reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Zapomniałam powiedzieć ! Byłam wczoraj na usg w związku z torbielami splotów naczyniowkowych (które już zanikły swoją droga :))
Równy tydzień odstępu między poprzednim usg i 150 gram więcej...
Tydzień temu było 630g wczoraj 780g.
Jasne, ze to pomiar orientacyjny i margines błędu coraz większy, ale przyrosty tygodniowe są już coraz większe ...

[23t1d na dzień wczorajszy. ]

To zwróć uwagę na oddanie próbki, bo ja ostatnio źle pobrałam i wyszły mi leukocyty i bakterie, już mi chcieli pakować antybiotyk.
Zrobiłam posiew wyszedł jałowy czyli brak bakterii Crp 1.27. Trzeba się podmyc zwykłą woda dokładnie i złapać środkowy strumień wody. Do tego nie dotykać pojemnika w środku. Pewnie to wiesz, ale ja ostatnio wstałam sikac w nocy i rano miałam problem z nazbieraniem moczu i oddalam to minimum. No i wyszło że to pierwszy strumień i wynik zły.

rozmawiałam on-line z położną z LuxMedu na temat moich wyników moczy oraz wysokich leukocytów i dostałam skierowanie jutro na ogólne badanie moczu, posiew moczu i crp, więc jutro znów będą mnie kłuć... mam nadzieję że wyjdzie wszystko ok...

Może poprzedniego dnia najadłaś się szczególnie czegoś słodkiego albo w nocy.
Masz insulinę? Bo o kłucie chodzi o glukometr jak rozumiem.
Tak tak. Tylko glukometrem się kłuje [emoji2] insuliny nie mam. z reguły staram się przed badaniami nie objadać, ale szczerze to nie pamiętam czy wtedy nie zaszalałam. na poczatku ciąży miałam fioła na punkcie cytrusów i jadłam je kilogramami A wiem że owoce lepiej w pierwsze części dnia A nie wieczorem. W nocy nigdy nie jem. Rano biorę tabletkę na tarczyce i zawsze pilnuje żeby była na czczo.

cześć dziewczyny! ja po badaniach i mam już wyniki, w moczu wyszły dość liczne bakterie i liczna nabłonki płaskie (choć nawet nie wiem co to) do tego wysokie leukocyty bi 15,10 (norma do 10,04)
glukoza wyszła tak, czy jest ok? nie znam się na tym
Hej mi się wydaje że wyniki glukozy w porządku nie ma czym się martwić.

Zapomniałam powiedzieć ! Byłam wczoraj na usg w związku z torbielami splotów naczyniowkowych (które już zanikły swoją droga :))
Równy tydzień odstępu między poprzednim usg i 150 gram więcej...
Tydzień temu było 630g wczoraj 780g.
Jasne, ze to pomiar orientacyjny i margines błędu coraz większy, ale przyrosty tygodniowe są już coraz większe ...

[23t1d na dzień wczorajszy. ]
Ja bylam 23+2 wiec prawie identycznie :) i waga 590 [emoji173] rosna dzidzie :)

Mi to wogole kiedyś ta tabletka wpadła tak że cały dzień charchalam i kaszlalam. Myślałam że się wściekne. On ma dobry skład i bardzo pomógł mi na skurcze macicy więc nie chciałam go zmieniać. Pani w aptece powiedziała żeby brać łyk wody, dwie tabletki rozgryzac z tą wodą w ustach tak dobrze i połykac. Później wypić jeszcze pół szklanki wody. Rozgryzienie nie ma na nic wpływu a różnica ogromna. Smak taki sobie ale nie najgorzej.

Czyli tez tak mialas? Juz myślałam ze cos mi z przelykiem sie dzieje, jak bralam popołudniu to rozlamalam na cztery i bylo duzo lepiej. Dzieki, bede sie trzymac rozdrabniania i zobacze co dalej.
.

reklama
Dziewczyny z rh- ja już zapisałam się na zastrzyk z immuglubuliny do szpitala. Więc potwierdzam jest ZA DARMO, trzeba mieć w dniu wizyty, oryginalny nie starszy niż 7 dni odczyn Combosa na brak przeciwciał, oryginał grupy krwi i oryginał grupy krwi ojca dziecka.
Kartkę z pieczątką ginekologa, może być prywatny z prośbą o podanie. Podają między 28 a 30 t.c. Ja idę 12 lipca w 28+7.

Do góry