Kochana ja tu nie chce nikogo urazić.
Podkreśliłam że każdy dorosły ma swój rozum i zna swoją sytuację materialną.
Ta chrzestna akurat miała ze sobą torebkę, która kosztowała ponad na pewno. Nie znam się bo nie mam . 2000 zł
Kostium od Prady.
Jeżdzą samochodem za pół banki i mają willę w Konstancinie.
Dała 500 zł i pamiątkę. I bardziej o to chodziło .
Szczerze ? Najdroższa moja torebka, która sobie kupiłam kosztowała 350 zł i uważam, że mega zaszalałam.
Więc odpowiem.
Dla mnie 500 zł to dużo. I od tego zaczęłam swoją wypowiedź.
Myślę że jak byłabym chrzestna sypnęłabym więcej.
Nie napisałam tego żeby kogoś urazić.
Rozumiesz mnie ?
Ps. I sesja pewnie też swoje kosztowała. Więc dałaś nie mało od siebie ...
Edit: i uważam że nie ma co dziecku robić wody z mózgu pieniędzmi. Mi samej nie podoba się akcja komunia i prezenty za miliony .
Takie małe maleństwo jeszcze nic nie rozumie.
Kto wie. Może oni się i mówili z rodzicami że nie będą szaleć pomimo swojego statusu społecznego.
Może Mają i bez tego silne więzi ze sobą.
Póki co w rodzicami.
I w sumie luz że taka babka poszła i dała 5 stowek od siebie. Nawet w tym kostiumie od Prady czy co tam założyła na siebie.
Szczerze.
Dla mnie pieniądze są po to żeby żyć.
Nie żyje żeby mieć.
To też tak w kwestii posiadania żeby było jasne .
Ale zaraz, bo czegoś nie rozumiem ...
To jeśli mam torebkę za 2000 telefon za 4000 i dom za miliony to na chrzest mam sztabkę złota podarować ? Współmiernie do zarobków czy lepiej odrazu mieszkanie chrześniakowi kupić ?
Trochę przesada. Uważam, ze są jakieś tam niepisane widełki, a czy ktoś da mniej czy więcej to wedle uznania. Nie uważam, ze torebka za grube pieniądze zobowiązuje mnie w jakiś sposób do bardziej szczodrego prezentu swojej chrześnicy dałam 800 zł, uważam ze adekwatnie na chrzest.
Wiadomo, ze chrzestni to więcej jakoś na ten prezent, ale nie przesadzajmy
To nadal chrześniak, a nie moje własne dziecko
P.s dlatego nienawidzę tego typu imprez - ludzie cię podlicza co do złotówki, co i za ile masz na sobie no i przede wszystkim czy odpowiednio dużo włożyłeś do koperty. -,-