reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja i moje siostry dostaliśmy od babci złote pierścionki na chrzest i łańcuszki z medalikiem. Nie przydały mi się [emoji14] aktualnie nawet nie wiem gdzie dokładnie są, chyba gdzieś u mamy leżą schowane.

Ja dostałam na chrzciny od Dziadków min. Piękne złote kolczyki. Serduszka .
Moja matka je nosiła i jeden zgubiła :crazy:

reklama
Fajne to :D Ja patrzę też dla swojego :D
Wyobraźcie sobie,że ostatnio,ten mój stary 16-letni koń dorwał klocki lego w piwnicy moich rodziców. Siedział i dłubał ze 2 godziny :D
Oj tam oj tam. Mój maz ma wielkie pudla z lego i bardzo ubolewa ze nie moze sie nimi bawic bo mlody jeszcze za maly. Jak wywozi nas do moich rodzicow to zdarza mu sie je wyciagac i budowac :D za to lego duplo mamy cala mase lacznie z kolejkami i torami. Oczywiscie obydwaj są zachwyceni, ja troche mniej bo jak wywala z pudel zeby budowac to cala podloge w salonie zajmuja ze nie ma gdzie stopy postawic :p

Popieram :)
Ja mam już dwoje dzieci, u nas w szpitalu trzeba było mieć wszystko swoje, więc nawet rożek brałam swój, i ubranka wszystko przywiozlam do domu, niczego nie odkarzalam tylko wypralam normalnie i dzieciom nic nie było:tak:

Wiadomo nie ma co przesadzac jesli sie wypierze wyprasuje to bedzie ok.
U nas na szczescie nic nie trzeba swojego wszystko jest w szpitalu, jedyne co mi maz przywiozl to poduszke do karmienia, polecam zabrac [emoji106]

A niby czemu mój mąż tak się cieszy ze ma 2 synów? [emoji14] zabawa jest niezależnie od wieku z lego, nie wspomnę o hot wheelsach a teraz nerfy jeszcze na tapecie. Nie powiem bo mnie reż takie rzeczy wciągają (choć nie tak jak meza). Ale ja to raczej męskie zajęcia wolę aniżeli damskie :) sto razy bardziej wolę grę komputerową aniżeli film romantyczny, i tak że wszystkim

Moj syn mial juz 2 zestawy lego jeszcze na dlugo przed porodem

A co do chrzcin to lepiej nie mówię jakie są stawki u mnie w okolicy :-D tzn wysokie .
Wiadomo każdy daje ile chce ile go stać ;)

Wesele chrzesni 2000 -3000 , komunia chrzesni ( do rodzeństwa 2000 , 1000-1500 dalsza rodzina ) chrzciny chrzestna do rodzeństwa 1000 zł ( dalsza rodzina mniej 400- 500 ok. )

Wiem że to dużo , ale im mniejsze miasto i każdy się zna to stawki u mnie są znane . .
I to nie że jak biedni to dają mało , to oszczedzaja x czasu bo wiedzą że jest dana impreza i trzeba dać do koperty :)

Z reguły jest koperta u mnie w okolicy na chrzciny i potem zakładają np. konto oszczędnościowe w banku dla bobaska .

Dla dziewczynek u mnie w okolicy słynne jest kupowanie złota ( łańcuszek , przywieszka , pierścionek ) , a złoto mega drogie za gram przeciez ;)

I spoko tak przyjęte i już .
Słuchajcie mojego P brat się hajtał teraz w maju.
Jego żona inżynier pracuje z bratem Pawła w Doha stolica Qataru.
Zarabiają obydwoje kupe hajsu.
Siostra panny młodej ( ta z kolei urzeduje w Dubaju) uwaga . Była świadkową. Dala 10 000 .
Bo ja na to stać.
Bo nie ma dzieci. Nie wydaje. Zbiera kasę.
Bo chcą wrócić do PL zapewne za jakiś czas.
Mój P też był świadkiem . Ale przecież nie damy tyle. Nie zarabia P dużych hajsow bo jest inżynierem ale w PL a nie s Qatarze.
Daliśmy znacznie mniej.
Ale to znaczy że co jesteśmy gorsi i mamy się pociąć?
Kredyt wziąć ? Przecież że nie.
To naprawdę zależy od możliwości.
A siostra panny młodej. Ma. Dała.
Jej jedyna siostra właśnie wyszła za mąż.
A młoda para teraz w USA na 3 miesiące poleciała.
Czy ja zazdroszczę i źle mi z tym że my z P żyjemy o wiele wiele skromniej ?
Nie.

Mi po urodzeniu zaraz w jakies swoje szpitalne ubrali... ale ja jak doszlam do siebie..czyli na pewno w ciagu pierwszej doby..zostal przebrany w ciuszki co mialam dla niego w torbie....i tak juz sie nim zajmowalam to ubieral w co chcialam... zaraz po cc mialam go non stop przy sobie..... pierwsze godziny tylko pani przychodzila mi go dawac do cyca i przewijac..

U mnie tez tak bylo mala byla.caly czas ze mna a w pierwszej dobie przychodzila polozna mi ja dostawiac do cyca.i przebierac. Jesli chodzi o ciuchy to ubrana byla odrazu w swoje ciuszki i ubieral ja tata bo pani polozna go zwerbowala:):)

Zastrzeliłaś mnie. Wydaje mi się to naprawdę sporo. Oczywiście dla mnie bo dla kogos innego może to byc normalne całkiem. U nas wesele tak samo-zależy czy ci chrzestni byli kimś więcej niż tylko chrzestnymi przy okazjach. Komunia max 1000 lub prezent o równowartości(choc nie powiem,mój syn 7 lat temu od chrzestnego,którego nie znał,dostał tel za 600 zł i 1000 zł-byłam mega zaskoczona i aż głupio nam było przyjąc aż tyle). No ale chrzciny to zagadka-posucha w tym temacie była i u mnie i u K.

Tak wiem rozumiem kwoty są różne i u mnie w okolicy faktycznie wysokie !!!

Ale pamiętaj każdy daje tyle ile uważa za stosowne ;)

W koncu lozko dla 3 dzieci przyjechalo... :)
Chlopcy nie chca czekać az tata wroci z pracy i zaczęli montaż
P_20180714_101529.jpg
P_20180714_101447.jpg

Załączniki

• P_20180714_101529.jpg
    P_20180714_101529.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 284
  • P_20180714_101447.jpg
    P_20180714_101447.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 291
reklama
Dzięki dziewczyny za każdą odpowiedź,ja naprawdę nie mam pojęcia co lub ile sie teraz daje bo na chrzcinach ostatnio byłam chyba u własnego dziecka :D
Pierwsze przemyslenia mam. Sądzę,że coś kupimy rzeczowego(nie wiem jeszcze czy to będzie pamiątka czy zabawka ) i w kartkę pamiątkową włożymy jakis grosz. Zależy ile zostanie tego grosza. Myslę,że wszyscy powinni być zadowoleni(albo i nie :D).
U 2 dziecka jednego chrzesnego bralismy.. mlody chlopak...z gimnazjum..jeszcze nie zarabia a ciotka sama go wychowyje.... nam zalezalo by on byl chrzestnym...bo znam go najblizej z calej rodziny...cale dziecinstwo blisko mieszkalismy... i powiedzialam wprost ze nie chce od nich koperty, ze bede szczesliwa jak po prostu będą... kupili jakiesbdrobne pamiatki i super....
Trzeba pamietac ze nie kazdego stać.. wywalic 400~500zl jednego miesiąca

Do góry