reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Moim znajomym bardzo zależało na przygotowaniu mięśni do porodu i robili rozeznanie. Na nic się to nie zdało, bo skończyło się CC ;)

Dziewczyny.Zamowilam taki spiworek do spania, ma być jutro i mam głupie pytanie Dziecko do takiego spiworka to wrzucam np w pajacyku czy w czym? Małe dzieci mają mieć jakieś pizamki?
Link do: Cool Club, Śpiworek niemowlęcy, Kłapouchy

Kupiłam jeszcze taki zawijacz antykolkowy i też nie wiem czy ma pod spód mieć jakieś ubranie.

Udało mi się dzisiaj złapać na olx śpiworek maxi cosi do fotelika za 8 duszek na gwarancji a nie za 150zl nowy :-)

Dziewczyny.Zamowilam taki spiworek do spania, ma być jutro i mam głupie pytanie Dziecko do takiego spiworka to wrzucam np w pajacyku czy w czym? Małe dzieci mają mieć jakieś pizamki?
Link do: Cool Club, Śpiworek niemowlęcy, Kłapouchy

Kupiłam jeszcze taki zawijacz antykolkowy i też nie wiem czy ma pod spód mieć jakieś ubranie.

Udało mi się dzisiaj złapać na olx śpiworek maxi cosi do fotelika za 8 duszek na gwarancji a nie za 150zl nowy :-)
Śliczny spiworek. Ja mam bez rękawów i przed ubraniem w spiworek ubiore pajaca. Tzn to tez w zależności od pogody :)

@Kocurek To od temperatury w domu zależy. W samej pieluszce bym do śpiwora nie kładła, przynajmniej body jest pożądane, bo trzyma pieluchę. Z zawijaczem to samo - jak jest gruby, to pewnie i bez ubrania ujdzie (pozostaje kwestia uchylania się pieluchy), a jak cieniutki, to normalnie na bieliznę niemowlęcą. Ja nie miałam osobnych ubranek na noc i na dzień, ale niektórzy na dzień ubierają w "dorosłe" ubrania a pajace mają tylko na noc.

reklama
A dzięki wam za odpowiedź. Ja mam najwięcej pajacyków i body rozpinanych z przodu reszta ubranek mnie przeraża. Bo narazie nie jestem wstanie wyobrazić sobie przepchniecia głowy dziecka przez dziurę i włożeniu rączek bez ich złamania.
Mam nadzieje ze szybko się oswoje z takim maluszkiem.

@Kocurek To od temperatury w domu zależy. W samej pieluszce bym do śpiwora nie kładła, przynajmniej body jest pożądane, bo trzyma pieluchę. Z zawijaczem to samo - jak jest gruby, to pewnie i bez ubrania ujdzie (pozostaje kwestia uchylania się pieluchy), a jak cieniutki, to normalnie na bieliznę niemowlęcą. Ja nie miałam osobnych ubranek na noc i na dzień, ale niektórzy na dzień ubierają w "dorosłe" ubrania a pajace mają tylko na noc.

Do góry