reklama
Hej. Ja idę we wtorek to będzie mi pobierala na GBSHej
Ktoś wie z tych starszych tygodni ciąży jakie nam badania /wymazy zostały do zrobienia ? Mówię tak od 33-34 TC ? Hmm
aspekt
Fanka BB :)
Ja bym patrzyla na to, czy wnetrze mozna latwo uprac.Dziewczyny na co zwrócić uwagę przy zakupie kosza Mojżesza?
Dziewczyny na co zwrócić uwagę przy zakupie kosza Mojżesza?
To zależy czego potrzebujesz ja wzięłam taki ze stojakiem odwracalnym, żeby stał stabilnie do spania i robil za Bujak/kołyskę.
Wnętrze można szybko zdjąć i wyprać, a sama skorupka z lekkiego plastiku łatwa do wyczyszczenia. Spod perforowany żeby oddychał.
Te bambusowe/roślinne się kruszą i szybko niszczeją z tego co widziałam.
Załączniki
alina89
Dzięki za odpowiedzi [emoji4] No to chyba kupimy jakieś większe, żeby jednak starczyło dłużej... Ale kurczę, to wybieranie jest trudniejsze niż myślałam, zwłaszcza, że nie chcę wydać na to fortuny, a rozstrzał cen jest niesamowity [emoji53]
aspekt
Must have to regulacja poziomu materaca (nie wiem, czy ktos produkuje takie buble, ktore tego nie maja) i wyjmowanie szczebelkow. Reszta: szuflada, opuszczany bok, bujanie, funkcja tapczanika itd. - to juz kwestia indywidualna. Dziecku raczej obojetne, czy ma takie lozko za 250 zl, czy 1250 zl, ale rodzicom tez musi pasowac do wizji pokojuDzięki za odpowiedzi [emoji4] No to chyba kupimy jakieś większe, żeby jednak starczyło dłużej... Ale kurczę, to wybieranie jest trudniejsze niż myślałam, zwłaszcza, że nie chcę wydać na to fortuny, a rozstrzał cen jest niesamowity [emoji53]
Mamisia83
Coraz więcej mam decyduje się też na turystyczne zamiast klasycznego drewnianego dokupując tylko lepszy materac.
Do takiego również montujesz przewijak, organizer, masz regulowaną wys. a zamiast wyjmowanych szczebelków "drzwiczki na zamek"
Koleżanka ma ten zestaw +dokupiony materac pianka/lateks i na moje oko stabilne, ładne, łatwo przenieść w inne miejsce. Gdybym nie miała tego po Michaśku to bym zamawiała coś w tym stylu.
Do takiego również montujesz przewijak, organizer, masz regulowaną wys. a zamiast wyjmowanych szczebelków "drzwiczki na zamek"
Link do: LIONELO SVEN PLUS KOJEC ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE materDzięki za odpowiedzi [emoji4] No to chyba kupimy jakieś większe, żeby jednak starczyło dłużej... Ale kurczę, to wybieranie jest trudniejsze niż myślałam, zwłaszcza, że nie chcę wydać na to fortuny, a rozstrzał cen jest niesamowity [emoji53]
Koleżanka ma ten zestaw +dokupiony materac pianka/lateks i na moje oko stabilne, ładne, łatwo przenieść w inne miejsce. Gdybym nie miała tego po Michaśku to bym zamawiała coś w tym stylu.
NaturalnaMama
Cholera miało być na prywatnym...
Ostatnia edycja:
Kocurek
Między 33 a 37 masz mocz, morfologia, kila,HIV, hbs, HCV, wymaz Gbs, czystość pochwy-biocenoza. Ja mam takie w karcie ciąży. Później zostaje już tylko mocz, morfologia i ktg.
Hej
Ktoś wie z tych starszych tygodni ciąży jakie nam badania /wymazy zostały do zrobienia ? Mówię tak od 33-34 TC ? Hmm
reklama
aspekt
Z plusów: dziecku nie wpadają kończyny między szczeble, mobilność.Do takiego również montujesz przewijak, organizer, masz regulowaną wys. a zamiast wyjmowanych szczebelków "drzwiczki na zamek"
Z minusów: jest mniej przewiewne, wiele z nich szeleści (nie mam pomysłu, jak to sprawdzić w sklepie), gorzej się utrzymuje w czystości.
Nie krytykuję tego rozwiązania, sama dla I dziecka miałam najpierw kołyskę a tak po pół roku kupiłam właśnie turystyczne na stałe do pokoju. W sumie chcialam nim jezdzic miedzy pokojami, ale mam drzwi 70 i brakło odrobinę. Dla II dziecka jednak tego turystycznego nie wyciagnelam, tylko kupiłam "tapczanik" szczebelkowy. Niby za 1,5 roku chce to szczebelkowe oddac III dziecku, ale może cos innego mi strzeli do glowy