Szalona 29
Moderatorka
Cos mi nie dziala....po wpisaniu danych rozliczalam sie z mężem..ale ani na moj ani na meza pesel nie dziala :/
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cos mi nie dziala....po wpisaniu danych rozliczalam sie z mężem..ale ani na moj ani na meza pesel nie dziala :/
Ja mam straszny sentyment do ubranek - mam multum po jednym jak i drugim synku ale mi szkoda sprzedawac :/ a naprawde fajne i dobre firmy. Tlumacze to tym ze zostawiam dla dzieci moich siostr lub szwagra, w zaleznosci kto pierwszy bedzie mial dzieci - bo nasze jak narazie "rodzynki", kuzynostwa jeszcze nie maja do dzis pamietam jak szykowalam ubranka na mlodszego synka po starszym, siedzialam nad kartonem i plakalam "bo czas tak szybko leci i moj malenki synek juz taki duzy" [emoji23]
Mój zbiera caly urlop na kryzys przed porodem i żeby byc po porodzie z nami jak najwiecej ja sie z tego bardzo ciesze bo wtedy bedzie najbardziej potrzebny i chyba sam sobie zdaje z tego sprawę, bo to jego pomysl. Nie jest to idealne rozwiązanie, bo przez to nie bedzie mial wolnego zeby odreagować czy wypocząć, o wyjezdzie nie wspomne.Dziecko ma tak samo mame jak i tate... i mama i tata ma prawo do odpoczynku psychicznego od dzieci.. chociaz na pare godzin w tyg.. bo spedzanie nawet z tymi najcudowniejszymi szkrabami 24h nooon stop wykancza psychicznie....czlowiek ma prawo do odrobiny samotnosci i pobycia z samym soba... i to maz powinien wesprzec..a nie kobiecie na glowe zrzucic... to nie fair
I od kiedy to tylko facet w zwiazku decyduje ze on ma prawo do wypoczynku a kobieta nie...... kobitki nie dajcie sie tak...
Jakies wolne Ci faceci maja w ciagu roku.....
Mi też nie działa.Cos mi nie dziala....po wpisaniu danych rozliczalam sie z mężem..ale ani na moj ani na meza pesel nie dziala :/
Nam też nie działało. Dostaliśmy zwrot niedawno, a wysylałam Pit przez Internet 22 marca, czyli prawie na maksa te 3 miesiące trwał. W zeszłym roku tak samo było.Cos mi nie dziala....po wpisaniu danych rozliczalam sie z mężem..ale ani na moj ani na meza pesel nie dziala :/
Mojego z usg szacowali ze przy porodzie będzie mial miedzy 3500 a 3800, bo byl duzy. Po 32 tc zaczal stopowac ze wzrostem, pod koniec mial podejrzenie hipotrofii i urodzil sie w 39tc 2980g nigdy nie wiemy co będzie dalej, w ktora strone sie to rozwinie. U mojej kolezanki byla IDENTYCZNA sytuacja jak u mnie. Nie martw sie na zapas. Najlepiej jakby się udalo urodzic sredniakaUffff [emoji41] ulżyło mi, że nie tylko moja Dzidzia taka masywna [emoji1] wczoraj też rozmawiałam z moją przyjaciółką i ją też straszyli,że dziecko będzie duże bo wychodziło tak jak mi 10 dni starsze i szybko rosło A ostatecznie urodziła Chłopca 3200 więc waga praktycznie idealna. Może po prostu niektóre dzieci rosną szybciej na początku A później stopują.
Wiem wiem..ja tez nie pisze ze mi strasNie zle. Gdyby tak bylo darowalabym sobie trzecia dzidzie. Kocham te moje skarby nad zycie, ale gdybym miala pomoc od mojego męża i gdyby to bardziej ogarnial a nie tylko skupial.sie na sobie byloby mi o jiebo lepiej. Kobieta, jak kazdy musi od czasu do.czasu zamknac drzwii, wyjsc sama ze soba i dla.siebie a u nas tego nie ma
Aha..Nam też nie działało. Dostaliśmy zwrot niedawno, a wysylałam Pit przez Internet 22 marca, czyli prawie na maksa te 3 miesiące trwał. W zeszłym roku tak samo było.
Super, gratulacje co do picia, to ja mam taka metode zeby zawsze miec obok siebie kubek z woda, wtedy jakos tak nawet bezmyslnie wypijam i jestem zdziwiona ze pusto. Wtedy od razu trzeba nalac pelno. Jak zaczelam robic ten myk w pracy to przez osiem godzin potrafilam wypic 2,5l wodyHej Dziewczyny
Za mną 2 badanie prenatalne. Z Maleństwem wszystko w porządku, narządy prawidłowo się rozwijają, są paluszki, oczka, usta - takie niby to normalne a jak cieszy Maleństwo ma 480 g w 22 t.c. Gin stwierdził że to taki typowy średniaczek termin przesunął się na bliższy terminowi z pierwszego usg - 31.10.2018 ( Mam nadzieje że mnie nie przerzucicie zaraz do mam listopadowych . Mała była w ułożeniu pośladkowym, palcami stóp smerała się po czole, lekarz stwierdził , że wyjątkowo ta modelka nie chce współpracować a ja liczyłam , że w końcu na własne oczy zobaczę czy to na pewno dziewczynka Gin twierdzi, że tak ale ja dopóki nie zobaczę braku peniska nie uwierze . Łożysko na przedniej ścianie (ostatnio mówił na że tylniej, trochę mnie zadziwił tą zmianą). Stopień dojrzałości - 0 - to dobrze?
Z zaleceń to mam więc wody pić bo mogło by być więcej wód płodowych macie jakiś sposób żeby więcej pić? to wcale nie jest takie proste, bo ja po prostu zapominam o piciu ale wiadomo zdrowie i dobre warunki Maleństwa najważniejsze, więc postaram się mu jakoś ten basen powiększyć
Pozdrawiam Was serdecznie