reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
krew pępowinowa - nie będziemy pobierać, raz że to mega kosztowne a dwa że to nie jest do końca takie cudowne ;)

co do pobudek męża w domu do noworodka, z pierwszym synem miałam swój pokój, po prostu opowiadał mi jak jego była nic nie robiła, skopywała go w nocy za każdym razem z łóżka by to on wstawał do dziecka, pomijając fakt że pracował a ona nie robiła nic, dodatkowo siedziała całymi dniami na kompie i grała w simsy , tyle dobrze że dziecko było grzeczne, a jak miał kolki to suszarka chodziła godzinami.... dlatego zdecydowałam że nie będę taka jak ona i miałam swój pokój, teraz będzie tak samo, od męża "wyprowadziłam" się zaraz na początku ciąży, przeszkadzało mi że on długo ogląda tv, on mi śmierdział (sama sobie tez śmierdziałam haha!) i ogólnie mnie okropnie irytował, oczywiście z dzieckiem będę tutaj sama w pokoju, mąż po porodzie bierze na mnie L4, dodatkowo wykorzysta przysługujące mu dni wolne, oraz urlop, a jak trzeba będzie to i jeszcze tacierzyński, by mi pomóc w firmie i z dzieckiem ;) absolutnie nie uważam tego za coś złego! po porodzie masa obowiązków spadnie na niego, więc zdecydowałam że niech się chłopina chociaż wyśpi ;)

Mmmm jak milo :) przeciez wiem ze to nie caly świat.....ale Wy opisujecie swoj swiat, a ja nie moge ??? Sa rozni ludzie zgadza sie... ja nie spotkalam facetów z rozowa smycza czy gadajacych o firankach.... ale zdaje sobie sprawe ze tacy gdzies istnieją...
Hehe...ja oczami wyobraźni widzę mojego fryzjera z różową smyczą :) :)
Tak zniewieściałego faceta aż dziwnie mi słuchać :) Jego zachwyt nad zapachem i konsystencją kosmetyków :D No uroczy jest chłopaczek :)

Ja tez nigfy nie budziłam, żal mi było :) no i ogólnie naczytalam się ze snu się nie przerywa. Piszesz że córka długo źle spala w nocy, w jakim wieku zaczęła lepiej sypiać? Pytam bo mój Młodszy niestety też pobudkowicz nocny, i tak się zastanawiam czy jest szansa ze kiedyś się wyspie :D
Pierwsza cała noc przespana była jak miała 3 lata... [emoji14] potem jeszcze rok zdarzały się pojedyncze pobudki i właściwie od 4 roku życia śpi od 20 do 7 rano :)

Mmmm jak milo :) przeciez wiem ze to nie caly świat.....ale Wy opisujecie swoj swiat, a ja nie moge ??? Sa rozni ludzie zgadza sie... ja nie spotkalam facetów z rozowa smycza czy gadajacych o firankach.... ale zdaje sobie sprawe ze tacy gdzies istnieją...
Ależ proszę opisuj swój świat do woli. Nie wiem z którego zdania wywnioskowałaś,że Ci tego zabraniam. Ja wyraziłam swój pogląd (można prawda? Czy tylko można przytakiwać Twoim poglądom?) Ty nie widziałaś faceta z różową smyczą A ja nie widziałam osiedla na którym wszyscy faceci to ideały i wszystkie dzieci chodzą na drzemki o tej samej godzinie. Takie życie. Bez spiny [emoji23] [emoji23]

Kasiu nie martw się na zaś zobaczysz co ci powie diabetolog powiem ci że ja co raz bardziej czuje głód [emoji6] jeść mi się chcę ciągle a muszę się trzymać diety wściekła chodzę czasami [emoji16] i nie wiem czy dostarczm dzidzia co trzeba [emoji848]
Wściekła to ja chodzę ciągle odkąd nie jem normalnie;) szkoda mi mojego męża.

Dziewczyny czy któraś z was używała lub używa teraz pasa ciążowego ortopedycznego ?

Czy jest szansa ze pomoże mi na moja obolała miednice ? I będę mogła chodzić normalnie a nie jak 90 letnia babulinka?

Kręgosłup mnie już puścił. Teraz boli mnie przy chodzeniu właśnie tak jakby miednica i bardzo boli jak robię biodrami „kolka” -> więzadła ?

Jest tu jakiś fizjoterapeutyczny spec ? [emoji16]

Dziewczyny czy któraś z was używała lub używa teraz pasa ciążowego ortopedycznego ?

Czy jest szansa ze pomoże mi na moja obolała miednice ? I będę mogła chodzić normalnie a nie jak 90 letnia babulinka?

Kręgosłup mnie już puścił. Teraz boli mnie przy chodzeniu właśnie tak jakby miednica i bardzo boli jak robię biodrami „kolka” -> więzadła ?

Jest tu jakiś fizjoterapeutyczny spec ? [emoji16]

nie mam pojęcia, w każdym razie ja cierpię na okropny ból krzyży.... ani chodzic, ani siedzieć, a leżeć tylko na boku (i tak pobolewa) jak żyć?

reklama
A jakie masz wskazanie do cc?

Tokofobia , jestem bardzo nerwowa , panikara... Mam wtedy ataki duszności duszenia się... :(

Oraz choroba neurologiczna - napadowe skurcze mieści ( nie mowa tu o skurczach stop czy palców czy łydek , tylko o zaciskaniu szyi , gardła , krtani ,głośni ) :(

Do góry