reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Jak on śpi to ja obiad robię i użeram się że starszym żeby cicho był.
Tęsknię za czasem gdy była.szkola....
Ja na weekendach jak mam 2 na raz...to jak maly spi to ze starszym puzzle ukladam... ..ksiazki czytamy.....razem gotujemy obiad w kuchni.... maly ma swoje obowiazki typu..sztucce ze zmywarki rozpakowywuje.... dzialamy razem.. i nie musze go uciszac...wyjasnilam mu pare razy dlaczego..i wie ze braciszek spi to nie halasujemy... nawet on potrafi mnie uciszyc jak garami za glosno sie zachowuje...

reklama
Ja na weekendach jak mam 2 na raz...to jak maly spi to ze starszym puzzle ukladam... ..ksiazki czytamy.....razem gotujemy obiad w kuchni.... maly ma swoje obowiazki typu..sztucce ze zmywarki rozpakowywuje.... dzialamy razem.. i nie musze go uciszac...wyjasnilam mu pare razy dlaczego..i wie ze braciszek spi to nie halasujemy... nawet on potrafi mnie uciszyc jak garami za glosno sie zachowuje...
On to doskonałe wie, ale teraz.ma okres złośliwości.

Dziewczyny dziś miałam drugie badania prenatalne i wszystko z Bejbikiem super :-) tylko ja mam dzisiaj 22+6 A Mały ma już 650gr ! To nie za dużo? Gin powiedziała,że wygląda na ok 10 dni starszego. I według Usg termin na 18.10 A według OM 26. Boje się,że urodzie Kolosa!

Mamisia83 a dlugo juz tak nie je? Co jadl ostatnio i kiedy?
A pije???
Nawadniaj go ...elektrolity kup w aptece,
.

No właśnie nawet nie wiem ile taki dzieciak powinien wypijać.
Dzisiaj nawet butelki takiej 330ml wody nie udało mi się wmusić.
Na jedzenie bym nie miała parcia gdyby nie to, że ma antybiotyk.
Banan dla niego bee...musy owocowe też nie przechodzą.
Wczoraj się dopominał kotleta ale mu nie wolno smażonego i takiej stałej konsystencji jeszcze bo w we wtorek w nocy miał krwotok i trzeba dbać żeby na nowo ten strup po migdale się utworzył.

Popołudniu trochę lepiej na szczęście.
Zjadł jajko, wypił kakao, z nosa już coraz mniej tej krwistej wydzieliny także chyba mamy się ku lepszemu ale nie chcę zapeszać.

Dziewczyny dziś miałam drugie badania prenatalne i wszystko z Bejbikiem super :-) tylko ja mam dzisiaj 22+6 A Mały ma już 650gr ! To nie za dużo? Gin powiedziała,że wygląda na ok 10 dni starszego. I według Usg termin na 18.10 A według OM 26. Boje się,że urodzie Kolosa!
Spokojnie na tym etapie to każde w swoim tempie rośnie. Najważniejsze, że przybiera czyli mu nic tam w brzuszku nie brakuje.

reklama
Nie martw się, ja właśnie opierniczylam przez tel swojego męża.... jestem codziennie od 7 do 23 sama, na głowie gary, sprzątanie, zakupy, treningi i mecze młodego, tony prania , plus załatwianie budowy, architekta, księgowej..... a później zdziwienie „ ale od czego masz te skurcze?” Mam ochotę odpowiedzieć od go*na psiego.... mówię dziś ze młody ma trening na 19 i trzeba zakupy zrobić, napisał ok ze będzie, o 19 pisze ze jeszcze dwie godz mu w pracy zejdzie i żebym szła sama ale nie dźwigała...... nosz ku*wa ..... to co ja mam kupić 5 bułek i jogurt? A woda, a chemia, a cięższe zakupy ...... ależ się zagrzalam , tak mu dałam popalić ze podobno już jedzie........:realmad:
a fryzjer? Haha oczywiście dzwonię do fryzjera umówić ale moich panów ...... na syna nie mogę narzekać, naprawdę mi pomaga w domu, zmywarkę rozpakuje , pranie zbierze, sięgnie po coś wysoko, odkurzy .... ale na Boga nie będę zabierać 12 latkowi wakacji i jego przyjemności bo ja w ciąży i czegoś tam nie mogę ..... w końcu to nie jego obowiązek mi pomagać:baffled:
Przechodzilam przez to samo jakies poltora roku temu..., facet dopiero jak sam na sam przez tydzien zostanie z dziecmi i z obowiwzkami..to troche doceni i zrozumie..a i tak wszystkiego by nieogarna.... chata by byla do gory nogami wywrocona...
i ciazy tez faceci nie zrozumieja....nam zaraz bedzie jeszcze ciezej dzwigac dzien w dzien ten slodki ciezar....facet idzie na silownie podnosi ciezary..a kobieta w ciazy nosi nooooon stop 24/h nie mówiąc o tym ze tu uciska..ze żołądek ma scisniety..ze dusznosci... facet by nie przetrwal ciazy...a kobieta jeszcze fuul rzeczy w okól ogarnie... wspolczuje Wam dziewczyny...moj sie juz ogarna..i prace zmienil juz nie robi po 14~15h dziennie . Tylko 8h... i przede wszystkim..zostal z malymi juz nie raz saaam.... na caly dzien lub pol dnia.....boooosze jaki on byl zmeczony...n. na poczatku mieszkanie to pobojowisko bylo, ale wyrobil sie....teraz potrafi zajac sie 2 dzieci i jeszcze zmywarke ogarnac i ksiazke im przeczytać.... ale jakies 1.5 roku bylam sama ze wszystkim. W ciazy i z malym dzieckiem i nieprzespanymi nocami... zle to wspominam...psychicznie i fizycznie

Do góry