reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Aaaaa to u mnie standard ten zwyczaj że : " trzeba oddać i odprosic " nawet jak już relacje są słabsze czy mniejszy kontakt to wypada i pasuje odprosic hahaha :) no jaja normalnie hahaha
Z tym oddawaniem to spotkalam się do tego stopnia,że mlodzi mieli notesik i zapisywali ile kto dal:D ponoć potem tyle danej parze dawali ile sami dostali

reklama
Tak, ma pojemnik osobny do mycia szyb, też super się sprawdza do tego kilka końcówek do nawierzchni. Jeśli chodzi o samą stopę to jest regulacja pary, na deski/panele, szorstkie nawierzchnie/kamień i płytki/flizy/glazura. Do tego jest jeszcze full wzmocnienie które można włączyć i ja to używam jak myje obszar przedpokoju po chodzeniu butami i koło kuwety.

Ja mam taki 1300W są teraz 1600 nawet ale 1300 to już naprawdę jest extra.

Link do: Mop parowy 7 w 1 - FSMH1321 | BLACK+DECKER

Ma jeszcze jakieś końcówki? I dobrze rozumiem,że są 3regulacje pary na rozne nawierzchnie?

Załączniki

• IMG_20180714_140159.jpg
    IMG_20180714_140159.jpg
    804,2 KB · Wyświetleń: 66
U 2 dziecka jednego chrzesnego bralismy.. mlody chlopak...z gimnazjum..jeszcze nie zarabia a ciotka sama go wychowyje.... nam zalezalo by on byl chrzestnym...bo znam go najblizej z calej rodziny...cale dziecinstwo blisko mieszkalismy... i powiedzialam wprost ze nie chce od nich koperty, ze bede szczesliwa jak po prostu będą... kupili jakiesbdrobne pamiatki i super....
Trzeba pamietac ze nie kazdego stać.. wywalic 400~500zl jednego miesiąca

U mnie w najbliższej rodzinie jest odgórnie przyjęte, że kwoty na chrzciny są symboliczne. 100-200 zł. + jakas pamiątka. Chrzestni dodatkowo kupują szatkę i swiece. Zadanie chrzestnych to pomoc w wychowaniu dziecka w wierze a nie dawanie pieniędzy. Ja mam 4 chrzesniakow,mąż też 4. Modlimy się za nich, pamiętamy o urodzinach i służymy pomocą gdy tego potrzebują, staramy się być tez dla nich wzorem. Gdybyśmy mieli dawać na chrzciny i komunie po 1000-2000 to byśmy musieli wszystkie oszczędności wydac na cudze dzieci. :)

Macie moze doswiadczenie z termoforkami dla dzieci, albo planujecie kupowac? Ja juz kilka razy slyszalam ze warto dla maluszkow miec taki z wypelnieniem z pestek wisni. Podobno kladzie sie go na brzuszek i uspakaja, pomaga zasnac i lagodzi bol. My nie kupiliśmy dla starszego ostatecznie, ale moze teraz warto sobie zycie ulatwic przy dwojce?

U mnie w najbliższej rodzinie jest odgórnie przyjęte, że kwoty na chrzciny są symboliczne. 100-200 zł. + jakas pamiątka. Chrzestni dodatkowo kupują szatkę i swiece. Zadanie chrzestnych to pomoc w wychowaniu dziecka w wierze a nie dawanie pieniędzy. Ja mam 4 chrzesniakow,mąż też 4. Modlimy się za nich, pamiętamy o urodzinach i służymy pomocą gdy tego potrzebują, staramy się być tez dla nich wzorem. Gdybyśmy mieli dawać na chrzciny i komunie po 1000-2000 to byśmy musieli wszystkie oszczędności wydac na cudze dzieci. :)

Co to jest szatka? Ubranie do chrztu ?

Macie moze doswiadczenie z termoforkami dla dzieci, albo planujecie kupowac? Ja juz kilka razy slyszalam ze warto dla maluszkow miec taki z wypelnieniem z pestek wisni. Podobno kladzie sie go na brzuszek i uspakaja, pomaga zasnac i lagodzi bol. My nie kupiliśmy dla starszego ostatecznie, ale moze teraz warto sobie zycie ulatwic przy dwojce?
Doświadczenia nie mam ale już mam twrmoforek. Zapisalam się do Bebiklub i dostalam za darmoszke:)
@monami chodzi chyba o taką chusteczkę ozdobna 50x50 z imionami,datą chrztu i miejscem. To raczej pamiątka

Doświadczenia nie mam ale już mam twrmoforek. Zapisalam się do Bebiklub i dostalam za darmoszke[emoji4]
@monami chodzi chyba o taką chusteczkę ozdobna 50x50 z imionami,datą chrztu i miejscem. To raczej pamiątka

A ja od bebiklubu dostałam taka szmatkę minut z metkami do zabawy. Ciekawe od czego to zależy co wysyłają

A nie to był bebiprogram

Ostatnia edycja:
reklama
Tak, ma pojemnik osobny do mycia szyb, też super się sprawdza do tego kilka końcówek do nawierzchni. Jeśli chodzi o samą stopę to jest regulacja pary, na deski/panele, szorstkie nawierzchnie/kamień i płytki/flizy/glazura. Do tego jest jeszcze full wzmocnienie które można włączyć i ja to używam jak myje obszar przedpokoju po chodzeniu butami i koło kuwety.

Ja mam taki 1300W są teraz 1600 nawet ale 1300 to już naprawdę jest extra.

Link do: Mop parowy 7 w 1 - FSMH1321 | BLACK+DECKER
O ja cie....:szok: super to..

Do góry