Jakbym o sobie czytala i też jade do rodziców z mlodym, jeszcze tylko dwa dni w miescie i wziuuu na wies na swieze powietrze@Kocurek dzięki za listę, przyda się.
Czytam o tych domach, które budujecie i stwierdzam, że fajnie macie ja mieszkałam na wsi w duzym domu (rodzice budowali go z myślą o tym, że co najmniej dwoje dzieci w nim zostanie:/, obecnie są w nim we dwoje, bo i ja, i bracia w Warszawie). Po przeprowadzce na studia i zamieszkaniu w mieszkaniu długo było mi dziwnie. Potem mi się zupełnie zmieniło, w duzym domu dosłownie się bałam, zwłaszcza gdy byłam sama, w bloku to cały czas kogoś słychać. I tak po 12 latach życia w bloku znów chciałabym zamieszkać w domu, tylko małym. Na razie od trzech lat mieszkamy w swoim mieszkaniu i jestem na etapie przekonywania męża do rozejrzenia się za czymś poza miastem. Ale to jeszcze odległa perspektywa, biorąc pod uwagę koszty zakupu działki i budowy pod Warszawą:/ najchętniej wrociłabym na stare śmieci, ale pracy brak w naszych rodzinnych stronach. Z drugiej strony trzeba doceniać to, co się ma. Już nie mogę się doczekać wyjazdu na wieś do rodziców, mam nadzieję, że już za tydzień się uda
reklama
Poland1981
Fanka BB :)
26 tydzień [emoji846]Który masz tc ?
aspekt
Poszczęściło Ci się z tym osiedlem i jeszcze masz dzieci tej samej płci z małą różnicą wieku, więc naprawdę możesz się tam zasiedzieć A może za kilka lat sąsiedzi obok będą sprzedawali, przekuje się drzwi i połączy? To było moje marzenie, żeby połączyć dwa mieszkania, ale u nas sąsiedzi zasiedzieli od lat 70. i już nie chcą się przeprowadzać na starość.O kurde.... to serio chyba z moja cena mieszkania to ja w totka wygralam
I do centrum poznania 15 min autem..
Natomiast lidl tesco biedra...żabka i szkoly i przedszkola i zlobki przychodnia lekarska..policja..basen...stadion pikarski...mam od 5 do 15 min pieszo !!!...plus caly pasaz handlowy z warzywniakiem piekarniami i miesnymi lodziarnia kwiaciarnia apteka. 3 min od osiedla...wszystko mam pod reka... sciany nie pekaja..nic przez 3 lata zlego sie nie dzialo nie wybuchlo... idealnie dla nmnie
Szalona 29
Moderatorka
No ale liczyc trzeba.....No pewnie, całe zycie mozna tak przeliczyc, ubrania tez sa lepsze i gorsze, sa szynki za 15zl i SZYNKI za 70 mi jak zaspiewali za moje wymarzone lozko 15 tys plus materac 2,5 to zostalismy na swoim starym, tak samo za szafe w komandorze 11 tys
....liczyc sily na zamiary...
........żeby sie nie przeliczyć...
Otoona
Piekna waga [emoji16]. U mnie w 21t5d miał 390g A teraz nie wiem co tam słychać ale chyba coś urósł bo waga mi poszła w górę. Moja dietetyk twierdzi że przyrost wagi mam tylko dzięki dziecku.Rozumiem, no ta waga to mi też sen z powiek spędza. Wiem tylko na tym etapie, że moja Natalka ma około 900 gram i jest ok.
sandralevv93
No mialas fartaO kurde.... to serio chyba z moja cena mieszkania to ja w totka wygralam
I do centrum poznania 15 min autem..
