reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Nie za wcześnie na badanie obciążenia glukoza? Byłam dzisiaj u swojego prowadzącego i potwierdził, że wykonuje się je dopiero po skończonym 24 tygodniu...
Dała mi tylko skierowanie i powiedziała że z wynkkami na kolejną wizytę (24.07) Nic nie mówiła kiedy mam robić, mi nie przyszło do glowy zapytac, zawsze daje mi skierowanie i w poniedziałek jade do laboratorium. Dzięki Wam wiem, że muszę poczekać :) Dziękuję za przypomnienie

reklama
Nie za wcześnie na badanie obciążenia glukoza? Byłam dzisiaj u swojego prowadzącego i potwierdził, że wykonuje się je dopiero po skończonym 24 tygodniu...

No właśnie...
Kroliczak bedzie 100 stron nadrabiac ..mam nadzieje ze zdazy przed poniedzialkiem to odczytac, bo on w poniedzialek nawet 23 tc nie skończy....a jak ciaza mlodsza niz. Z om tak jest czest.... to w ogole bezpieczniej robic np w 25 tc
Wczesniej przed skonczonym 24 tc sie nie robi glukozy bo costam sie wydziela

Dała mi tylko skierowanie i powiedziała że z wynkkami na kolejną wizytę (24.07) Nic nie mówiła kiedy mam robić, mi nie przyszło do glowy zapytac, zawsze daje mi skierowanie i w poniedziałek jade do laboratorium. Dzięki Wam wiem, że muszę poczekać :) Dziękuję za przypomnienie

Do 24/07 masz czasu a czasu byle po 24 TC skończonym i nie później niż 28 TC:rolleyes:

Oooo odczytalas :) no poczekaj poczekaj z tymi badaniami ze 2 tyg to absolutne minimum

No właśnie...
Kroliczak bedzie 100 stron nadrabiac ..mam nadzieje ze zdazy przed poniedzialkiem to odczytac, bo on w poniedzialek nawet 23 tc nie skończy....a jak ciaza mlodsza niz. Z om tak jest czest.... to w ogole bezpieczniej robic np w 25 tc
Wczesniej przed skonczonym 24 tc sie nie robi glukozy bo costam sie wydziela
Powiadomienia odczytuje od razu :)

Faktycznie sporo nas z tą skracająca się szyjka czy innymi cudami... I też to obserwuje że do 20 tc jakiś był spokój a teraz od 23 TC zaczynaja się jakieś problemy.

Czy ktoś mi powie czemu ta szyjka się skraca ? I jest miękka a nie twarda ?

Chodzi o to że dziecko rośnie i naciska na macicę a macica na szyjkę przez co ja rozciąga i skraca ? Czy jak to jest....

Nie do konca to przez rosnace dziecko... po prostu organizm u niektorych niewiedziec czemu...( trzeba badania dokladniejsze zrobic) szykuje sie za szybko do porodu.... skracanie szyjki..czy jak robi sie.miękka...w zaleznosci w jakim tempie to sie dzieje...i. w ktorym tyg ciąży...to lekarze opóźniaja skracanie.....
Skurcze powoduja rozwarcie... ale nie te twardnienia co my mamy B~H skurcze przepowiadajace bedzie miec każda...w 2 ciazy ja mialam twardnienia brzucha caly 8 i 9 miesiac... kazdy organizm jest inny...u jednych szyjka

Ja to np zawsze robie wyniki tak zeby byly najbardziej aktualne czyli najblizej kolejnej wizyty :)

reklama
Do góry