reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Tu sie z Tobą nie zgodzę :) ale ja wiem że ty inaczej to liczysz ;)
Ja jestem 23.4 (ja zawsze licze od OM, nie koryguje tym co w usg, bo to jest obarczone błędem). Czyli teraz jestem w 24 tygodniu. Nawet aplikacja preglife pokazuje: trwa tydzień ciąży 24 (23.4).
Obciążenie robie w poniedziałek będzie to 24.0 czyli juz rozpoczęty 25 tydzień i to jest ok. :)
Ja rozumiem, ze obciążenie glukozą robi sie od 24.0 do 27.6 (lub inaczej 24.1 do 27.7 zależy od aplikacji)
Aaa sory faktycznie szalona inaczej liczy [emoji3][emoji3][emoji3] dla mnie tez 24+0 to skonczony 24 a dla szalonej dopiero skończony bedzie 24+6

reklama
mi kazał lekarz zrobić w 23tc glukozę, ale z racji że on jest na urlopie to i na wizytę dopiero załapałam się na 10 lipca, ale bacznie obserwuję portal i wczoraj udało mi się wbić na tydzień wcześniej, bo musi mi zrobić USG połówkowe uzupełniające, bo mały nie chciał tyłu główki pokazać (tak się obrócił), więc na glukozę pójdę najpewniej w przyszły piątek (24+1), no chyba że wyniki będą szybciej (muszę się dowiedzieć) to pójdę w poniedziałek w 24+4 (zawszę wolę mieć badania "na świeżo")

Hej dziewczyny ja dzis noe moglam spac co zasnelam to budzilam sie z bolem tak jakbu spojenia w pewnym momencie to az mnie taki rwacy bol zlapal w prawa strone brzucha ale na szczescie przeszlo. Dzisiaj odpoczywam bo jutro zostaje sama z mala takze trzeba naladowac baterie.

Tu sie z Tobą nie zgodzę :) ale ja wiem że ty inaczej to liczysz ;)
Ja jestem 23.4 (ja zawsze licze od OM, nie koryguje tym co w usg, bo to jest obarczone błędem). Czyli teraz jestem w 24 tygodniu. Nawet aplikacja preglife pokazuje: trwa tydzień ciąży 24 (23.4).
Obciążenie robie w poniedziałek będzie to 24.0 czyli juz rozpoczęty 25 tydzień i to jest ok. :)
Ja rozumiem, ze obciążenie glukozą robi sie od 24.0 do 27.6 (lub inaczej 24.1 do 27.7 zależy od aplikacji)
Ja też tak to mniej więcej rozumiem, tak jak piszesz w zależności od aplikacji. Dla mnie 23+6 to skończony 24 tydzień. A 24+0 to rozpoczety tydzień 25. Glukoze będę miała w 24+5

reklama
A z tą szyjką to faktycznie. Kiedyś miałam na szybko badaną w szpitalu co plamiłam po stosunku to rezydentka, że 35 mm.
Później mój gin na szybko też walnął pomiar to, że 41mm coś takiego a ostatnio na polówkowych miała dokładnie badając 51mm więc to niemożliwe żeby tak bardzo się nagle wydłużyła- raczej błąd pomiaru.
Mój gin zawsze mnie bada wziernikiem i ocenia szyjke, że długa, twarda zamknięta A te ich mm to już albo dobrze zmierza albo nie.
Niedobrze przy krotszej szyjce bo wtedy mogą złym pomiarem napędzić stracha

Choć tu u naszej Oli po leżeniu się wydłużyła więc może jak i się skraca to później wydłuża i stwardnieje ?

Do góry