reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

O to. to, to własnie takie miałam tylko chyba z motherhood, cudowna rzecz. Nie wiedziałam że to takie tanie :)

Gazetka bedzie od 22 lutego.. w nadtepny czwartek.... rogale tez beda... za.59 zl?? Nie wiem czy dobrze cene zapamietalam..tez jade oblukac rogala... i poduszki i kolderki..dla moich chlopakow....i ochraniacz ma.łóżeczko dla roczniaka

reklama
U nas w mieszkaniu nie ma żadnych zwierzaczków, w przyszłym tygodniu wracamy do rodzinnego miasta to posiedzę trochę u rodziców. A tam dosłownie mam zoo! 4 koty, 2 psy i papuga. Jak się dziewczyny dziś czujecie z rana? U mnie żadnych mdłości, dziwne. Powiedzcie mi, do którego miesiąca planujecie pracować albo jak to wyglądało w poprzednich ciążach?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dhi4vfxmrwrvm3d0.png

1 ciaza do 5 miesiaca
2 stracona w 6 tc
3..po pozytywnym tescie ciazowym
4 ...2 tyg temu skonczylam urlop maciezynski.teraz zaczelam wybierac 71 dni zaleglego urlopu wypoczynkowego..wizyte mam 21 luty.i wtedy wezme l4

Msue ja pracowałam do 4 miesiąca ale o wiele za długo bo pracowałam po 8h ciągle stając. I jak mówiłam ze to niezgodnie z prawem to powiedzieli ze mogę nie przychodzić ale kasy też nie dostanę. Więc chodizlam aż zaczęłam krwawic i tyle im zostało z wykorzystania pracownika.

Pl Anna trzecie ja planuje w czerwcu lecieć na wakacje. Bo już 2 lata nigdzie nie byłam i chce do ciepłych krajów. Mam nadzieję ze lekarz pozwoli. Ale ty jak sama to bym się nie pisała na to.

Szalona Rogal 59 zł.

Ja też trochę śpiąca jestem ale z rana. Po prostu dłużej bym polezala w łóżku. A mój syn właśnie od wczoraj uczy się czworakowac więc zaraz będę musiała za nim latać.

Hej dziewczyny, ja mam psa, ale już się nie możemy doczekac kiedy się spotka z dzidzia- to takie łagodne stworzenie.. byliśmy ze znajomymi kilka tygodni temu na weekend nad morzem i nasza psina pilnowała ich dzidziusia, siedziała przy małej Zuzi cały czas. Co do pracy to ja tez chciałabym pracować jak najdłużej. Mam opcje pracy z domu kilka razy w miesiącu wiec mam nadzieje, ze pójdą mi na rękę i pozwolą częściej z tego korzystać. Ja dzisiaj wstałam bez żadnych objawów- nawet noc przespałam bez wstawania na picie i siusiu. Mam nadzieje ze będziemy dobrze znosić ciąże- wszystkie. Fajne te gadżety podsylacie, ja niestety w tyle jestem z takimi rzeczami. Mam prośbę, czy możemy linki do wyprawki wrzucać na jakaś osobna stronkę, łatwiej byłoby później to odnaleźć.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja mezowi podsylam na Messenger.... niech robi zakupy ;) ..

A dzis montuje barierke ..bo roczniak non stop do kuchni wchodzi..i zmywarke..otwiera....i .klika.. wlazi do niej... albo jak gotuje ...to tez boje sie zeby go wrzatkiem nie zalac....a skoro kolejne w drodze... to tym bardziej sie przyda...
.tez beda te barierki w lidlu widzialam... ale znalazlam taniej na olx

Msue ja pracowałam do 4 miesiąca ale o wiele za długo bo pracowałam po 8h ciągle stając. I jak mówiłam ze to niezgodnie z prawem to powiedzieli ze mogę nie przychodzić ale kasy też nie dostanę. Więc chodizlam aż zaczęłam krwawic i tyle im zostało z wykorzystania pracownika.

