reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Gdzieś jest taki wpis u namyginekolog na blogu o tym, że dużo lekarzy stosuje taki opis jak u Ciebie, co budzi dużo niepokoju u rodziców bo nie wiemy czy to dobrze czy źle... że powinny być opisy zrobione na siatce centylowej wtedy widać co jest w normie a co nie. Wydajemi się że to było przy wpisie o 3 usg prenatalnym.
Dzięki, poczytam :)

reklama
Masz talent ciasta wyglądają apetycznie szkoda że nie mogę jeść takie pyszności przez moją cukrzycę [emoji39][emoji6]

Wszystkiego dobrego dla męża

Ogarniecie do porodu? Kurcze,najgorsze przeprowadzki tak 'na wylocie' juz...
No właśnie my byliśmy ostatnio sprzęty oglądać i już glupiejemy.
Na pewno chcemy indukcje,piekarnik(wiadomo),lodówkę tą na 2 m. Ale nie wiem która firma etc.
U nas malowanie ścian skonczone,belki jutro,podloga następny tydzień.
U nas pan kończy panele kłaść, schody jakoś za tydzień, ale drzwi dopiero po 20.08... więc to nam zrobi obsuwe

A ja właśnie wróciłam dopiero ze szpitala. Byłam rano na zwykłej kontrolnej wizycie u mojego gina i znowu bolał mnie brzuch na górze. Gin dał mi skierowanie z racji niewiadomego pochodzenia bólu. W szpitalu zrobili mi ktg, usg, wszystko ok .Tak długo się tam naczekalam że znów popołudniu ból mi przeszedł :D więc posłali do domu.

Jak by znów jutro rano się pojawił to mam się zgłosić.
Acha p.doktor potwierdziła chłopca, waga 1.100 , ułożenie miednicowe ;)
A i jeszcze wyniki glukozy na czczo 75 A po 2 godz. 91 , więc chyba ok bo lekarz nic nie mówił.
Wyniki glukozy masz ok, a z tym bólem to może tak się objawia u Ciebie rozciąganie macicy... Albo nacisk na inne narządy

Skończyłam malować druga warstwę drugiej ściany. Sufit i skos przez męża w panelach zrobiony. Dzisiaj jeszcze jedna ściana, w przyszłym tygodniu tapeta pod skosem, składanie mebli i jest szansa, że kolejny weekend spędzę już w nowym łóżku, z wygodnym materacem, a nie na starym materacu na podłodze [emoji23]
Gratulacje i czekamy na zdjęcia [emoji6]

Spokojnie, ona nie umarla tylko zrobila porządek ze znajomymi na fejsie, bo w sumie dodawala nas tylko dlatego zeby dodac do grupy na fejsie. I tak dosc pozno nas usunęła. Ja bym to zrobila wcześniej, bo w koncu to mialo byc tylko po to zeby dodac do grupy na fejsie :)
Nie bylam pewna czy przez to gr tajna nie zniknie... a wczoraj mi bylo wszystko jedno

reklama
Uwaga z materacami na podłodze ogólnie... My kupiliśmy materac gdzieś w lutym bo stara kanapa się wydłużyła i była niewygodna. Stwierdziliśmy że ramę i stelaż dokupimy pod nową sypialnie w sierpniu a do tego czasu będziemy właśnie na materacu na podłodze spać. Materac piankowy. Gdzieś miesiąc temu poprosiłam męża żeby jednak skręcił nam łóżko tu u rodziców bo bardzo źle mi się wstawało z tej podłogi. Wyobraźcie sobie że na materacu od spodu przez te kilka miesięcy zrobił nam się całkiem pokaźny grzyb! :/ Także ogólnie polecam dać cokolwiek dla wentylacji między materac a podłogę, choćby palety [emoji20]
Nie no myślę, że w dwa tygodnie grzyba nie będzie ;) a materac i tak idzie do wyrzucenia

Do góry