ciąży boli mnie kręgosłup od tego stania... A nawet tatuś trochę poprasował :D

Lubie olej kokosowy fo potraw ale na brzuch nie mogę się przekonać. Posmarowalam kilka razy wszystko jest takie tłuste [emoji21] blech...nie mówiąc już o tym jak śmierdzi ubranie po tym oleju. No nie daję rady tego znieść...A też czekam aż się wchłonie...tylko tak czekać można do" .... śmierci " [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja tylko Ziaja Mama Mia i jakiś krem dostałam od diabetologa w tzw. pakiecie z glukometrem w ramach reklamy produktu ale jest świetny.

Ja też nie lubię oleju kokosowego jako kosmetyku... masakra.

Ja używam dreambaby oliwki dla dzieci na sam brzuszek.Dostalam kilka w prezencie dla synka i głupio zmarnować.
Po żadnej ciąży nie miałam.rozstepow na brzuchu

reklama
Do góry