reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

mam podobny "problem" otóż ja nie miesiączkowałam a w ciążę zaszłam, także terminu z OM po prostu nie mam, jest wpisana data z USG, ale nie z pierwszego a z drugiego (jak było serduszko) no i jest kilka dni niżej niż z pierwszego i trzeciego USG, no ale cóż... mam się trzymac terminu z 2 USG i koniec kropka ;)
pytanie tylko jak na to popatrzą jak urodzię 2 tyg wcześcniej (tak jak syna) a w rzeczywistości wyjdzie 3 (nawet więcej) i co wpisza wczesniaka 3,5kg?

Akurat to ze wpiszą jako wcześniaka to same profity, profilaktyka badania uszu na NFZ, jakieś szczepienia tez były dla wcześniaków free ;) tym bym się nie martwiła.
I tak kiedy zechce to się urodzi, nie ma co planować :p

reklama
Co sądzicie??? Biały czy czarny ??? Mąż jest za czarnym ja za białym. Oboje kochamy kolor czarny. Będzie dziewczynka. Pooomozcie [emoji856]Zobacz załącznik 881124

biały bezapelacyjnie! (według mnie ;) )

@pat&mom tak mi się też wydaje że ma jakieś udogodnienia ;) no i oczywiście zgadzam się w 100% że urodzi się kiedy zechce a my możemy planować hah! :p

A może sprzęt kiepski A Ty się zamatrwiasz.
Też o tym myślałam i nie ukrywam, że liczę na błąd pomiarowy.
Teraz mnie przebada lekarz z certyfikatem na najlepszym sprzęcie w okolicy. Rzetelnie i raczej się nie pomyli.
Sprzęt to nawet szpital czasem pożycza od tego lekarza w szczególnych przypadkach.

Akurat to ze wpiszą jako wcześniaka to same profity, profilaktyka badania uszu na NFZ, jakieś szczepienia tez były dla wcześniaków free ;) tym bym się nie martwiła.
I tak kiedy zechce to się urodzi, nie ma co planować :p
Warto tez rozwazac opcje w druga strone. Jeśli ciaza będzie przenoszona, bo lekarz zle wyliczyl tp, a do szpitala jeszcze nie polozy "bo dopiero 40tc" to tez niedobrze. Wiadomo, w 42tc tez sie rodza dzieci i wszystko ok, ale mimo wszystko warto orientacyjny termin znac. Zeby sie nie okazalo ze mialo byc ok, a tu nagle zielone wody, dziecko na antybiotyku od urodzenia itp ;)

reklama
Błoto itp., czasami się zdejmuje gondole i stawia na ziemi.
Patrząc na to że rodzimy w październiku to zbyt wiele jeździć na spacery nie będzie. W kwietniu już spacerowka A spacerowka jest czarna i lepiej wygląda na tym stelażu od białego. Ale jak tylko możecie to piszcie swoje opinie za każdą jestem wdzięczna. [emoji10] czy wam się podoba bo ja z tych co oglądałam to ten najbardziej . Krytyka też mile widziana.

Do góry