reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Mamy przedszkolaków albo dziewczyny pracujące z dzieciakami czy polecacie może jakieś kapcie do przedszkola?
Wygodne, przewiewne, zdrowe dla stopy?
I czy na zajęcia sportowe dziecko ma miec jakieś inne buty?
Ps. Nie cierpimy sandałków typu aurelka itp.:)
Ja najbardziej lubie ren-but, maja wkladki skorzane. Przy czym ja kupuje dla dziecka z tega stopa, dla takiego z bardzo chuda moga byc zbyt luzne i np. rzepy powiewac. Odradzam Korneckiego, sa sztywne. Kupuje tez w CCC i Befado. Genralnie tak ze 2 pary w roku kapci przedszkolnych ida, bo sie latwo przecoeraja.

To jeszcze jest Omegamed? Syrop.
Znam. Wypilam jedna butle ;) Ja juz caly asortyment Gemini kupilam przez te kilka lat ;) Jest taki tran w syropie o smaku owocow lesnych, firma jakos brzmi chyba Galena i nazwa pokroju "tran
rodzinny", ale to ciągle jest kompromis miedzy zdrowymi kwasami a syfnymi dodatkami. Tak jakos do brania przez 365 dni w roku nie jestem przekonana.

Gratuluję bobaska, moj w tym samym dniu co u Ciebie, ważył 1489g więc bardzo podobnie, i gin powiedziała że to idealna waga.
Jeśli chodzi o cc na Kopernika to trzeba a zgłosić się na kwalifikacje do ambolutorium w 34 tc. I tam wszystko mierzą sprawdzą, badają i ustalają termin.

Mnie to ominie całe szczęście i ta kolejka w której trzeba tam siedzieć, bo zrobię to na wizycie prywatnej u mojej lekarki, ona pracuje na oddziale. Mamy ustalać właśnie w 34 tc.

Oooo to ciekawe , następna wizytę mam 31+4 tj 32 TC . A potem znowu za 2 tygodnie więc 33+4 tj 34 TC .

Ciekawe jak mój ginekolog to że mna ustali , bo też pracuje na oddziale w szpitalu.

Może też mi się uda w gabinecie prywatnie a nie w tych kolejach w szpitalu .

@Kocurek Ty to dosłownie wszystko wiesz hihihihi ;) :)

Hehe.... mój mąż by nie ogarnął takiego zadania. Zakup, upierz, uprasuj -no way!:p
Na szczęście mam dwie siostry rozgarnięte. Jedna pracuje w szpitalu w którym planuję CC. W razie gdyby coś mi brakowało to wiem, że w moment mi podrzuci.Dla mnie ich zachowanie nie na miejscu ale skoro młodzi i bezdzietni jeszcze to nie wiedzą, że takich odwiedzin się komuś nie funduje.
Ja się zawsze staram i dużo przygotowuję jak ma ktoś przyjechać ale szczerze to tego nie lubię...i nie przepadam szczególnie jeżeli są to znajomi K. którzy nigdy nawet na herbatę nie zaproszą a jak do nas wpadają to wymyślają a wody, soku innego nie macie? A chleb bezglutenowy może. A mleko bez laktozy. A skarpetki dla Ani bo nóżki zmarzły (Ania-lat 35!)
Ja niestety też się staram. Wyzywam i klne A i tak przy tych garach stoje. Oni aż tak problematyczni nie są jak Ci Wasi znajomi co przykład podałaś [emoji6] zjedzą bez marudzenia wszystko co podam. Spróbowali by jeszcze wybrzydzać...

Ready :)
P_20180725_124409.jpg
P_20180725_123800.jpg

Załączniki

• P_20180725_124409.jpg
    P_20180725_124409.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 430
  • P_20180725_123800.jpg
    P_20180725_123800.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 416
Mi ginekolog mówiła, że to normalne, że pełen pęcherz, pełen żołądek lub ruchy dziecka mogą wywołać skurcze. W końcu to jest ucisk macicy.
To u mnie chyba ten pełen pęcherz działa najbardziej. Nieraz to się dowlec do łazienki nie mogę tylko idę zgięta jak inwalidka [emoji15] [emoji15]

reklama
Do mnie tesciowa w niedziele przyjezdza... na 4 dni.....
a za 3 tyg moja 30stka..wiec najazd rodzinny imprezka bedzie :) gotowanie na 9 osób
Ja mam plan rpbic dania co prawie same sie robią..... zamiast jakichs schabowych czy dewolajow, gdzie trzeba stac nad kazdym kotletem z osobna... to cala pieczen z szynki czy schabu wstawiam..... duuuzo mniej roboty... od razu pieczone ziemniaki do tego..zeby wszystko w piekarniku bylo... smacznie i bez stania w garach i smazenia i gotowania....
Zrobie pewnie blache tego ciasta pod chmurka z malinami co polecalyscie :)
A na swoje urodziny robie tort gruszkowy :)
A masa bedzie pomaranczowa i biszkopt czekoladowy... nie moge sie doczekać :)
No do mnie tylko na jeden dzień teście przyjeżdżają [emoji120] [emoji120] tylko jeszcze nie wiem czy sobota czy niedziela.

Do góry