Natomiast lidl tesco biedra...żabka i szkoly i przedszkola i zlobki przychodnia lekarska..policja..basen...stadion pikarski...mam od 5 do 15 min pieszo !!!...plus caly pasaz handlowy z warzywniakiem piekarniami i miesnymi lodziarnia kwiaciarnia apteka. 3 min od osiedla...wszystko mam pod reka... sciany nie pekaja..nic przez 3 lata zlego sie nie dzialo nie wybuchlo... idealnie dla nmnie
Ja tylko zdążyłam zauwazyc ze z domami od deweleperow dzieje sie cos po okresie gwarancji bo nie oszukujmy się ale oni wiadomo ida na ilosc nie jakosc i stanowczo za szybko buduja te domy
Oczywiście nie zakladam ze u Ciebie tak bedzie, bo moze byc caly czas super, rozni sa deweloperzy
Szalona 29
Moderatorka
Poszczęściło Ci się z tym osiedlem i jeszcze masz dzieci tej samej płci z małą różnicą wieku, więc naprawdę możesz się tam zasiedzieć A może za kilka lat sąsiedzi obok będą sprzedawali, przekuje się drzwi i połączy? To było moje marzenie, żeby połączyć dwa mieszkania, ale u nas sąsiedzi zasiedzieli od lat 70. i już nie chcą się przeprowadzać na starość.
Wiesz ze myslalam o tym.. ..... obok jest kawalerka 40m2...oooooooo ...drugi balkon bysmy mieli ale dopiero co wszyscy kupilismy te mieszkania bo w 2014 budowane... my w 2015 kupilisny jak juz wszystko bylo gotowe... jak juz plac zabaw i parking byl..a osiedle zamkniete za brama ..namy zielen do grilowania..... 6 blokow 2 pietrowych.....najlepsze jest to ze wszystkie rodziny tu sa w naszym wieku 27~40 lat... a wszystkie dzieci jest ich 25....3 z podstawowki..a restza.... maja 1 rok, 2 lata 3 lata i 4 lata max 5 lat....same przedszkolaki.. .. wyobrazcie sobie jak wszystkie wyjda na dwór...... na wspolny plac....kazdy rodzicnogarnia te dzieci co mabakurat pod nogami.... rewelacja w zeszlym roku ..rekordowo sie 7 dzieci na osiedlu urodzila...wiec z sasiadkami z brzuchami razem chodzilysmy....w tym roku 3 dzieci bedzie... na przyszly rok wiem.o 2 parach co starac sie beda... razem z rana docprzedszkola prowadzamy...wspolny kulig na sankach zima... i duuuza przewaga chłopaków... jestem tu szczęśliwa
Aga10_2018
Ja po cichu marzę, że może uda się uciec z Warszawy, że się wybudujemy, że domek, ogródek, kominek... ech ...
monami
Wiesz ze myslalam o tym.. ..... obok jest kawalerka 40m2...oooooooo ...drugi balkon bysmy mieli ale dopiero co wszyscy kupilismy te mieszkania bo w 2014 budowane... my w 2015 kupilisny jak juz wszystko bylo gotowe... jak juz plac zabaw i parking byl..a osiedle zamkniete za brama ..namy zielen do grilowania..... 6 blokow 2 pietrowych.....najlepsze jest to ze wszystkie rodziny tu sa w naszym wieku 27~40 lat... a wszystkie dzieci jest ich 25....3 z podstawowki..a restza.... maja 1 rok, 2 lata 3 lata i 4 lata max 5 lat....same przedszkolaki.. .. wyobrazcie sobie jak wszystkie wyjda na dwór...... na wspolny plac....kazdy rodzicnogarnia te dzieci co mabakurat pod nogami.... rewelacja w zeszlym roku ..rekordowo sie 7 dzieci na osiedlu urodzila...wiec z sasiadkami z brzuchami razem chodzilysmy....w tym roku 3 dzieci bedzie... na przyszly rok wiem.o 2 parach co starac sie beda... razem z rana docprzedszkola prowadzamy...wspolny kulig na sankach zima... i duuuza przewaga chłopaków... jestem tu szczęśliwa
Kurczę Szalona choćbym bardzo chciała przeczytać co napisałaś ale nie da się ;(
reklama
Mama po.raz trzeci
Ja mam w.piątek polowkowe.Ktoś ma w tym tygodniu wizytę? Ja idę w piątek do nowego gina [emoji5].