reklama
Muumi
Fanka BB :)
U mnie tak samo, pościel musi być, na noc ją po prostu ściągamracja, mój syn tez spał w śpiworkach, ale nie moge patrzeć na puste łóżeczko, ni epodoba mi się, bedzie chociażby dla estetyki
okruszek.emi
bardzo szczęśliwa mamusia
Dziękuję popytam. Na dniach pewnie się więcej dowiem.spokojnie, 30 tydzien to w siatce centylowej ok 1850g 90 centyl
Ale na tym etapie margines błędu jest rzędu kilkuset gram
Urodziłam w 30+1d wg usg było 1780g a faktycznie K miał 1560g
Bierzesz cały czas witaminy ciążowe? Moze zapytaj lekarza, trzeba odstawić
Witaminy biorę- Fembion natal 2
ewelinka10425
Mój pierwszy synek wazyl w 30t0d 1490g urodził się 2700wow! no to kawał babeczki! moja siostra jest w 29+3 i mały waży 1300g
mewa416
To super że jest poprawa Ja też czuję te ruchy ciągle bardziej jako puknięcia więc to napewno przez łożysko - też mam na przedniej ścianie. Chociaz po glukozie młody tak zaczął szalec, że mąż w końcu poczuł kopniakaByłam dziś na szybkoej wizycie. Udało się pobrać posiew z szyjki bez krwawienia (uff). Dziwne i niewiarygodne ale szyjka mi sie wydłużyła do ponad 4,3cm, tydzien temu zmieniłam luteinę na podjęzykową i to chyba ona zdziałała cuda bo i twardnieć mam mniej. Dostałam receptę na zapas podjęzykowej a w aptece mi sprzedali dopochwową (w domu się zorientowałam) rano mąż pojedzie mi zamienić bo juz nie mam :/
Ja mam łożysko na ścianie przedniej i ruchy odczuwam bardzo delikatnie, dzis na usg dziecko bardzo szalało a ja ledwo muśnięcia czułam. Czyli sie przekonałam, że to ma znaczenie (z synem w tym czasie odczuwałam o wiele bardziej).
okruszek.emi
Jak to utrzymać? Ja już po, a co się stało? [emoji50]Niestety nie udało mi się utrzymać glukozy. Spróbuję kolejnym razem z tą cytrynową, mam nadzieję że będzie lepiej
ewelinka10425
Niby dziewczynki mniejsze , ale kolejne dziecko zazwyczaj jest większe od poprzedniego ja się nastawiam na większą dziewczynkęNo mnie to martwi, że to już 2 kg. Podobno dzieci najwięcej przybierają w ostatnim miesiącu więc martwię się, że będzie kolosek. A syn 3700 [emoji50] Dziewczynki są zwykle mniejsze niż chłopcy od jednej mamy choć pewnie są wyjątki od reguły [emoji12]
Może nie będzie tak źle [emoji6]
Wypiłam tą glukozę. Jeszcze mnie trzęsie co jakiś czas ...ale już odliczam.
okruszek.emi
O rety naprawdę? Słyszałam odwrotne relacje.Niby dziewczynki mniejsze , ale kolejne dziecko zazwyczaj jest większe od poprzedniego ja się nastawiam na większą dziewczynkę
Dziewczyny te które są w 3 ciąży jak to u Was było?
A myslisz ze bedziesz korzystala od poczatku z poscieli? Ja tylko prześcieradło i plaska poduszke mlodemu wkladam do tej pory. Popiore i poprasuje jak bede miala szafe dla maluchow, poki co nie mam gdzie nawet układać ale planuje to ogarnac w tym msc bo później coraz trudniej przy zelazku stac. Chociaz pierwszemu prasowalam wszystko w dniu kiedy szlam do szpitala i tez bylo okWitam się w 26tc! (25+0) jak ten czas leci!
powoli wyprawkę szykuję, śledzę różne stronki z używanymi rzeczami i czasami trafiają się na prawdę perełki! udało mi się kupic 2 nowe kocyki gube idealne na zimę, jeden nawet w opakowaniu za 15zł za sztukę, gdzie normanie trzeba wydać spoooro więcej!, do tego swietne smoczki nowe z tomme tippe dwupak za 12zł dziś jade odebrac wanienkę (używana w swietnym stanie za free) i tak powoli powoli do przodu największym wydatkiem będzie czujnik oddechu, materac, komoda i pościel, a resztę jakoś powoli kompletuję
kiedy planujecie prac i prasować?
reklama
To fakt że te nasze ukochane owoce przy cukrzycy nie pomagają. Czereśnie mają niski indeks ale mimo to nie piwinno się jeść ich bez umiaru. A ja przy czereśniach trace umiar [emoji12] no i powinno się jeść owoce w pierwszej połowie dnia wtedy mamy szansę to spalić w żadnym wypadku na noc A mnie często smaka na owoce bierze po południu. Ale ja kontroluje ten cukier i jak bym zobaczyła że mi po owocach bardzo wzrasta to bym się opamiętała. Zdrowie Dzidzi najważniejsze. Ja narazie niecałe 5kg na +.Ech mnie te owoce właśnie chyba gubią. Uwielbiam owoce a one mają bardzo często wysoki indeks glikemiczny i wchłaniają się natychmiast... to również powoduje wzrost wagi...no i ponoć jest niebezpieczne...A ja tak uwielbiam jeść [emoji12] arbuzy, czereśnie, śliwki, maliny, borów....jabłka...o rety wszystkiego po trochu ale pękam potem [emoji50]