reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Z tym usg różnie bywa, ale w szpitalu chyba robią też jeszcze przed podjeciem decyzji??
Przynajmniej mam taką nadzieję.

Moj gin robił usg wyszło 1560g a inny lekarz na pranatalnym 2 dni później wymierzyl na 2 kg :/ wydaje mi się że błąd usg błędem, ale dużo robi jakość sprzetu i lekarz, czy dobrze zaznacza wszystko na monitorze.
Ciezka sprawa....
Ja właśnie u swojego lekarza mam dodatkowy ekran i widzę jak wymierza. On to tak robi ze kredką bym tak nie odrysowala :D więc bardziej boje się tego ewentualnego obniżenia pomiarów. Do porodu raczej usg nie robią, ale przyjmując na oddział już tak, no przynajmniej u mnie :)

reklama
Ja mam troszkę ciuszków nowych, gdzieś są stare ciuszki jeszcze, ale dopiero za 2 tygodnie (jak przeprowadzę się do nowego domu) będę mogła przejrzeć co mam, czego brakuje i kupić jakieś rzeczy do szpitala potrzebne. Chciałam wtedy też kupić fotelik i może wózek. Mam wózek od pierwszego dziecka, ale jeszcze moja siostra go używa, a ja go nie chcę już używać, bo mam teraz inne priorytety i on się nie sprawdzi [emoji6] Fotelik jakby co mam 10-letni... Jak urodzę przed czasem, to coś mam, ale wolałabym się wyrobić z kupnem nowego.

Więc zacznę kompletować wszystko najwcześniej w połowie sierpnia, a termin cc mam na 25 września. Trzymam się wersji, że mam szyjkę z żelaza i się utrzyma do tego czasu pomimo moich skurczy [emoji33]

10letnia lupinka niestety nadaje się tylko na śmietnik ;(

10letnia lupinka niestety nadaje się tylko na śmietnik ;(
Właśnie wiem. Teraz mi się marzy drogi, leciutki fotelik. Mam już upatrzone 2 modele i zobaczę, czy uda nam się go kupić w sierpniu. Może dopiero we wrześniu - teraz kupujemy sporo niezbędnych rzeczy do domu. Nie wiecie ile się czeka na fotelik? To jest tak, jak z wózkami - do 8 tygodni?

Proszę o pomoc dla zielonego człowieka w kwestii forum... Czy jest możliwość, żeby na maila nie przychodziły mi informacje o nowych postach? Odznaczylam w ustawieniach ta informację żeby przychodziły powiadomienia na maila, a one dalej przychodzą. Może jest gdzieś jakiś magiczny guzik którego nie znalazłam :)

Dziewczyny tym gadaniem o praniu i prasowaniu zmotywowałyście mnie do wyboru łóżeczka. Bo ja tu gadu-gadu o praniu A łóżeczka nawet nie mam jeszcze. I teraz siedzę i przegrzewam mózg nad wyborem...

Ja mam najtańsze z KLUPS Radek x się nazywa, wyglada tak
IMG_0306.jpg

Załączniki

• IMG_0306.jpg
    IMG_0306.jpg
    334,9 KB · Wyświetleń: 332
reklama
Do góry