reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Informacja ważna dla osób które korzystają z NFZ!
Termin 7 dniowy do specjalisty obowiązuje tylko i wyłącznie, jeśli ciężarna jest pod opieką lekarza prowadzącego NFZ i podpisała deklaracje KOC koordynowana opieka ciężarnej. Do tego ma zaświadczenie ze pod taką opieka jest.
Właśnie Pani mi tu walnela pisemnym rozporządzeniem i powiedziała że jak mam lekarza prywatnego to ona mi nie pomoże.

reklama
Nie, ja w lux med robię tylko badania, a prowadzę ciążę prywatnie u lekarki która przyjmuje na porodówce i patologia ciąży. Dzisiaj byłam już u internisty nfz po skierowanie do poradni nadkrzepliwosci i poradni genetycznej. Do tej pierwszej mam termin na 13 lipca dopiero, ale pójdę chyba prywatnie 5 lipca do lekarza który tam przyjmuje aby w razie czego zrobić wcześniej badania. Teraz jestem w szpitalu i czekam na patologi ciąży na konsultacje, mam numer 37 :crazy:
jutro podjadę zarejestrować się do genetycznej bo dzisiaj już nie zdążę :-(

Dzięki, będę pamiętać o tych przepływach.
A jakie badania robisz? Bo mi głównie spada Inr. Jest coraz niższy. :frown:
U mnie teraz powtorka tocznia ukladowego i bialka s. Te typowe parametry krzepnięcia mam OK, wiec to inna sytuacja niz u Ciebie.

@Oczekujaca123 ja również składam Wam najszczersze wyrazy współczucia :( to straszne że Was to spotkało, biedne Dzieciątko, Wasz Aniołek... Bądź dzielna! nawet nie wiem co więcej napisać, bo na to nie ma odpowiednich słów...
Ja jestem w 22 t.c. i też tylko myślę o tym żeby Mała się jak najdłużej utrzymała w brzuszku, czekam od kontroli do kontroli żeby sprawdzać tą skracającą się szyjkę, następna kontrola jutro..
Pozdrawiam :*

ja też mam śluz, taki dziwny.... miałam pisać wcześniej, ale wydało mi się to takie bleee [emoji14] ślub jest lekko żółtawy lub biały i to są takie glutki, za pierwszym razem się mocno wystraszyłam bo myślałam że to czop, ale pojawia się codziennie, na wizytach i IP opisują że jest ok, więc się nie przejmuję ;)
Ja mam z kolei dużo wodnistego białego śluzu. Czasami czuje jakbym popuscila siku w majtki :( w poprzedniej ciąży tak samo

Informacja ważna dla osób które korzystają z NFZ!
Termin 7 dniowy do specjalisty obowiązuje tylko i wyłącznie, jeśli ciężarna jest pod opieką lekarza prowadzącego NFZ i podpisała deklaracje KOC koordynowana opieka ciężarnej. Do tego ma zaświadczenie ze pod taką opieka jest.
Właśnie Pani mi tu walnela pisemnym rozporządzeniem i powiedziała że jak mam lekarza prywatnego to ona mi nie pomoże.

A ja jak zapisywała się do endokrynologa to nikt mnie nie pytał czy chodze prywatnie czy państwowo i czy cokolwiek podpisywałam. Zapisali mnie tego samego dnia na wizytę. A czas oczekiwania normalnie wynosił ponad 6 miesięcy

reklama
Mogę napisać na priv ? Może później troszkę ale chyba bym potrzebowała
Kochana nie ma słów co by Cie pocieszyly. Jak bedziesz chciala to mam koleżankę, ktora stracila dzidzie tak jak Ty, chyba w 24tc, tez naturalnie ją rodziła. Zawsze lepiej i latwiej z taka osoba porozmawiac, co czula to co Ty teraz. A bylo jej bardzo ciężko. Ona chętnie z Toba porozmawia. Buziaki [emoji8][emoji8]

Do góry