Pl Anna trzecie ja planuje w czerwcu lecieć na wakacje. Bo już 2 lata nigdzie nie byłam i chce do ciepłych krajów. Mam nadzieję ze lekarz pozwoli. Ale ty jak sama to bym się nie pisała na to.

Szalona Rogal 59 zł.

Ja też trochę śpiąca jestem ale z rana. Po prostu dłużej bym polezala w łóżku. A mój syn właśnie od wczoraj uczy się czworakowac więc zaraz będę musiała za nim latać.

A jak będziesz lecieć na wakacje to będziesz już na L4? Pytam bo my mieliśmy jechać na Chorwację na przełomie maja/ czerwca (ten ostatni tydzień maja) i nie wiem teraz jak to ugryźć z L4.... wiem ze się zdarzają kontrole.

m3sx9jcgogyfnfkt.png

Teraz ważne pytanie! Mąż jeszcze nie wiem że się udało;) rok starań był. Chciałabym mu jakoś tak wyjątkowo może trochę z "pompą" go poinformować. Ale pomysłu nie mam:( Ratujcie !
Ja w kopercie dałam test i usg z napisem "bedziesz tatą po raz drugi"

Wizyta 19.02.18->czekamy

Kurczę nie przesuwa mi się ten szwaczek na aplikacji.... na forum normalnie jak wchodzę jest wszystko ok! Porąbane to wszystko

U mnie ten w apce też źle liczy...zawiesza się. A jak w przeglądarce patrzę to ok jest.

Wizyta 19.02.18->czekamy

A jak będziesz lecieć na wakacje to będziesz już na L4? Pytam bo my mieliśmy jechać na Chorwację na przełomie maja/ czerwca (ten ostatni tydzień maja) i nie wiem teraz jak to ugryźć z L4.... wiem ze się zdarzają kontrole.

m3sx9jcgogyfnfkt.png
Zdarzają, zdarzają...mojej siostrze robili nalot na L4

Wizyta 19.02.18->czekamy

.
Ja mam prace typowo biurowa. Mój szef już 2 tyg temu oznajmił ze w kwietniu mam planować podróż służbowa (za granice, przelot samolotem z przesiadka- sama, na 3 dni). Do tej pory nie był to problem, ale czuje ze muszę z nim jak najszybciej porozmawiać, ze nie dam rady. Według mnie za duże ryzyko, a Wy co o tym sądzicie?

Ja mialam sytuacje w 1 ciąży..ze bylam 4 mi3siace p4zed podpisaniem umowy na czas nieokreślony... wiec nie.mowilam o ciazy do 4 miesiaca.. w 4 miesiacu..mialam podroz sluzbowa wlasnie samolotem to bylo okey..troche mi niedobrze sie zrobilo..a w kolejnej ciazy lecialam samolotem tuz przed testowaniem.. i bylo okey :) ..
Ale kazdy organizm i ciaza jest inna..

reklama
Haha...Ty też :) Na samolot i pobyt samej za granicą bym się nie pisała.

U mnie dochodzi też kontakt z promieniowaniem RTG...w poniedziałek po wizycie jak będzie wszystko ok to powiem w pracy...taki mam plan :)

Wizyta 19.02.18->czekamy

Mi sie wydaje ze przez rtg stracilam drugiego dzidziusia.. bylam z synem 2- latkiem.. niby daja oslonke na brzuch... ja nie wiedzialam ze bylam w ciąży..bo to bylo przed @ ale po owu...... pozniek test ciazowy pozytywny.i w 6 tc organizm odrzucil wadliwy zarodek... wydaje mi soe ze to moglo miec wplyw z perspektywy czasu...

Jabbym szla na urlop.albo l4...nawet te. 80% zeby nie informowac prqcodawce przed wizyta..... i nie ryzykowala...

Do góry